Kimondjuk!

Éljen Eduárd!

Éljen Eduárd!

A gendersárkány legyőzése

- Bábszínházi előadás -

2018. augusztus 10. - Konok Péter

godz.jpg„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális önellentmondás, mégis látjuk a jeleit. Barna jelek az önjelölt hadak akácos útján, Kulturkampf és egyetemi szakok betiltása, rükvercben dübörög a keskenyvágányú történelem.

Ha van egyáltalán jelentése a „forradalom” szónak, akkor itt és most ellenforradalom van, hogy gátat vessenek mindennek, új (vagy nem is olyan új) gondolatoknak, eszméknek, gyakorlatoknak, és az egykorvolt idők sötét és dohos turkálójából öltöztessenek minket már levetettnek hitt, avétos hacukákba. És míg a forradalmak (legalábbis kezdetben) mindig spontánok, az ellenforradalmak kreáltak.

Forradalmak ritkán vannak: olyanok, mint a sztereotip angol nyár az őszök tengerébe fojtva. Most – forradalmi erők, forradalmi mozgalmak, forradalmi szubjektumok hiányában – éppen olyasféle dolgok szerepelnek az ellenforradalom céltábláin, mint a „gender”, a „píszí”, vagy éppen a – kissé goebbelsi felhanggal emlegetett – „kulturális baloldal”. Hogy, ugye, ezek valamiféle új totalitarizmus hordozói lennének, mint ama régi forradalom (amely magát totálisnak tekintette, mégis éppen a totalitarizmus játszotta el a hóhéra szerepét).

Nem mintha ezeknek bármi közük lenne egymáshoz. A „píszí” és a „gender” csak ellenségeik fantáziájában válnak afféle sötét ikercsillagokká, amelyek a patriarchális világ végét jelentő hímnős Antikrisztus eljövetelét jósolják. A „píszí” nem a „gender” beszédmódja, a „gender” nem a „píszí” ideológiája. Továbbá: a „píszí” nem csupán beszédmód, és a „gender” nem ideológia. A karikírozott genderpíszí-sárkányördög, amit kihívói dacos Szent Györgyként  (vagy inkább bazári Vitéz Lászlóként) a hímsovén földre taszítanak, ebben a formájában virtuális létező, ha úgy tetszik, mém (a dawkinsi értelemben - és ez nem dicséret, szerintem Dawkins maga is mém), de olyan mém, amit az institucionalizálás, a hivatalossá-hatalmivá tevés radioaktivitása érthető (és ökológiailag indokolt) gyíkocskából sajátos Godzillává mutált.

Godzilla persze csak a filmvásznon létezik, de valós félelmek és iszonyok metaforája, ami visszahatva félelmeinket tovább mélyíti, egészen odáig, hogy az erdőben sétálva dühösen agyoncsapjuk a realitás gyíkocskáját, szimbolikus bosszút állva Godzilla rémes pusztításaiért.

Az antipíszí lovagjai hatásvadász (bár kissé túlspilázottan macsó) fegyverzetükben az elméjükben tomboló Godzillára támadnak – és diadalmasan felkoncolják a valóságos gyíkot. A „píszí” ugyanis onnan válik, úgymond, "társadalommérnöki" totalitarizmussá (ahogy Farkas Attila Márton, a „píszí” egyetlen komolyan vehető és komolyan veendő magyarországi kritikusa érti), hogy - akár csak intellektuálisan is - hatalmi normatívává válik, magyarán erőszakká. Erőszakként pedig funkciója immár nem a hierarchikus-patriarchális társadalmi piramis lebontása, vagy akár átalakítása, hanem éppen annak konzerválása lesz (pontosabban: lenne). A tagadás igenléssé válik, vagy ahogy Guy Debord írta 1967-ben "egy világban, amely valóban a feje tetején áll, az igazság csupán a hamisítás egy mozzanata". Pontosan úgy, ahogy a proletariátus (és így a társadalom) felszabadításának igénye annak idején a proletariátus (és így a társadalom) totális alávetésének manifeszt igazolásává vált, amint a forradalmi (felforgató) jelentésből hatalmi (konzerváló) jelentést kapott.

A píszí  (ne felejtsük el: a "political correctness" eredetileg a nyugati antisztálinista BALOLDAL gúnyszava volt azokra, akik alávetették magukat a Szovjetunió irányvonalának) olyan fantom, amelynek a szabadság valóban antitézise ugyan, de az antipíszí "szabadsága" (amit prókátorai afféle organikus, őseredeti, univerzális szabadságként tételeznek), bizony inkább a szintézise. A mostanság kárhoztatott "kultúrbaloldal" (amennyiben létezik) hatalmi struktúra, és bár szavaiban poszthatvannyolcas, valójában az 1968 körüli forradalmi hullám kanalizálása, megtartva-elvetése, ha úgy tetszik, ellenforradalma, ahogy a sztálinizmus az 1917-1923-as világforradalmi hullámra adott ellenforradalmi válasz volt. Az eredeti "hatvannyolcas" forradalmi ethosz egyik legtömörebb summázata René Riesel mondata: "A szabadság az a bűn, amely az összes többi bűnt magába foglalja." Az elnyomás elleni küzdelem nem létezhet az elnyomottakkal való szolidaritás nélkül, ami viszont értelmetlen a nélkül a felismerés nélkül, hogy a társadalom maga elnyomott (és a társadalom jelenlegi formájában egyben maga az elnyomás), vagyis ha az elnyomás bizonyos aspektusainak bírálata hatalmi narratívává, hovatovább normatívává válik, az már (miként a debordi "igazság") önnön ellentétbe fordul, a talpáról a feje tetejére áll, mint a hegeli világszellem.

Az a furcsa helyzet áll elő, hogy a hivatalos píszí és az antipíszí ugyanazokra a problémákra ad látszólag ellentétes válaszokat, miközben mindkettő azt feltételezi, hogy létezik egy eredeti, organikus állapot, egy pre-píszí társadalom, amelyhez csak viszonyulásuk eltérő előjelű. Pedig tulajdonképpen nem az, és a nőverő-migránsittneérjenazéjszakázó társadalom éppúgy egy konkrét hatalmi realitás leképzése, mint a píszí "orwellinek" titulált uralma (ami, ne felejtsük el, ezzel a jelzővel paradox módon jócskán túl van értékelve).

A probléma persze leginkább a gyíkocskával van. A píszí elleni anti-píszí árnyékboksz mintha felhatalmazást adna arra, hogy behódoljunk a különféle elnyomások természetes voltának, önfeledt örömmel vagy finnyásan húzódozva, de afféle megfellebbezhetetlen igazságoknak fogadjuk el a szexizmust, a rasszimust, a xenofóbiát, stb. stb... vagyis saját társadalmi félelmeinket, és azok örökkévaló igazságát.

