Kimondjuk!

Éljen Eduárd!

A Fideszes média nem győzött, most szűnik meg

2018. augusztus 15. - Parászka Boróka

 

A Hír TV„megpuccsolása”, „átvétele”, „átszervezése”, „visszavétele”, a Magyar Nemzet és a Heti Válasz megszűnése után két vélemény kap hangot a magyar közéletben. Az egyik szerint a Fidesz egykori hátországát, „szellemi szálláscsinálóját” is elérte a végzet, bedarálták, arra a sorsra jutott, szinte ugyanúgy, ahogy az ellenzéki sajtó elvérzett – a cél pedig az, hogy új Fideszes média szülessen. A másik értelmezés szerint viszont csak „helyreállt” a rend, érvényesültek a piaci szabályok, revansot sikerült venni a kilencvenes és a kétezres évek aránytalanságai (vö. „balliberális túlsúly”) miatt. Egyik interpretáció sem fedi a valóságot.

 

Amit most látunk, az a magyar sajtó eltűnése – pártállástól függetlenül. Ami marad sajtós fogalmakkal, sajtós műfajokkal alig írható le , és ezt a maradékot minden, csak nem a piac tartja fent. A nagy lapok, kiadványok, portálok, csatornák felszámolásával eltűnnek a komplex hierarchia szerint szervezett szerkesztőségek, ahol a tartalomgyártás többszöri minőségi, stiláris szűrőn keresztül zajlott. Eltűnnek a tudósítói hálózatok, a helyszíni riportok, a bizonyos szakterületekkel szisztematikusan foglalkozó újságírók, az elemzések, a mély vagy nagy interjúk, a tárcarovatok. Eltűnik az a fajta sajtó, amellyel együtt élve a polgár követi a politikai közösséget, amelynek része.

 

A komplex struktúrák mögött eddig is voltak pártpreferenciák, gyanús, indokolatlan finanszírozási trükkök, politikai befolyás, nem volt tiszta soha a rendszerváltás utáni sajtó. Egyik „oldali” sem. De épp a műfajok sokrétűsége, a nagy szerkesztőségben dolgozó sokféle ember, a feldolgozott, ellenőrzött információk mennyisége, minősége tette azt, hogy mégis, az aránytalanságok, a rejtett vagy nyilvánvaló szabálytalanságok ellenére volt olyan tartalom, amely a politikai közösség egészének – mindegy, hogy bal vagy jobb oldalról, vidékről vagy fővárosról, humán vagy reál értelmiségről, nőkről vagy férfiakról, népiekről vagy urbánusokról beszélünk – adott valamit. Kinek többet, kinek kevesebbet, de adott. Volt magyar sajtó.

 

Most nincs. Sem ilyen, sem olyan, semmilyen sem. Úgyhogy nem pusztán egyik lap, ment a másik után – a Magyar Nemzet a Népszabadság után, nem jóvátétel történt, vagy bosszú, hanem a magyar politikai közösség szerkezete változik meg. Nincs évtizedes tapasztalattal, átadott tudással, kiterjedt infrastruktúrával szolgáltatott, sok műfajú tartalom. Nincsenek egymással versengő, egymást kiegészítő, vagy egymást ellenpontozó információ. A polgár, aki választani tud, és akar, aki mondjuk kormánypárti és ellenzéki lapokat is olvasni szeretne, aki egyszerre várja a tárca- és riportrovatot, és követi a gazdasági rovatot – nos az a polgár ebben az új magyar rendszerben elvesztette a polgárjogait. Tömörített, ellenőrizetlen, vagy épp hamis információkat kap, stilárisan leegyszerűsítve, lebutítva, előre emésztve, ismétlődő hívószavakba, szókapcsolatokba csomagolva: ugyanazt a hírügynökségi csomagot különböző formákban, központi és megyei lapokban, rádiós és tévés híradókban, bejátszásokban.

 

A Fideszes média nem ez volt, nem így indult. A Heti Válasz valamikor tényleg mozgósítani akarta és tudta a Fideszes értelmiséget. Tematizált, vitát gerjesztett, véleményeket versenyzett. Nem volt „aranykor” a Heti Válasz működése, hiszen valóban, amíg a hetilap talpon volt, azalatt dőltek ki az ellenzéki fórumok, már akkor látszott – hogy mennyire törékeny a magyar sajtó, hogy a régi struktúrákat semmi más nem tartja életben, mint a politikai kegy és főleg az érdek. De azt azért látni engedte, hogy van egy autonóm véleményformálásra, információ feldolgozásra igényt tartó „polgári” olvasóközönség (hagyjuk most nyitva a kérdést, hogy a Népszabadság olvasói nem voltak-e ugyanennyire „polgárok”). Ennek a hetilapnak a hasábjain lehetett követni, hogy melyek az elvárásai, témái, vitái (!) ennek a „polgári” közösségnek, itt született az az illúzió, hogy mégiscsak van valami koncepció a frázisként puffogtatott „polgári Magyarország” szlogen mögött, és sokan hajlandóak ezt a koncepciót megvitatni, tudással, tapasztalattal, információval hozzájárulni.

 

A Heti Válasz ledarálásával ezt a „polgári Magyarországot” darálta be a hatalom, épp oly szenvtelenül, mint ahogy rég beszántotta a az ellenzéki Magyarországot is. Nem volt véletlen ez a leszámolás, ugyanilyen demonstratív kíméletlenséggel szabadultak meg a Magyar Nemzettől. Nem, nem Simicska miatt. Semmi nem jelent meg a Magyar Nemzetben a „Simicska korszakban” sem, ami ellent mondott volna a polgári Magyarországot ígérő Fidesz egykori koncepciójának. Semmi, ami megrendítette volna a kormányt. Ami meglegyintette volna a hatalmat. Ez azonban mit sem számított, mint ahogy nem számított a Magyar Nemzet patinája, múltja sem. A cél ezeknek a lapoknak, szerkesztőségeknek a megszüntetésével nem a politikai ellenféllel, hanem az újságíróval való leszámolás . Annak a szemléltetése, hogy nincs negyedik hatalmi ág (csak egy). Ehhez ki kellett rúgni évtizedek óta párt- és kormányhűséggel dolgozó újságírókat is, szemléltetni kellett, hogy itt nem csak a szakmai teljesítmény, de a lojalitás sem véd. Hogy az újságíró a semmi, a hatalom meg minden.

 

A mai nap hír a Kommentár című folyóirat átvétele. Ki más végzi el ezt? A „kulturkampfban” is fontos szerepet vállaló Békés Márton. Kitől veszi át a főszerkesztést? A korábbi felelős szerkesztőtől, Ablonczy Bálinttól, aki a megszüntetett Heti Válasz munkatársa is volt. Békés Márton azt ígéri, hogy a lap „konzervatívabb lesz, mint valaha”. De mitől lenne, hogyan lehetne konzervatív? Ha a konzervatív értelmiség azt látja, immár hosszú ideje, hogy megszüntetik a fórumaikat, hogy évtizedes műhelymunkák eredményét nullázzák le, újságíróikat, szerkesztőiket rúgják ki? Hogy nem jelent védelmet sem az egyetemi státusz, sem a kulturális státusz. Hogy nincs már jelentése és jelentősége a „polgárságnak”, sem semminek, amit az utóbbi másfél évtizedben a konzervativizmusról, polgárságról ez a közösség mondott.

 

Nota bene a Kommentárt ott hagyja Ablonczy Balázs is, aki történészként oroszlánrészt vállalt a Trianon évforduló szakszerű előkészítéséből, s aki a Trianon 100 munkacsoport vezetője. Ablonczy Balázs és a munkacsoport heves támadások célpontja volt Bukarestben, Romániában. Az, hogy a Kommentár műhelye felbomlik, és így bomlik fel, szomorú, elkeserítő üzenet Budapest felől. Mit lehet erre mondani? Hogy összeérnek a közép-kelet európai kisállamok nyomorúságai.

A bejegyzés trackback címe:

https://eljeneduard.blog.hu/api/trackback/id/tr8114183501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2018.08.17. 11:33:22

@math0: Jajjj már megint itt vagy kocka?!

Tangooo 2018.08.17. 11:37:37

@math0: Kretén vagy fiam, de annak is gyenge, a proli fajtából.

lajcsi1975 2018.08.17. 11:37:48

@math0 · ateistaklub.blog.hu

Komolyan mondom jobban indul/folytatódik így a napom amikor valaki így leosztja az agyhalott fidesztrollokat. Több ilyet kérünk. Mára ennyi maradt csak a pártatlan sajtóból.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:57:05

@nemecsekerno_007: jajj, már megint itt vagy, mazsolás kuglóf?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:57:57

@Tangooo: ennyit tud a Fideszbirka, ha érvekkel szembesül. akkor bekapcsol nála a nettó anyázás üzemmód, 0% érvvel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:58:32

@Tangooo: az mióta "szent piac", hogy az adózóktól és EU-tól lopott pénzen felvásárolnak mindent kilóra, és újságokat megint csak adóforintokkal etetnek qrmányreklám formájában?!

mi a jó édes kurva anyád ebben a piac?!

nemecsekerno_007 2018.08.17. 12:05:28

@math0: hülye vagy te... hülye kocka :)

eßemfaßom még áll 2018.08.17. 12:15:32

Nem tud valaki egy brendelszűrő addont ffoxra?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.08.17. 12:40:51

Tegnapi poszt, s meg ma se bukot meg.

lékek és ellensúlyok 2018.08.17. 13:30:31

@Emmett Brown:

"hangsúlyozom, a cikk ironikus, és közben egyetlen kurva tényszerű kritikája sincs, csak a nettó karakterrombolás."

Igen, megnéztem. Nos, az irónia abból állt, hogy idézték Gyurcsányt. Erre céloztam, Gyurcsányt azért nehéz védeni, mert ha védeni akarod, akkor nem idézhetsz tőle.
Abban a pillanatban, hogy idézel tőle, a dolog átfordul szatírába.

Amúgy meg nem én találtam ki, hogy ballibsi médiatúlsúly volt korábban. Épp a ballibsik ajvékoltak, hogy a Fidesz a saját kezébe veszi a média nagy részét. Amit persze ők "szabad" médiának neveznek.
Még jól emlékszem, mikor a közTV a fityiszt fikázta akkor is, mikor kormányon volt, meg akkor is, mikor már nem volt kormányon.