Pedig csak egy hamis dichotómiában ugrándozunk és cselezünk, aminek szorítóját az általános hatalmi logika jelölte ki. Az elnyomások ellen nem elsősorban az elnyomásokra épülő elidegenedett hatalom nyelvi direktíváin, a duplagondol szómágiáján keresztül lehet harcolni, és ebben részben egyetértek píszí kritikusaival, de úgy sem (sőt még kevésbé), ha ellenfelünket eleve győztesnek, magát a küzdőteret pedig megkérdőjelezhetetlen létezőnek tekintjük.

A píszí, abban a karikírozott formájában, ahogy tálalni szokás (és persze a karikatúra mindig frappáns, de sematikus: bizonyos vonásokat kiemelve gúnyolja ki az egészet), valóban szabadságellenes (lenne, ha ÚGY lenne; csak persze nemigen van úgy). Hiba (logikai értelemben, de tulajdonképpen morálisan is) a szabadságot a hierarchia és az elnyomás szabadságaként elfogadni, ahogy hiba volt a viszonyok elleni lázadás vörös zászlajára az elnyomás sarló-kalapácsát pingálni. Godzilla és Mechagodzilla harcában a szabadság csak vesztes lehet. Böhöm, karmos lábukkal eltapossák a gyíkocskát.

Túl kell lépni a kereteken, és - legalábbis ahogy én látom - ez a baloldaliság egyetlen releváns jelentése. Mert, hogy még egy - a számomra legkedvesebb - 1968-as falfelirattal jöjjek elő, "az aszfalt alatt ott a tengerpart fövenye." Hogy eljussunk hozzá, az aszfaltot kell felbontani, nem elég azt hazudni az aszfaltról, hogy föveny, de az sem, ha azt mondjuk: "jó kis aszfalt ez, kell a francnak a homok!".

És azért egyvalamit szögezzünk le: ebben az országban a gender studies átfogó társadalmi vákuumban létezik, éppen ezért mindenki (már akit ez egyáltalán érdekel) a tartalomra figyel majd, és arról fog vitatkozni, hogy kell-e ilyesmi, avagy sem. Csak hát egyrészt a tudomány nem így működik – a jelenségek vizsgálata minden szempontból lehetséges, aztán majd a szempontok vitájában kiderül, hogy melyik releváns, és melyik nem, másrészt – és ez a fontosabb -: Magyarország kormánya éppen hatalmi, jogi eszközökkel készül eldönteni egy tudományos vitát. Ez pedig tűrhetetlen, gyalázatos, arcpirító – mély megvetése minden emberi tudásnak.

Amúgy én sok szempontból genderalapon értelmezem a társadalmat, és igyekszem többé-kevésbé píszí-módra beszélni. Az előbbit érvényes elemzési módszernek tartom, az utóbbi pedig egyszerűen így esik jól.

A bejegyzés trackback címe:

https://eljeneduard.blog.hu/api/trackback/id/tr5314173229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 13:26:40

Nem értik, hát fosnak tőle. Kíváncsi vagyok, hogy az exobiológiát mikorra tervezik betiltani a valláskárosult társaság, mert ugye a Bibliában nincs arról szó, hogy más világot is teremtett volna az Úr, az Ő jókedvében... Az különösen vicces, hogy az említett könyvecskét olyan betépett pásztorok, adószedők stb írták, akik másképpen nem bírták elviselni a félsivatagi létet, és akiket a mai hatalom mindenfajta drogosnak elmondana :D

DoctorMorreau 2018.08.11. 13:26:52

Ja, előzetes moderációt csináltok.. Most már aztán tényleg mindent végképp értek.. :)

Isten mentsen minket a gendertől!

furious ewok 2018.08.11. 13:27:00

Miért, ti szeretnétek ha a mekiben egy genderes diplomás nyomná a majonézt a hambitokba? Na ugye!

DoctorMorreau 2018.08.11. 13:27:11

Ez a cikk egy felháborító szemenszedett hazugság..
És nem vagyok fideszes, úgy írom ezt..

A gender-ideológia nem "forradalom", hanem egy mesterségesen, elsősorban homoszexuális (Foucault, Buttler, etc.) gondolkodók által kitalált elmeháborodottság, ami azt próbálja elhitetni, hogy a biológia alapú nemi különbségnek nincsenek (nem lehetnek) társadalmi vonatkozásai.
És, hogy a homoszexualitás végső soron egy magasabb szintű állapot, a fejlődés egy következő állomása.

A cikk teli van csúsztatásokkal, ferdítésekkel, de ezt megszokhattuk a gender-ideológusoktól, akik egy írtózatos csalással fogadtatták el ezt a förmedvényt, amikor a 90-es években egy nemzetközi konferencián kilopták a biológiai nemiség (sex) szót a hivatalos jegyzőkönyvekből és becsempészték helyére az általuk kreált "gendert" (társadalmi nem).

Ez a gender-ideológus erkölcsiség...

Ménár Atya 2018.08.11. 13:53:44

@Punxsutawney Mormota: Hát cimbora, szerintem te vagy betépve, nem a pásztorok........
A gender egy marhaság, helyes, hogy nem költünk ilyen büfészakos ökörségre.

vajdasagi 2018.08.11. 13:54:06

@DoctorMorreau: A Gender-studies-t én is hülyeségen tartom. De:
1. nem gondolom, hogy amit a minisztérium csinál az normális
2. nem gondolom, hogy jó ha a tudományról buta és tudatlan emberek döntenek
(pl. az MTA-ról a parragh - szándékosan kisbetűvel)
3. nem gondolom, hogy a NER okos emberek nemzetében érdekelt: nekik pont az a céljuk, hogy minél butább maradjon az istenadta nép. Ez nagyobb bűnük, mint a mértéktelen lopás és nyomulás
4. nem gondolom, hogy a kultúrkampf a hazának hasznára válik. Csupán középszerű seggnyalók is kapnak majd sok pénzt. Volt ilyen a Rákosiék hatalomra jutása után is.

És végül: szégyeljétek magatok, elveszitek a nemzetünk esélyét a megmaradásra!

JFK-alapítótag 2018.08.11. 14:07:54

@DoctorMorreau:
Kiadták az új jelmondatot a központban:
"És nem vagyok fideszes, úgy írom ezt.."
Ez nem hitelesíti a mondandódat.

Nem tudom, hogy a megosztott információid honnan származnak, de az írásmódód alapján nem feltételezem, hogy a saját gondolataidat osztottad meg.

A foucault-i problémakör (tudás, hatalom, ellenőrzés, diskurzus, igazságszolgáltatás, nevelés) ismeretében nem csodálkozok, hogy érvek, tények, gondolatok híján elővetted a karaktergyilkolászók kedvenc buzizós címkéjét.