Ménár Atya 2018.08.17. 13:34:22

Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Körötte csend amerre ment,
És néma tartomány.

Ez is cenzúrás? :)

Parászka Boróka 2018.08.17. 13:36:41

@Ménár Atya: zsidózást, cigányozást, bárminemű faji, nemi megbélyegzést törlök. Jöhetnek a vélemények, politikai hovatartozástól függetlenül, de megbélyegzés nélkül.

nemecsekerno_007 2018.08.17. 13:46:39

@Etniez: Jajja a fikázás jó módszer, eddig is hogy bejött a "ballib" ellenzéknek, majdnem annyira mint az összefogás! Ja nem!!! :)

Emmett Brown 2018.08.17. 13:51:06

@lékek és ellensúlyok: ezzel nem tudom mit akarsz, ennek semmi köze nincs ahhoz amiről én írtam.

Ménár Atya 2018.08.17. 13:54:35

@Parászka Boróka:
Van ebben valami, bár azt meg kell jegyeznem, nem zsidóztam, cigányoztam senkit.
Ilyen alapon mert megjelent e két szó,most magad is cenzúráznod kellene.
Kicsit álszent, főleg annak fényében, amikor a roma és a júdeai, sosem hívja magát romának és júdeainak.
Én szimplán annyit írtam le, mit hallok a balos médiában,és mi a valóság.
De megértem, a te blogod, azt teszel amit akarsz.
Egy diktatúrában pont így működik a rendszer :)
De látom elfogulatlan vagy, mást kurva anyázni, fideszbirkázni azt lehet.
Esetleg magyarozni lehet, vagy az is szitokszó lett mint a cigány?
Na megyek eszek egy romapecsenyét :)

Ménár Atya 2018.08.17. 13:56:04

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Király nem alhatik.”
:)

Tangooo 2018.08.17. 14:06:05

@math0: Én anyázok te szerencsétlen proli?
"mi a jó édes kurva anyád ebben a piac?!" - Ízlelgesd a szavaidat, te büdös bunkó!

CSOKKI MÁLNA 2018.08.17. 14:38:49

A papír alapú sajtó szép lassan visszaszorul. Kis túlzással 40 alattiak már nem vesznek a kezükbe papírt, csak a wc-n..:) ( De a jövőben talán erre a célra is lesz app..:))
Ennek esett áldozatul a Népszabi és a Magyar Nemzet is. Ha nincs gáláns tulajdonos, aki egyéb érdekektől vezérelve finanszírozza a lapkiadás veszteségességét, akkor megszűnik az adott sajtótermék. Ez van..

CSOKKI MÁLNA 2018.08.17. 14:44:39

@math0: Lehet, de ettől még a papír alapú lapkiadás veszteséges. Bárki is vette volna meg, veszteséget kellett volna finanszíroznia. Elengedték a kezeteket nyugaton..

lajcsi1975 2018.08.17. 15:06:26

Azt hiszem sok ember szeretné a zsebébe azt a veszteséget ami a pénztáros lőrinchez tartozó nyomtatott sajtóorgánumok szenvednek el azáltal hogy a kormány köz és lopott pénzel kitömi őket. Például kormányzati hirdetésekkel.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.17. 15:29:34

@lajcsi1975: Mert ugye kormányzati hirdetések csak 2010 óta vannak a lapokban..

Aerion 2018.08.17. 15:35:58

@math0:

Húz ki a seggedből a fejed, barom állat, aztán megláthatnád a napfényt. De jobb ott neked a sötétségben, ugye. Te beszélsz itt értelemről, vonod kérdőre az embereket? Te? Aki azt hitted április 8-án, hogy a bolsevizmus győzni fog? És aztán majd leszámoltok velünk? Jó demokratikusan?

Nincs bocsánat.

Nem ti nem bocsátotok meg nekünk, mi nem bocsátunk meg nektek.

Soha. Azt elkúrtátok, persze nem most, még 1945-ben.

mgdé 2018.08.17. 17:18:16

@Aerion:
Az olyan szép, amikor valaki azt hiszi, hogy '41-ben a nagynevű magyar kommunisták, mint Hitler és Bárdossy elvtársak, támadták meg vörösszívű seregeikkel a Szovjetúniót! :P

Vagy '45 nem '41 következménye??

Vagy a kisgazdáktól vártad, hogy '45-ben majd jól kipicsázzák innen azt a mihaszna Krasznaja Armija-t, s ezt fúrták volna meg a csúnyák, a "tudjukkik" és a hazai bolsevikok?

Ehh

(Amúgy, hogy tanulj: elkúrva meg '14 nyarán lett.
Komcsik akkor még nem is léteztek itt. Talán még nevük sem volt magyarul.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.17. 17:28:45

@Toadwart66:

"az olajár meg megint esik. "

Tankoltál mostanság?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.17. 17:31:45

@Toadwart66:

"Mindenki, akik nem értenek veletek egyet."