Azért érdekelne, hogy kívülállóként mi a véleményed az intelligenciáról?

EssEm 2018.08.11. 14:08:00

@DoctorMorreau: Úgy nézem te is ugyanabba az ökörségbe sétáltál bele, mint a kormány: olyasmiről beszélsz, amiről a lehető leghalványabb fogalmad sincs, csak néhány paranoid tévképzet, aminek körülbelül annyi köze van a gendertudományhoz, mint a balneológiának az óceánok élővilágához.

Bár a cikkírót is kárhoztatom, hogy legalább nagy vonalakban nem vázolta fel, miről is van szó.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.11. 14:08:05

@Punxsutawney Mormota: Te sem érted, csak hiszel benne, mint Mari néni Szent Antal csodáiban..:))

nts 2018.08.11. 14:08:07

@DoctorMorreau: Tudsz mondani olyan eszmerendszert, amit nem mesterségesen, (néha homokos) gondolkodók találtak ki?

Az Ellenálló 2018.08.11. 15:58:35

Az a baj, hogy mindkét oldal hajtja a maga szólamait, nincs igény az egyezségre, mert abból nem lesz nagy hír. Valóban kérdéses, hogy a gender szakon végzettek hol tudnának elhelyezkedni, mennyire lesz releváns 10 év múlva az, amit tanítottak nekik. Ugyanakkor én semmi betiltásának nem vagyok a szorgalmazója, bár egy kender-szak engem tutira jobban érdekelne :)

@DoctorMorreau: Engem, mint heteró férfit még soha senki nem akart homoszexualitásra kényszeríteni vagy rábeszélni, mivel annak születni kell. Akármilyen filozófiában is írták le (bár kétlen) ezen az sem változtathat.

Petra033 2018.08.11. 15:58:45

Betiltani bárminek az oktatását hülyeség, de azzal egyetértek, hogy a gender teljesen feleslegesen külön szak. Még a gyerekpszichológia se külön mesterszak, pedig annak még lenne értelme.
A genderkutatásnak van alapja, de nem kellene túllihegni, ahogy manapság teszik.
(A mi nyelvünkben még megkünböztetés sincs női és férfi nemre, nagyon jót nevettem a multkor egy cikken - sajnos nem emlékszem hol olvastam - ami angolul még olvasható volt, de a magyar fordítás annyira eröltetett lett a nemek hiánya miatt a nyelvben, hogy csak ironiaként volt értelmezhető.)

Papucsban a Teraszon 2018.08.11. 15:58:51

Szerintem felesleges betiltani, elég lenne nem finanszírozni. Lehet gender diplomád, ha apu kifizeti.

midnightcoder2 2018.08.11. 15:58:58

A szerző picit túltolja a dolgot. Egy társadalom, ha a dolgok a többség szerint rossz irányba mennek, akkor korrigál. Ha máshogy nem megy, akkor forradalommal vagy ellenforradalommal, ha igen akkor az urnáknál szavazással.

Na most, akinek van egy pici realitásérzéke, és körbenéz a mai Európában, elég nehezen tudja azt mondani, hogy annyira nagyon jó irány ez a falig túltolt balliberalizmus.

A dolog végeredménye egy fogyó, öregedő Európa, ahol a nyugdíjba vonult mérnök helyére érkezik két afrikai kecskepásztor, akiknek az egyetlen műszaki végzettsége az IS által szervezett csőbombagyártó gyorstalpaló tanfolyam.

Ez hosszú távon bizony bukfenchez vezet, mert az illiberális teokráciákból ide érkező népesség nagy tömegben bizony nem fogja a szögre akasztani a vallását, kultúráját, értékrendjét és ha sok olyan ember jön ide Európába olyan országokból, ahol nemigen célszerű európai polgárként a nyílt utcán mászkálnod, akkor előbb-utóbb itt is hasonló lesz a helyzet. Egy pár órás gyorstalpaló tanfolyamon nem lehet tömegek gyerekkortól elsajátított értékrendjét megváltoztatni.

DoctorMorreau 2018.08.11. 16:20:24

Érdekes, hogy a gender-témában a gender-ideológusok mindig azzal védekeznek, hogy "te ahhoz nem értesz", "te nem érted a gender-tanokat", "te neked nincs elég tudásod róla", stb.

Mindeközben nem tudják három értelmes mondatban összefoglalni az ellenérvüket...

dr. mesterséges színezék 2018.08.11. 16:21:40

@Punxsutawney Mormota: Volt idő, amikor a kibernetika volt tiltott szó.
A kibernetika túlélte, a tiltók nem.

DoctorMorreau 2018.08.11. 16:23:37

@nts
És tudsz mondani olyan eszmerendszert, amire ne lenne joga (erkölcsi és tényleges) bármelyik kormánynak, hogy ne utasítsa el??

Ahogy te is írtad, ez egy eszmerendszer.. Valakinek kipattant az agyából.... Viszont az egy tény, hogy alapvetően az emberiség (ahogy az állatok is) biológiailag hímekre és nőstényekre oszthatóak.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.11. 16:26:52

@furious ewok: Ennyi erővel a fél bölcsészkart be lehetne zárni..

retkeslaci 2018.08.11. 16:38:07

A gender studies az annyira tudomány, mint a marxizmus-leninizmus volt a foximaxi egyetemen. Meg a kommunizmus politikai gazdaságtana.
Meg a teológia.
Meg a paratudomány és tradicionális kínai orvoslás.
Ezek ilyen hiten vagy hiedelmeken alapuló izék.

Alex Lavour 2018.08.11. 16:52:36

@Punxsutawney Mormota: Velem az a baj, hogy undorodom a gendertől, akaratomtól függetlenül. Genetikai hibás lehetek. Hányingerem van, ezért elkerülöm, mint zsidó a disznót. A disznó se vétett semmit, csak disznó.