Legalább ne idegen tollakkal ékeskedj. A liberrált hozzáállás az, hogy mindenki nácifasiszta, aki nem ért egyet velük.

mgdé 2018.08.17. 17:34:23

@Én de genere Mi:
Sőt, igazából már 1868-tól, amikor - a horvátok után - a cseheket már nem engedtük be a "dualizmusba", pedig jöttek volna, folytak tárgyalások, s a bécsi udvarban volt hajlandóság is a bővítésre. Hogy a Monarchia legfőbb ipari területein is nyugi legyen.

S hogy a cikknél is maradjunk:
Igen, a papíralapú újságírás halódik. Valóban, világtendencia még a nálunk sokkal polgárosodottabb országokban is. De akkor talán tessék elengedni a Lokál, Helyi Téma, stb kezét is ...

Tangooo 2018.08.17. 17:55:44

@math0: Én anyázok te szerencsétlen proli?
"mi a jó édes kurva anyád ebben a piac?!" - Ízlelgesd a szavaidat, te büdös bunkó!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:05:04

@Tangooo: nem az a baj, hogy anyázol, hanem, hogy CSAK anyázol. hogy érved nincs, te büdös paraszt, és ezt fel se fogtad azzal a 4 elemiddel, te Fideszbirka!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:06:32

@Aerion: egy krva büdös érved nincs, hazudozol, álmodozol összevissza. Fideszes elmebeteg birka vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:07:26

@Aerion: 1945-ben még nem éltem, így nem kurhattam el semmit, még a jó büdös kurva anyádat sem. hiába szeretnéd.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:09:03

@pina noir: kivétel, ha Fideszes maffiózó veszi meg, és kormány--hirdetésekkel tarják fenn, azaz lopott pénzből. ezért mondom, hogy ennek semmi köze a piachoz, ez sokszorosan az emberek pénzének ellopása. úgyhogy elmentek ti a jó édes kurva anyátokba!

Tangooo 2018.08.17. 18:49:35

@math0: A két diplomám röhög a fiókban. A paraszt nem sértő szó, (éhen döglenél, ha ők nem lennének!) viszont te egy bunkó panel-proli vagy a stílusod alapján.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 19:16:06

@Tangooo: nem az őstermelőkre gondoltam, amikor "parasztnak" neveztelek. ez egy sértő szó, az intelligenciádra és a stílusodra vonatkozik, de a 4 elemiddel erre még nem jöttél rá. a

Ménár Atya 2018.08.17. 19:17:11

@Tangooo:
Ne bántsd mathi bát, már öreg, és vesztes , had élje ki itt amit othon már nem tud, egyedül, magányosan, kicsit spiccesen.
Ne vedd el a kedvét, hiszen kellenek a bohócok, ő itt, fletó meg a parlamentben :D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 19:17:57

@Tangooo: "(éhen döglenél, ha ők nem lennének!"

ez egyébként a "proletárokra" is vonatkozik. éhen döglenél, ha ők nem lennének, te suttyó paraszt!

Emmett Brown 2018.08.17. 19:38:12

@math0: nem basztatásból, de te egy kapitálisan nagy gyökér vagy, aki ráadásul még mérhetetlenül kártékony is emellé.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 19:51:20

@Emmett Brown: te egy kapitálisan nagy gyökér vagy, aki ráadásul még mérhetetlenül kártékony is emellé.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 19:52:54

@Emmett Brown: ott volt egy érv, faszfejkém, Tangooo erre csak anyázással tudott válaszolni. erre te is jössz, és csak anyázással jössz. és akkor még ti vagytok azok, akik szerint én vagyok a proli vagy a gyökér,! kapjatok már magatokhoz, ti idióta, elmebeteg faszok!

CSOKKI MÁLNA 2018.08.17. 20:06:39

@math0: Soros is lopott pénzből segít bizonyos szervezeteket, te szarosszájú patkányember. Azt lehet?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 20:08:53

@pina noir: Soros nem magyar emberektől, és nem lop. A tőzsdézés legális tevékenység, én is tőzsdézek. Ha én szerinted lopok, akkor a jó édes kurva anyádat!

CSOKKI MÁLNA 2018.08.17. 20:20:26

@math0: Ítélet van ellene a GB-ben a retkes valagú büdös kurva anyádat te liberált féreg. Megkárosított országokat, embereket, ebből gazdagodott meg, és a lopott pénzből próbálja elmebeteg lázálmait megvalósítani.

Emmett Brown 2018.08.17. 20:40:57

@math0: ha ennyire ostoba makacs fasz vagy, hogy képtelen vagy megérteni hogy az általad képviselt stílus gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy komolyan vegyék a mondanivalódat, és hogy belásd miszerint te magad vagy a véleményed elfogadásának legfőbb korlátozó tényezője, akkor nem ajánlom hogy ejtőernyő nélkül ugorj az arcodról az intelligenciádra, mert kurva nagy koppanás lesz belőle.