nts 2018.08.11. 17:10:20

@DoctorMorreau: "És tudsz mondani olyan eszmerendszert, amire ne lenne joga (erkölcsi és tényleges) bármelyik kormánynak, hogy elutasítsa?" Az egyetemi önkormányzat a középkorig nyúlik vissza. Az adott egyetem majd eldönti, milyen szakokat indít, és nem egy felettünk álló embernek kell eldöntenie, mi a jó és mi a rossz.
"...az emberiség (ahogy az állatok is) biológiailag hímekre és nőstényekre oszthatóak." Ez így van, ezzel vitatkozni őrültség lenne. Az emberek mindazonáltal társadalmakat hoztak létre, feltalálták a történelmet. Innentől már csak egy lépés volt észrevenni a történelemmel foglalkozóknak, hogy különböző időkben, különböző társadalmakban más és más volt a nemek szerepe. Pl. az ókori egyiptomban egy nőnek olyan sok joga volt, hogy a görög utazók csak lestek. Nekik az volt a természetes, ha a nőkre másodrangúként tekintenek (kb. mint az iszlám világában nagyon sok helyen manapság). A középkorban is másodrangúként tekintettek a nőkre, de már a Mária-kultuszból kezdett kifejlődni a nőtisztelet is. Már megjelentek azok a nők, akik ki tudták tágítani a rájuk rótt társadalmi szerep határait (Aquitániai Eleonóra). Megjenetek a királynők is. Hogy egy nő iránytsa az államot, az ókorban, vagy sok mai iszlám országban, elképzelhetetlen volt. Csak ugráltam a témák között, de talán ebből is látszik, hogy nagyon is jogos tanulmányozni a férfi és női szerepeket a múltban, illetve a különböző kultúrákban.

kommentes nikk 2018.08.11. 17:23:36

Szerintem ebben a gender-studies dologban nagyon legfeljebb egy egy féléves tárgy van, önálló szakként iskolapéldája a semmirevaló értelmetlen bölcsészképzésnek. Milyen állást lehet például betölteni egy ilyen végzettséggel? Kb semmilyet, legfeljebb valami elbaszott eu-s hivatalnál lehet tanulmányokat írogatni, amiket aztán nagyjából senki nem olvas el. Az egész genderizmus egy pár oldalnyi szövegben összefoglalható feminista-homoszexuális találmány, aminek akár lehet is egy-két érdekes vonatkozása, gyakorlati haszna ugyanakkor nincs, négy-öt évet ezzel eltölteni őrültség, ha ezen idő alatt valaki menhelyi kutyákat sétáltat, milliószor többet tett a világért. A betiltás persze kontraproduktív, mert most így lehet siránkozni meg hisztizni miatt, szép lassan ki kellett volna vezetni fű alatt, mert tényleg semmi értelme. Ja, és a "te ezt nem érted" riposztolóknak mondom, hogy ez a "te ezt nem érted" válasz a leggyengébb "igazából nincs érvem" érv, szóval ehelyett tessék elmagyarázni egy 800-1000 karakterben legalább, hogy mire jó a genderezés a felsőoktatásban?

Baloldali érték 2018.08.11. 17:37:55

Egy büfészakkal kevesebb, remélem most nem zuhan be a magyar GDP emiatt.

élveteg 2018.08.11. 17:43:26

" Csak hát egyrészt a tudomány nem így működik – a jelenségek vizsgálata minden szempontból lehetséges, aztán majd a szempontok vitájában kiderül, hogy melyik releváns, és melyik nem, másrészt – és ez a fontosabb "

Jó akkor legyen gendertudomány Csak akkor már a tudományos szabadság jegyében legyen mondjuk eugenika szak is, "aztán majd a szempontok vitájában kiderül, hogy melyik releváns, és melyik nem, másrészt – és ez a fontosabb ""

midnightcoder2 2018.08.11. 17:48:40

@dr. mesterséges színezék: Nem volt tiltott szó, csak az imperialisták áltudományának volt beállítva (egy nagyon rövid ideig, aztán már itt is épültek Pl. az URAL gépek).
De ez azért elég kétes terep. Mert akkor az is diktatúra ha azt mondjuk, hogy a homeopátia áltudomány ?

blöff 2018.08.11. 17:49:03

Azért, mert valamire valakik néhány államban rányomták a tudomány címkét, attól még nem kell készpénznek venni, hogy az az is.
Ne essünk túlzásokba, a gender studiest hamis dolog tudománynak nevezni és gyalázatos, hogy egyetemen diplomát lehet ilyenből kapni. Devalválja az egyetem intézményének jelentőségét.
Társadalmi nemek... ugyanannyira tudomány, mint a szcientológia.

DoctorMorreau 2018.08.11. 17:49:42

@nts: "Az adott egyetem majd eldönti, milyen szakokat indít, és nem egy felettünk álló embernek kell eldöntenie, mi a jó és mi a rossz. "

Az az adott egyetem döntse el és majd finanszírozza is...
Itt egy állami egyetemről van szó, aminek a finanszírozását a magyar költségvetésből, a magyar adófizetők pénzén tartanak fent. A magyar adófizetők egyben szavazópolgárok is, akiket így - a képviselet elve alapján - a megválasztott kormány képvisel. Neki pedig joga volt ezt eldönteni.

Az általa leírt kép egy megszépített, álromantikus bemutatása a gender-tanulmányoknak, amelyet ideológusok, filozófusok agitálnak a világ különböző pontjain..

Volt szerencsém egy külföldi egyetemen végigülni pl. Judith Butler előadását, tudom, hogy miről beszélek..

chrisred 2018.08.11. 18:27:22

@DoctorMorreau: A logikád szerint az államnak csak arról van joga dönteni, hogy hány államilag finanszírozott hely lehet egy adott szakon.

lékek és ellensúlyok 2018.08.11. 18:27:41

@vajdasagi:

"nem gondolom, hogy a NER okos emberek nemzetében érdekelt: nekik pont az a céljuk, hogy minél butább maradjon az istenadta nép."

Ember ! Hogy mondhatsz ilyen baromságot az internet korában ?
Aki tudásra vágyik, a legmélyebb szintig kielégítheti. Rajta múlik. Ha meg nem érdekli, vagy nem ért a releváns információkkal egyet, létrehozhatsz te itt gender kormányt is, az akkor se fog változni.
Ilyen nincs, hogy egy kormány buta embereket szeretne kreálni, mert a dolog kivitelezhetetlen. Európának egy ilyen kis országában legalábbis.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.11. 18:30:39

Ennek a "gender"-témának annyi a baja, hogy mások már bekoszolták, így fáradságba telik, mire sikerül kutatási ágként beilleszteni a többi, félig-meddig hagyományos tudományág közé. A homoszexuális átlagemberek is megszenvedik azt, hogy az a néhány botránykereső, tőlünk toleranciát *követelő* homoszexuális általánosan rossz hírbe keverte az egész homoszexuális réteget, akiknek a többsége feltehetően békés, normális, illemtudó, jól szocializált ember. A homoszexualitás erőszakos elfogadtatásának és a genderalapú szociokutatásnak és felfogásnak látszólag egy politikailag kissé szélsőségesen elkötelezett, normatagadó, agresszív csoport a leghangosabb szószólója, amely ráadásul látványosan száll szembe életvitelszerűen a jelenleg többségi támogatást élvező kormányerő főbb figuráival, illetve a kormánnyal. Ez az összevegyülés kiemelte a genderkedést a tudományos életből, és senki ne is próbáljon úgy csinálni, mintha az csak egy tudományterület volna, semmi más. És hogy a kormány, a parlament magát a Tudományt akarja megnyirbálni, amikor egy erős szélsőliberális – és esetleg kéretlen – támogatottságú fogalommal akar elég korlátolt módon elbánni.

A genderkutatás nem lenne ostobaság, csak sajnos egyelőre túlságosan egybecseng túlerőltetett, a többség által már nem szívesen fogadott törekvésekkel. Ha magát a tudományágat próbálják adminisztratíve elgáncsolni, az buta viselkedés, értelmetlen reakció, ennél több esze is lehetne politikusoknak (már ha ezt nem érezzük eleve oximoronnak). De ha a tudományág és tudományos szemléletmód őszinte hívei el tudnak szakadni az őket politikai szereplésre kényszerítő hangoskodóktól, akkor néhány éven belül minden cirkusz nélkül bevonulhatnak a tudományos munka résztvevői közé. Ha ellenben továbbra is összeállnak a minden koncepció nélküli, öncélú ellenzéki erővel, vagy talán inkább hagyják, hogy az ellenzékiek magát a tudományágat is alárendeljék a saját politikai céljaiknak, akkor nem lesz béke, és az elkötelezett kutatók a járulékos veszteség listájára kerülnek. Én ezt nem szívesen látnám.

blöff 2018.08.11. 18:35:13

@Androsz: ez így mind nagyon szép és jó lenne ha egy politikamentes független tudományágról lenne szó, de a gender studies önmaga egy politikai ideológia, ezért nem nagyon meglepő, hogy politikusok is foglalkoznak vele. A gender studies az újbaloldaliság egyik pillére, éles ellentétben áll a konzervativizmussal, számos tanulmánya élesen támadja azt. Akkor meg min csodálkozunk, miről beszélünk?

virgo 2018.08.11. 18:37:45

'Túl kell lépni a kereteken, és - legalábbis ahogy én látom - ez a baloldaliság egyetlen releváns jelentése.'

Konok Péter exmegmondóembernek legalább a humorérzéke a helyén van

satie · http://321.hu/sas 2018.08.11. 19:05:20

Ennyit például a nőgyűlöletről, a nők egyenjogúságáról. Gazdaságilag nem kifizetődő: ma a genderszakot tiltották be és nem szóltam, holnap a művészeteket és nem szóltam, holnapután a társadalomtudományokat és nem szóltam, aztán perek lesznek a kormánnyal szemben más elveket hirdetők ellen. Szólok, szólunk!

lékek és ellensúlyok 2018.08.11. 19:06:38

Ja. A gender elméletről meg annyit.
Nyilván van olyan nő, aki a férfi átlagnál jobban meghegeszt egy acél keretet, vagy a férfiaknál jobban vezet.
De a nagy átlagra, ez nem igaz. Más hormonok dominálnak egy nő szervezetében, mint egy férfiében. Az evolúció másként alakította a tesztoszteron, és másként az ösztrogén alkatot. Ahogy fizikailag, úgy pszichológiailag.
A szerintem már túlhaladott Freudizmus sugallja azt, hogy minden, ami bennünket pszichikailag meghatároz, szerzett tanult tulajdonság. Sajnos egyre több jel utal arra, hogy nagyon sok tulajdonságunk öröklött, vagy a genetikai rekombináció következtében meghatározott, determinált.
Az, hogy egy női futball meccs, vagy tenisz mérkőzés nem olyan élvezetes, mint férfi résztvevőkkel, annak meg van az egyszerű biológiai oka.
Vannak képességek amelyekben a férfiak erősebbek, vannak, amelyekben a nők. A nők pl. rendkívül jó manipulátorok, és ezt nem rossz értelemben mondom. Az evolúció alakította ezt ki, nyilván a fizikai erő pótlására, helyettesítésére.
Teljes mértékig egyetértek azzal, ha egy nő jobban szerel autót mint egy férfi, akkor csinálja.
Azonban már nagyon régóta, a férfi az aki vadászik, az élelemért, és a nő az, aki biztonságos helyen vigyáz a gyerekekre. A férfi az aki elég gyors hogy levadássza a vadat, a nő az, aki elég intelligens, hogy a gyereket családot kormányozgassa.
Sajna, ez determinálja a szerepeket, akárhogy is csűrjük csavarjuk.
A nők a jogrendszerben egyenjogúak. Ez már régóta így van európában. Azzal is egyetértek, hogy azonos teljesítményért kapjon azonos fizut. De ettől még az alapvető nemi szerepek megmaradnak, könyörgöm.

Azt azonban simán elhiszem, hogy a homoszekszuális férfiaknál, a feminin viselkedések nem genetikailag és hormonálisan meghatározottak, hanem tanultak.
De ez már egy egészen más pálya, hogy úgy mondjam. Fenntartom azt a nézetemet, hogy az egy betegség. Evolúciósan kontraszelektáló tényező. Tehát, az egyed génállománya kipottyan a rendszerből. Ergo kiszelektálódik.

Konok Péter 2018.08.11. 19:11:51

@DoctorMorreau: Hahó, te annyira hülye vagy, hogy meghagylak itt illusztrációnak, köszi!

Netuddki. 2018.08.11. 19:14:00

@furious ewok: "Miért, ti szeretnétek ha a mekiben egy genderes diplomás nyomná a majonézt a hambitokba?"

Hamburgerbe? Milyen majonézt?

h-laci 2018.08.11. 19:29:50

@DoctorMorreau: nyugodtan menj fel az elte gender honlapjára, olvasd el miről szól a gender szak náluk. Próbáld megérteni. Aztán az így szerzett új tudásoddal gyere vissza és folytasd a vitát. Amit eddig írtál az nettó hulyeseg

Cycmen 2018.08.11. 19:48:56

Én engedélyezném, csak árukapcsolással. Végezzenek gender-bányász szakot!

magyarparaszt 2018.08.11. 20:20:35

@DoctorMorreau: Hogy hogy nincs hányingered magadtól? Komolyan érdekel.

blöff 2018.08.11. 20:32:26

@magyarparaszt: érveket azért nem hoztatok fel, miért is. Lehet igaza van mégis?

Kelly és a szexi dög 2018.08.11. 20:58:52

Az a baj, hogy a PC kisajátította magának és ezzel próbálják kvázi normál tendeciává avanzsálni a tisztán pszichiátriai eseteket is, mint pl. “transzneműek”...

Gleccsertetű 2018.08.11. 21:02:47

meddig fogja futtatni az index ezt a blogot?

blog pszichiáter 2018.08.11. 21:08:31

@Gleccsertetű: Amíg vonz titeket mint a mágnes az ócskavasat.

blog pszichiáter 2018.08.11. 21:10:44

@Cycmen: Árukapcsolást a születésednél kellett volna alkalmazni, azzal a lendülettel ahogy anyádból kihúztak, dobhattak volna a biológiai hulladék tárolóba!