Kottára olyan vagy mint Gyurcsány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 21:07:50

@pina noir: Orbánt elítélte a strasbourgi bíróság. De Soros akármit is csinált, nem a magyar adófizetők pénzét lopta el, te faszfej! Ellenben Tiborcz igen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 21:08:56

@Emmett Brown: ha te azért nem fogsz fel valamit, mert nem tetszik a stílus, akkor igen nagyon hülye vagy, és fogsz még szívni az életben, mert általában nem a neked tetsző stílusú emberek mondják az igazat, te faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 21:10:09

@Emmett Brown: attól, hogy a stílus miatt hisztizel, nem lesz igazad, továbbá te ugyanazt a stílust nyomod, te gyökér faszfej! kottára ugyanolyan hiteltelen hazudozó vagy, mint a csuti paraszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.17. 22:39:22

@math0:

Csak folytasd, matyika, minden sorodat élvezet olvasni. :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.17. 22:43:06

@Emmett Brown:

Micsoda élvezet olvasni, ahogy két vérliberális egymást alázza! :DD

Emmett Brown 2018.08.17. 23:01:44

@math0: szóval mert gyökermek találom a stílusodat, már fideszes is lennék?

Emmett Brown 2018.08.17. 23:05:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez a fasz teljesen vállalhatatlan. Ő a blog hu Gyurcsánya.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:47:24

@Emmett Brown: feltehetően az vagy. hozzászólásod nem jóindulatúan ostoba kritikának hangzott, hanem rosszindulatúan ostoba kritikának.

de nyugodtan tisztázhatod magad, ha beírod, hogy nem, utálod a geci Fideszt.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:48:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a te kommentjeidet viszont szenvedés olvasni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:48:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a te kommentjeidet viszont szenvedés olvasni, annyira nulla szarok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:50:13

@Emmett Brown: faszozol és gyökerezel, de stílusról akarsz másokat kioktatni, te fasz, gyökér?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:52:53

@Emmett Brown: nincs annál szánalmasabb (ebben a témában), mikor a faszgyökerező barom akar másokat kioktatni a stílusról. pofán fostad magad, ennél nincs hiteltelenebb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:57:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az jelentéktelen dolog, amikor egy ugyanolyan hülye kommentelő, mint te, nekem esik. élvezkedhetsz te ezen, de mi ez ahhoz képest, hogy a náci barátotok, Salvini a kvóta mellett van, és Magyarországra akar telepíteni migránsokat?! Salvini sajnos nemcsak egy blogger, hanem egy náci politikus, akinek van némi hatalma.

azért, az mégiscsak nem semmi, amikor ti nácik pofán szarjátok egymást, és nem kommentelés szintjén, hanem a nagypolitikában, a nagy hülyéitek szarják egymást pofán.

kérek egy kávét!

Ménár Atya 2018.08.18. 08:17:55

@math0:
A Fideszes média nem győzött, most szűnik meg"
Ebből lett akurvaanyádgyökérfideszeshazugszemétstb :D:D
Hát kedves matf fiam, mondj el egy miatyánkot, és ne igyál kv-t szerintem.
Ütni fogja a páleszt, mert reggel 8 kor ennyi marhaságot csak részegen írhattál.
És gyógyszert se szedj, se napra ne menj.
Ártalmasak ezek a te fejedre édes fiam :D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 08:26:21

@Ménár Atya: te viszont szedd be a gyógyszert, mert szükséged van rá!

Az miért van, hogy a Fideszes birkáknak az a szellemi torna, hogy hogy kurva anyázzanak, de érvük, az sosincs egy sem?! Mint például neked. Idejössz, és még véletlenül sem írsz olyat, ami érvhez kicsit is hasonlítana, tiszta, nettó anyázást írsz csak be?! Neked ez a reggeli sport?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 08:29:03

@Ménár Atya: Salviniről, meg a kvótáról, meg, hogy migránsokat akar Magyarországra telepíteni, arról nem írsz, Fideszbirka, mert ahhoz gondolkodni kéne, az nem megy. Helyette anyázol teli pofával. Ennyit tudtok, Fideszbirkák.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 08:37:18

@Ménár Atya: vagy mondjuk az egész Fideszes birkanyáj, tudott bármit is érdemben hozzászólni a blog posthoz?! Tudott a faszt. Próbáltatok érvelni, hogy igenis a magyar nemzet szar minőségű újság, mert abban tapasztaltabb, újságírónak még inkább nevezhető hülyék írtak, szemben a 888-cal, amely egy minőségi újság, amelyben érettségin kiselejtezett barmok írnak álhíreket?! De nektek pont ez a "minőségi" újságírás, nektek pont ez kell.

Próbáltatok érvelni?! Próbáltatok egy faszt, az egész Fideszes birkanyáj együttes IQ-ja nem éri el azt a szintet, ami egyetlen érvhez kellene.

Ménár Atya 2018.08.18. 08:40:18

@math0:
Amit most leírtál, az egy kiváló önjellemzés volt magadról :)
Előbb nézz utána kicsit ,mit jelent az érvelés.
Mert amit te csinálsz az kb annyi, hogy van egy világképed, és aki esetleg felhívja a figyelmed arra, hogy létezik másik alternatíva, az azonnal fideszes náci, a kurva anyját bassza meg a gyökér..
Hát nem tudom ebben hol az érvelés, de biztos az a hülye aki szemben megy veled az autópályán, mert lassan mind szembe megy :)
A stílusod alapján valami nagyon megkeseredett ember lehetsz, aki mindenkiben ellenséget lát.
Eccerű a gondolkodásod mint a faék.
Fekete-fehér.
Ennyi.
Pedig van piros,kék stb, persze ezt csak a fideszesek akarják bebizonyítani mi? :)
B+, reggel felébredsz a DK-s mámorból, és egyből anyázol mindenkit.
Most vagy tényleg ennyire beteg magányos nyugger vagy, vagy szimplán elnyom az asszony.
Nehéz eldönteni.
Próbáltalak visszaterelni, miről is szólna a vita, de szokás szerint leragadtál a vélt ellenségeiddel történő szélmalomharcnál :)
Édes fiam, ha így cselekszel továbbra is, akkor nemsokára a főnököm előtt találod magad, az meg luciferhez küld majd tovább :D:D

Ménár Atya 2018.08.18. 08:47:12

'Salviniről, meg a kvótáról, meg, hogy migránsokat akar Magyarországra telepíteni, arról nem írsz, Fideszbirka, mert ahhoz gondolkodni kéne, az nem megy. Helyette anyázol teli pofával. Ennyit tudtok, Fideszbirkák"
:)
A cikk a punciról szól, te pedig a fütyiről szeretnél értekezni...
Nem érted még mindig,mi a probléma mi? :)
Persze ilyen alapon, te is mesélhetnél arról, hogy nem lesz kötelező kvóta, aztán mégis lett, de hála Dr. Orbán Viktor miniszterelnöködnek, mára elvetette a liberálisnak mondott agyhalott társaság ezt az ötletet, mivel kiderült, hogy már NYE sem akar migriket valójában.
Látszik a választási eredményeiken.
És a java csak most jön...náluk.
Nálunk nyugalom van, hála, DR Orbán Viktor miniszterelnöködnek :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 08:51:53

@Ménár Atya:

"felhívja a figyelmed arra, hogy létezik másik alternatíva"

Hazudsz Fidesz geci, ki mondott itt bármiféle alternatívát?! Te se mondasz semmit, csak anyázol.

Hol a jó édes kurva anyádban írtál te egyetlen büdös szót is most, vagy korábban a sajtóról?! Egy büdös szót nem írtál a sajtóról, még véletlenül sem jelent meg a kommentedben egy büdös szó sem, ami a témában az érvelés halvány látszatát keltette volna.

Te vagy az, aki érvelés helyett csak anyázol. Nálatok 0% érvelés, 100% anyázás van. Ennyit tudtok, Fideszbirkák.

Válaszoltál Salvinire, a kvótára és a migránsbetelepítésre? Válaszoltál a faszt. Mutattál bármit is?! Mutattál a faszt, azt mutattad meg, hogy nincs alternatívád, csak anyázol.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 09:02:56

@Ménár Atya: "A cikk a punciról szól, te pedig a fütyiről szeretnél értekezni..."

te sem a punciról, sem a fütyiről nem írtál semmiféle érvet. Te csak anyázni tudsz, érved, az nulla.

"nem lesz kötelező kvóta, aztán mégis lett, de hála Dr. Orbán Viktor miniszterelnöködnek, mára elvetette a liberálisnak mondott agyhalott társaság ezt az ötletet"

most akkor van kvóta, vagy nincs? mert te magad háromszor mondasz különféle dolgot erről.

"Nálunk nyugalom van, hála, DR Orbán Viktor miniszterelnöködnek :) "

ja, csak ki kell nyitnod az újságot, akkora nyugalom van, hogy brutális gázolás Szentendrén, a biztonsági őr szoptató anyát fenyeget, futókat ölnek meg, cigánygyilkosok randalíroznak, terrorista robbant a Teréz körúton, brutális gyilkosságok minden nap, elsősorban családon belül. kiirtják az őrültek a családjaikat, és hasonlók. de nyugalom van. ostoba, Fideszes barom vagy.

meg a kórházakban nyugodtan megdögölhetsz, mert se gyógyszer, se orvos, se ápoló.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 09:06:04

@Ménár Atya: azért menekült el több százezer magyar Magyarországról, mert itt olyan jó, és nyugalom van. ostoba fasz vagy. több százezer ember szavazott Orbán ellen, de nem egy vasárnapi meggondolatlan pipával, hanem kemény költözéssel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 09:07:52

@Ménár Atya: A stílusod alapján valami nagyon megkeseredett ember lehetsz, aki mindenkiben ellenséget lát.
Eccerű a gondolkodásod mint a faék.
Fekete-fehér.
Ennyi.
Pedig van piros,kék stb, persze ezt csak a ballibek akarják bebizonyítani mi? :)
B+, reggel felébredsz a Fideszess mámorból, és egyből anyázol mindenkit.
Most vagy tényleg ennyire beteg magányos nyugger vagy, vagy szimplán elnyom az asszony.
Nehéz eldönteni.
Próbáltalak visszaterelni, miről is szólna a vita, de szokás szerint leragadtál a vélt ellenségeiddel történő szélmalomharcnál :)
Édes fiam, ha így cselekszel továbbra is, akkor sosem jössz ki a gyogyóból.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 09:10:03

@math0: te olyan egyszerű faék vagy, hogy azt hiszed, hogy az érv, hogy te hasból megmondod, hol van biztonság, hol nincs. mintha te ezt hasból tudhatnád. honnan a lótúróból tudnád, te hülyegyerek, hogy hol van biztonság?!