Gleccsertetű 2018.08.11. 21:32:59

@blog pszichiáter: vonz? megkúrt úrfi, röhögni járunk az ilyen helyekre

sterimar 2018.08.11. 22:01:23

Áltudományág inkább.

DoctorMorreau 2018.08.11. 22:09:54

@Konok Péter: :)

Ezután a förmedvény után, amit itt összehordtál, még te szemtelenkedsz.. szép..

Lehetnék én is 2018.08.11. 22:10:32

Valaki idelinkelné az EMMI megszüntető rendeletét. Csak hogy tudjuk miről van szó.
HVG-s, ELTE-s CEU-s vélemény nem érdekel, mert találtam többet is, csak a jogszabály. Kösz.

DoctorMorreau 2018.08.11. 22:11:32

@Androsz:

Csak abban nem értek egyet veled, hogy a gender-tanokat "már" nem tudják a hangoskodók ráerőltetni a társadalomra..

.. nyugaton ugyanolyan elánnal folyik tovább a társadalmak mesterséges megváltoztatása. Sajnos, egyáltalán nem vesztett a lendületéből és a következő generációkon ezt már látni fogjuk 5-10-15 év múlva...

Alick 2018.08.11. 22:14:46

@vajdasagi: "nem gondolom, hogy a kultúrkampf a hazának hasznára válik"

A hasznos kultúrkampf a szakmai vita lenne, konkrét részletek nyilvános vitatásának vonatkozásában.
Egyébként a newspeak jellegű genderology tisztességes neve a szexuálszociológia lenne, vagyis a nemi szerepek társadalmi szerepének vizsgálata, mindenféle igazolást kereső ideológiától mentesen, lehetőség szerint egzaktságra törő eszközökkel.

Dan da Man 2018.08.11. 22:22:30

@DoctorMorreau: Akkor áruld már el nekem, hogy a következő, rendkívül hasznos szakok miért nem kerülnek megszüntetésre: latin, filozófia, elméleti matematika, antik kultúrák, kommunikáció, archeológia, stb., stb.? Ezekkel utána hol tudsz elhelyezkedni? Hatalmas piaci kereslet van mindegyikre, igaz?
Vagy miért baj, ha esetleg továbbtanulsz, és a tudásodat erre alapozod?

Próbáld már megérteni, hogy mi itt az igazi probléma.

Meg a többi hülye is, aki az adófizetők pénzére hivatkozik. Az bezzeg nem zavar titeket, hogy az adófizetők pénzéből stadionokat építenek. A felcsút évi WC-papír utánpótlására nem elég, amit ezen a szakon megspórolnak majd elvileg.
Akkor meg most mit feszülünk ezen? Tényleg ez a legnagyobb probléma ma az országban, hogy néhány ember olyasmit tanul, ami csak őt érdekli?
Azért ez nem olyan, mintha homeopátia szakot indított volna a SOTE.
De azt se kéne betiltani - el se kéne indítani. Ha viszont már egyszer bevezették ezt is (és nem egyedül Magyarországon), akkor most mit kell ellene szélmalomharcolni?

És leginkább: MIT AKARNAK EZZEL ELTAKARNI?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.11. 23:11:44

@Dan da Man: "De azt se kéne betiltani - el se kéne indítani. Ha viszont már egyszer bevezették ezt is (és nem egyedül Magyarországon), akkor most mit kell ellene szélmalomharcolni?"

Ez hibás érv. Azt jelenti, hogy ha valamiről később kiderül, hogy rossz, akkor sem kell leállítani, ha már elkezdték.

Ennek ellenére az elég fésületlen hírek szerint itt kissé zavaros az állam beavatkozásának indoklása. Tudjuk, hogy ez politika, csak mindenki hülyének tetteti magát.

A háborgók pedig talán azért háborognak, mert ez a "gender-tudomány" az utóbbi időkben informális politikai jelképpé torzult. Ahogy a liberalizmus is megszenvedi azoknak a barmoknak a heveskedését, akik eszetlen szélsőségeket hirdetnek a nevében, majd élvezkedve figyelik, ahogy a konzervatív gondolkodásúak ugranak rá.

A "gender-tudomány", ha tudomány, akkor elsősorban kutatás a dolga, hiszen halljuk, hogy ez még új ágazat, most kezd csak kifejlődni. Hát akkor kutassanak, dolgozzanak. És nem ártana, ha ezután nem csak akkor hallanánk a célokról és eredményekről, amikor a liberáns sajtó megint ingerelni akarja vele a konzervatívokat. Tőlem a csillagjóslás tudományágának kutatása is mehet – bár miért kötelező az államnak támogatnia? –, csak csinálják úgy, hogy a tudomány szó használatára valóban rászolgáljanak. Márpedig az nem a már meglévő okosságok nagyképű hirdetését jelenti, hanem azt a kísérletezői és elméleti munkát, amivel az ismereteket bővíteni szándékozzák.

Egyébként ha a világ jobb lesz attól, ha a buzit én melegnek hívom, akkor a gender-szak pártolói is elgondolkozhatnának azon, hogy a teljesen lejáratott nevet egy érthető és még meg nem becstelenített név bevezetésével próbálják új, tényleg tudományos munkaként bemutatni a világnak, egyidejűleg az eddiginél gondosabb és komolyabb közönség elé lépéssel. Tudom én, hogy a szó angol, és tudom, hogy a liberalizmust dogmává merevítő országokban ez a szó már meg is marad, de nálunk talán még nem késő.

A lényeg: ha ezt a gender-tudományt támadja a közvélemény, akkor a művelőinek kell a becsületét megvédeniük. Nem harccal, tüntetéssel, hanem a megismertetésével. Lássuk.

alöksz róz 2018.08.11. 23:43:16

@Dan da Man: "Azért ez nem olyan, mintha homeopátia szakot indított volna a SOTE." - azt se tudod, mi az a homeopátia.
különben meg miért ne indíthatna a SOTE homeopátia szakot? ne te döntsd már el, mi a jó és mi a rossz szak... hadd tanuljon mindenki azt, amit csak akar. majd az idő eldönti, érdemes volt-e foglalkozni vele.

DoctorMorreau 2018.08.11. 23:56:18

@Dan da Man:

Mivel a gender-tanokat manapság politikai programok és pártok, valamint világnézetek kritizálására/propagálására használják, ezért ebben az esetben megértem a kormány..

.. milyen alapon támogassa a kvázi saját ellenzékét?

2018.08.12. 00:16:31

@DoctorMorreau:

DoctorMorreau

"0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2011.10.24. óta tag.
"
"És nem vagyok fideszes, úgy írom ezt.."

Csipkerózsika!
Attól, hogy a sokadik regisztrált nevedet veszed elő, attól még fidesz troll maradsz picinyem.

2018.08.12. 00:24:22

@alöksz róz:

"különben meg miért ne indíthatna a SOTE homeopátia szakot?"

Indíthatna (senki nem mondta azt, hogy nem indíthat), de sosem fog.
Ugyanis, ha lenne értelme, már indított volna.

2018.08.12. 00:31:06

@blöff:

"Társadalmi nemek... ugyanannyira tudomány, mint a szcientológia. "

A szcientológia az egy vallás.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 01:08:46

Nem a gender studiest kellene védelmezni, mert ez halott ügy. Megosztó és kész. Nem lehet lenyomni mindenki torkán, hogy a biológia nem(ek), csak fasiszta illúzió(k). :) Tudom, hogy nem csak erről szól a gender studies, de erről is. Ugyanis a társadalmi nem azt feltételezi, hogy nem biológiai a nemi identitás, hanem abszolút konstruált. Ami nem igaz, mert csak részlegesen, mondjuk úgy: harmadlagos nemi jellegek következnek a társadalom nemi meghatározottságából, de az elsődleges attól még sziklaszilárdan létezik.

A módszert, amivel a fidesz él jogosan lehet kifogásolni. Illetve azt, hogy minek engedélyezték korábban, ha most nem akarják? Akkor megengedhető volt ez a gazdasági luxus, most viszont gatyát kell szorítani? Miközben a közpénz pazarlás és lopás megy, addig ilyen kicsinyes dolgokon kell spórolni? Nyilván nem erről van szó, de pont ettől visszás az egész. Nem vagyok a gender studies híve, de ha már választanom kell, akkor a jogállam legyen már jogállam! Persze erkölcs nélkül mit is várunk? Márpedig a ballib kurzus pont az erkölcsöt gyilkolta meg a jogállamiságból, amit a fidesz csont nélkül átvett és a saját képére formált 2010-től.

chrisred 2018.08.12. 05:43:36

@corto maltese: "Ugyanis a társadalmi nem azt feltételezi, hogy nem biológiai a nemi identitás, hanem abszolút konstruált."

Ez az, ami nem igaz.

tpl 2018.08.12. 05:59:07

Az egyetemi gender képzés nem tudományos alapú, kizárólag ideológia alapú. A radikális baloldal durva szélsőségeit nem szabadna beengedniuk az egyetemeknek. Sajnos Észak-Amerika már elveszett, a marxista alapú szélsőliberalisok durván, politikai alapon manipulálják az arra fogékony fiatalokat és kvázi aktivistákat próbálnak képezni az olyan áltudományos képzésekkel, mint a gender szak. Erről szól a történet

gigabursch 2018.08.12. 06:57:03

@nts:
Szerintem olvasd el Gravestől az Aranygyapjú című művét.

Tom66 2018.08.12. 07:30:00

Hát igen, az utolsó bekezdében a lényeg. Pontosan a vadhajtások miatt kell a genderizmust, mint ideológiát kordában tartani.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:44:19

A blogger azért szintén elég hülye. A PC az, hogy például ne büdös niggerezz. Nem csuknak le érte, csak kinéznek. SZóval a szabadságod nem sérül, te faszfej! És ha neked az a szabadság, hogy büdös négerezni akarsz, akkor már eleve szánalom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:45:55

@Tom66: nem tudom, miféle vadhajtásokra gondolsz, de bármire is, nem lehet ok arra, hogy betiltsanak egy teljesen normális tudományos szakot az egyetemeken.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:46:32

a blogger azért is hülye, mert a "genretudomány" mibenlétét el sem magyarázza a hülye náciknak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:49:52

@tpl: mi a faszom nem tudományos neked a nemek tanulmányozásában, te agyhalott?!

$pi$ 2018.08.12. 07:50:45

@alöksz róz: "különben meg miért ne indíthatna a SOTE homeopátia szakot?"

Azért, mert áltudomány, az emberek becsapására épül és mindeközben a tudományba vetett bizalmat ássa alá. Azért, mert aki homeopátiás szereket vagy szolgáltatást árul az csalást követ el vagyis aki egyetem homeopátiás képzést ad az bűncselekményt követ el. Másokat anyagi haszonszerzés céljából tévedésbe ejt vagy tévedésbe tart.

Aki pedig homeopátiás diplomával, orvosi diploma nélkül gyógyít az sarlatán és mint olyan mások életét és egészségét veszélyezteti.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:52:36

@corto maltese: elejétől a végéig baromságot írsz. kezdve azzal, hogy a gender studies kutatói semmiféle olyasmit nem állítanak általánosan, hogy a nemi jellegek csak társadalmilag meghatározottak. mivel fingod nincs a gender studies mibenlétéről, a fejedben levő hülyeséggel hadakozol.

$pi$ 2018.08.12. 07:53:34

@math0: "mi a faszom nem tudományos neked a nemek tanulmányozásában, te agyhalott?!"

A módszer. A "tudománytalanság" nem a vizsgálat tárgya miatt, hanem a használt módszerek miatt van. Ha az elektronokat ráolvasással vizsgálod tudománytalan vagy, ha pedig az imádkozás hatását dupla vak próbával vizsgálod nem vagy tudománytalan.

nyünyüge 2018.08.12. 07:53:50

@Papucsban a Teraszon: De hát most sincs finanszírozva ! Fizetős mesterszakról van szó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:55:20

a gender studies a tudomány egy része, amely a nemek identitásáról, annak megjelenéséről, annak kialakulásáról szól. férfiakat, nőket és transzneműeket is tanulmányoznak. a gender studies nem ideológia, semmiféle előfeltételezése nincsen, hogy a gender studies tudósainak mi a jelenleg elfogadott elmélete erről a témáról, azt szerintem egyetlen Fideszes politikus sem tudja, és kb egyetlen kommentelő sem. (ha látok kivételt, akkor majd szólok). úgyhogy a fasznak okoskodtok olyan dolgokról, amiről fingotok sincs?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 07:55:55

@$pi$: mi az a módszer a gender studiesban, ami szerinted nem tudományos, te szerencsétlen?!

Cycmen 2018.08.12. 08:01:54

@math0: mi a faszom nem tudományos neked a nemek tanulmányozásában, te agyhalott?!

Mit tanulmányozol tudományosan a nemeken te agyhalott? Van két nem, minden egyéb változat a pszichiátria témakörébe tartozik. Hiába akarják bevezetni ezek az tudományoskodó naplopók, a normális emberek szarnak rá, illetve mostanra hogy ennyire tolják itt az arcukat aberrálték, kezdenek kiakadni rájuk!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:03:00

@DoctorMorreau: 1) a gender tudomány eredményeit a mai ellenzéki pártok aligha használják bármire is.