Ménár Atya 2018.08.18. 09:14:57

@math0: Szerinted van fekete-fehér.
Mindenki más szerint van piros,kék sárga stb :)
A főnököd is szivárványos :)

Ménár Atya 2018.08.18. 09:16:47

Én még mindig nem anyáztam, ellentétben veled :)
Biztos nem volt anyukád, hogy másét próbálod szidalmazni.
Boldog vagy ugye.............mint a lelki szegények :)

Ménár Atya 2018.08.18. 09:18:43

A kvótás kérdésemet láthatóan kerülöd.
Amúgy nem lényeges az olasz, hiszen téged megvéd Dr. Orbán Viktor miniszterelnököd :)

Ménár Atya 2018.08.18. 09:22:38

"ja, csak ki kell nyitnod az újságot, akkora nyugalom van, hogy brutális gázolás Szentendrén, a biztonsági őr szoptató anyát fenyeget, futókat ölnek meg, cigánygyilkosok randalíroznak, terrorista robbant a Teréz körúton, brutális gyilkosságok minden nap, elsősorban családon belül. kiirtják az őrültek a családjaikat, és hasonlók. de nyugalom van. ostoba, Fideszes barom vagy." kicsit sűríted az elmúlt évek eseményeit, egy tízmilliós országban előfordulnak közlekedési balesetek, van néhány idióta.
Ettől még nyugalom van, kiváló közbiztonsággal.

Ménár Atya 2018.08.18. 09:25:36

A többszázezer magyarban igazat adok neked.
Sajnos tényleg elmentek.
Az előző gyurcsány kormány olyan helyzetet teremtett, eladósította az országot, az emberek megélhetését ellehetetlenítette, hogy kénytelenek voltak kivándorolni.
De lassan már javul a helyzet, hála DR Orbán Viktor miniszterelnöködnek, és visszajönnek . :)

Ménár Atya 2018.08.18. 09:26:26

@math0: Honnan tudom?
Hát talán mert itt élek? :D:D

ArriMedes 2018.08.18. 13:11:41

@math0:

gyogyóba ne őt küldd, hanem a középkorú létére nagypofájú hisztigépet játszó, hülye anyja által meg nem nevelt szardel matykány nevű tetvet.

"a nácik azok, akik a szolidaritást egyáltalán nem ismerik, és a legszélsőségesebb módon szolidaritás nélküli pszichopata gecik.
a kvóta mindig hülyeség az önző, pszichopata gecinek, ha neki kellene másoknak segíteni. de mindig jó az önző, geci pszichopata embereknek, ha rajtuk kéne segíteni. az önző, geci pszichopata emberek, így ismerhetőek fel. a nácik ilyenek.

a balliberálisok meg nem ilyenek, azok nem csak akkor fogadják el a kvótát, ha nekik jó,
a kvóta egy hülyeség, minden épelméjű ember elveti."
teljesen mindegy hogy vered az asztalt ezt a csatát a populista nacionalizmus nyerte.
1933-ban a hülye német nácik és szavazóik is azt hitték, megnyerték a csatát. Akkor is voltak, akik figyelmeztettek, és akkor is pontosan ilyen hülyén reagáltak rá, mint te. Tudjuk, hogy a végén a náci hülyék szívták meg. Ti is meg fogjátok. Az nem érv, hogy perpillanat erősebbek vagytok, és hülyék vagytok, ezért minden figyelmeztetés ellenére, sőt, akár pontosan azért, töretlenül mentek a szakadékba,"

na ezt magyarázd meg szépen makkancs

Emmett Brown 2018.08.18. 13:14:15

@math0: feltételezem, hogy van komolyabb célod is, mint vég nélkül gyártani a kommenteket, feltevésem szerint szeretnéd, hogy több ember ossza a véleményedet. Ha nem így van, es csak azért kommentelsz mert szerinted van egy abszolút igazság, és te boldog vagy attól hogy ezt leírod, akkor így jártam, ez esetben nyugodtan csináld csak így tovább.

Ha viszont így van, és szeretnéd hogy ne csak igazad legyen (nyilván pár dologban tévedsz amúgy, de ez most mellékes), hanem emberek esetleg komolyan vegyenek, és esetleg érdemben elgondolkozzanak a mondanivalódon, neadjisten meg is győzd őket, akkor fogalmazz ugy, mint egy kultúrember.

A szöveged ugyanis annyira bicskanyitogató, ordenáré, hogy egyszerűen rossz érzés olvasni, és negatív reklámot csinálsz a saját oldaladnak.

ArriMedes 2018.08.18. 13:22:39

@Emmett Brown:

ahonnan engem kitiltott azért, mert férfihangot és deansdale linkeltem _kommentár nélkül_
hisztis kis bazári majom.

Nylul 2018.08.19. 01:10:04

@math0: Brendel, te egy akkora tahó fasz vagy, hogy hiába értek egyet veled legnagyobb részt, szégyelem felvállalni. Te vagy a baloldal bircája.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.20. 11:00:59

@Ménár Atya:

Komolyan nem értem, miért nem képesek a ballibbantak felfogni, hogy éppen a 2010-es Orbán-kormány hivatalba lépése véletlenül egybeesett az EU-s munkavállalási moratórium megszűnésével. Nem azért mentek el, mert Orbán elől menekültek, hanem azért, mert korábban nem fogadták őket az EU-ban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:25:44

@Ménár Atya: pontosan annyira "nem anyáztál", mint ahogy Orbán "nem hazudott". ugyanaz a hazug disznó vagy, mint a Führered.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:29:13

@Ménár Atya: kvótás kérdésedre:

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot;"

Ezt Orbán aláírta. És nem, nyuszókám, nincs ott semmiféle olyan, hogy "önkéntes". Továbbá Orbán be is fogadott pontosan annyi menekültet, mint amennyi a kvóta.

data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-1-2016-INIT/hu/pdf

most te jössz a válasszal, hogy ez a hazug disznó ugyan mi a faszt ugrál?! meg te is?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:31:42

@Ménár Atya: egy 500 milliós EU-ban is előfordulnak dolgok. ezeket a 888 neked kiválogatja, te meg azt hiszed, ha naponta van egy bűneset az EUban, akkor nem biztonságos. mert egy hülye barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:37:09

@Ménár Atya: meddig akarod még Gyurcsányra fogni, te fasz?! Magyarország a hazugságotok szerint már 8 éve jobban teljesít. pofán szartad magad, te barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:41:17

@Emmett Brown: az az ember, aki a stílus alapján válogat, hogy min gondolkodik el komolyan, az hülye, valójában nem tud gondolkodni. nem célom, hogy gondolkodni akarjon, mert nem tud. ennyikeh.

te honnan a faszomból veszed, hogy amilyen hülye vagy, tudsz nekem olyat mondani, amit még nem gondoltam meg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:43:20

@Emmett Brown: "A szöveged ugyanis annyira bicskanyitogató, ordenáré, hogy egyszerűen rossz érzés olvasni, és negatív reklámot csinálsz a saját oldaladnak. "

nem célom, hogy ilyen álszent, bugyuta birkák jöjjenek az oldalamra. pontosan azt csinálom, ami a célomnak megfelel, te barom! csak te hülye vagy ahhoz, hogy felfogd!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:45:00

@ArriMedes: pontosan. kommentár nélkül. csak reklámozni akartad, nem mondtad meg, mi a jó édes kurva anyádnak linkelted.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:45:33

@Nylul: te egy akkora tahó fasz vagy, hogy hiába értek egyet veled legnagyobb részt, szégyelem felvállalni. Te vagy a baloldal bircája.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:46:14

@Nylul: te pontosan olyan hülye vagy, mit ezek a náci barmok: azt hiszed, hogy ha nem írsz érvet, azzal meggyőzöl.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.20. 23:54:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a nácik azt nem képesek felfogni, hogy Gyurcsány kormányzásának végére jött egy világválság. nem Gyurcsány csinálta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.21. 08:00:48

Ez a brendelmatyi tényleg beteg, 12 komment zsinórban, és ez nem az első ilyen teljesítménye.

Hatalmas koponya lehet, ha emellett még a munkáját is el tudja végezni, de szerintem inkább egy szánalmas kis senki, aki itt próbálja kompenzálni a jelentéktelenségét.

Emmett Brown 2018.08.21. 10:02:00

@math0: nekem az az érvem, hogy amilyen tahó vagy, az nem segít azon, hogy a véleményedet/álláspontodat elfogadják. Ezek szerint ezzel tisztában vagy, és leszarod. Ergo a kinyilatkoztatás a célod, ami ebben a proli stílusban sima trollkodásnak tűnik.

ArriMedes 2018.08.21. 13:29:34

@math0:

magyarán nem tudsz értelmes indokot mondani, a bemásolt hsz-ed tartalmáról is kussolsz, csak a saját rühes kurva anyád helyett a másét emlegeted állandóan

nácik azt nem képesek felfogni, hogy Gyurcsány kormányzásának végére jött egy világválság. nem Gyurcsány csinálta."

ha még itt tartasz hugyosom, miért is okoskodsz te jobboskáknak?

ArriMedes 2018.08.21. 13:32:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

egy torz beteg kis féreg, anno az index fórumain számos nicken beszélt egyszerre, volt hogy önmagát támadta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:33:04

@Emmett Brown: leírtam, mi a célom, az engem nem érdekel, hogy nem vagy képes felfogni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:33:56

@Emmett Brown: mindenesetre ne okoskodj olyan emberekről, akiknek céljait nem ismered, majd nem is vagy képes felfogni, hanem kussolj szépen, mert csak égeted magad!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:36:36

@ArriMedes: most sem bírtál egy büdös érvet se írni, úgyhogy bazd meg a jó édes kurva anyádat!

ArriMedes 2018.08.21. 16:07:02

@math0:

rajtad röhögünk, pörgetünk, nem érvelünk, matykányokba kár lenne. na toporzékolj még, jó olvasni:))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 21:16:27

@ArriMedes: hányan vagy?! mire pörögsz?! látom, valami nem tiszta szer lehet.