2) ellenben használják a fizika, matematika, technika eredményeit. ráadásul magyarul is beszélnek.

nem kéne ezeket a szakokat betiltani?!

Cycmen 2018.08.12. 08:04:54

@blog pszichiáter: Buziposztnál várható a felbukkanásod! :D Fogvédős szerencsétlen. :P

$pi$ 2018.08.12. 08:08:07

@lékek és ellensúlyok: "Evolúciósan kontraszelektáló tényező. Tehát, az egyed génállománya kipottyan a rendszerből. Ergo kiszelektálódik."

Tudománytalan butaság. Ha így lenne, akkor már régen kiszelektálódott volna. Gyakorlatilag a középiskolás biolgia tananyagot sem ismered.

Mondok egy példát! Tegyük fel, hogy létezik egy gén, amelyik a férfiak 90%-ában előidézi, hogy minden lehetséges szexiális partnerrel kapcsolatot létesítsenek, nem lesznek tőle válogatósak. A maradék 10% homoszekszuális lesz.

Ennek a génnek a birtoklása a szaporodás szempontjából pozitív, nem szelektálódik ki és az egész elméleted megbukott.

Persze nem biztos, hogy ez a magyarázat, több más magyarázat is elképzelhető. A lényeg, hogy amit hiszel a a homoszekszualitás és a genetika kapcsolatáról, az egyszerűen nem igaz. Ne hallgass az egyházakra, eddig még soha semmiben sem volt igazuk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:08:19

@Androsz: " És nem ártana, ha ezután nem csak akkor hallanánk a célokról és eredményekről, amikor a liberáns sajtó megint ingerelni akarja vele a konzervatívokat."

szerintem te meg sem mozdítod a lusta segged annak érdekében, hogy tájékozódj erről a tudományról, különben többet tudnál az eredményeiről.

"Egyébként ha a világ jobb lesz attól, ha a buzit én melegnek hívom, akkor a gender-szak pártolói is elgondolkozhatnának azon, hogy a teljesen lejáratott nevet egy érthető és még meg nem becstelenített név bevezetésével próbálják új, tényleg tudományos munkaként bemutatni a világnak"

más az amikor a rohadt kis gecik szitokszóként használják a "buzit", és más az, amikor megpróbálnak összesározni egy teljesen normális angol szót: "gender studies".

nem a tudománynak kell a kis homofób barmok kénye-kedve szerint ugrálnia!

"A lényeg: ha ezt a gender-tudományt támadja a közvélemény, akkor a művelőinek kell a becsületét megvédeniük. Nem harccal, tüntetéssel, hanem a megismertetésével. Lássuk. "

lusta és hülye vagy te ahhoz, hogy megismerkedj a tudománnyal, és ez a te hibád. senki nem fogja letolni a torkodon, meg akkor is sipítoznál, ha letolnák a torkodon, te kis patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:11:05

@Gleccsertetű: "meddig fogja futtatni az index ezt a blogot? "

amíg te élteted azzal, hogy idejössz.

$pi$ 2018.08.12. 08:11:11

@math0: "mi az a módszer a gender studiesban, ami szerinted nem tudományos, te szerencsétlen?!"

Sok minden. Ha nem így lenne, akkor a diplomájukra az lenne írva, hogy "MsC", azaz master of sciences (a tudományok mestere), nempedig az, hogy "MA" azaz master of arts (a művészetek mestere). ;)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:11:53

@Kelly és a szexi dög: vannak tisztán genetikai transzneműek. csak az idióta, homofóbnak fingja nincs a világról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:16:01

@lékek és ellensúlyok:

"Nyilván van olyan nő, aki a férfi átlagnál jobban meghegeszt egy acél keretet, vagy a férfiaknál jobban vezet.
De a nagy átlagra, ez nem igaz."

de, speciel a nők többsége jobban vezet.

index.hu/tudomany/sofr071101/

a gender tudomány pontosan azért fontos, hogy az ilyen idióta, előítéletes, férfisoviniszta faszoknak, mint ti, kicsit oszlassák a sötétséget a fejében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:16:53

@blöff: "gender studies önmaga egy politikai ideológia"

faszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:19:02

@Androsz: "A genderkutatás nem lenne ostobaság, csak sajnos egyelőre túlságosan egybecseng túlerőltetett, a többség által már nem szívesen fogadott törekvésekkel. "

egyik állításodra sincs igazolásod. ezek mind a te fejedben élő előítéletek, semmi köze a valósághoz.

és hajdan a heliocentrikus világkép is olyan tudományos elmélet volt, amit a katolikus egyház jól lejáratott, bepiszkolt, de nem adták fel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:20:28

@lékek és ellensúlyok: "egy kormány buta embereket szeretne kreálni, mert a dolog kivitelezhetetlen. "

kivitelezhető. a hisztis idegengyűlölet, amit a kormány kreált a legjobb példa erre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:22:30

@DoctorMorreau: "Itt egy állami egyetemről van szó, aminek a finanszírozását a magyar költségvetésből, a magyar adófizetők pénzén tartanak fent."

faszt.

tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek

ennyit tudtok, ti barmok, a legelemibb dolgoknak sem néztek utána, de teli torokból hánytok az asztalra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:23:11

@blöff: attól hogy te nem érted meg, hogy mi a tudomány, még tudomány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:24:14

@élveteg: van genetika szak. az eugenika nem ténykérdésekkel foglalkozik, ezért nem lehet tudomány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:25:33

@kommentes nikk: fingod nincs arról, mi a gender studies, de teli torokból hánysz az asztal közepére.

egyébként ma melyik autógyárban lehet elhelyezkedni filozófus képzettséggel?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:27:44

@kommentes nikk: "mire jó a genderezés a felsőoktatásban? "

a gender studies a nemek jelenségével foglalkozik szociológiai, pszichológia, biológiai szempontból. pontosan annyi jelentősége van, mint a pszichológiának, szociológiának, biológiának. neme például mindenkinek van. tehát mindenkit érint.

febiha 2018.08.12. 08:28:03

@corto maltese: "Márpedig a ballib kurzus pont az erkölcsöt gyilkolta meg a jogállamiságból, amit a fidesz csont nélkül átvett és a saját képére formált 2010-től." Nem akarok ennek a kicsit fárasztó blognak a nyelvőre lenni. Ám de a fent idézett mondat tantermi példája a "zavaros gondolatok zavaros formát öltenek" népi bölcsességének. Ne menjünk el szó nélkül mellette.
Tehát mit vett át csont nélkül és formált saját képére a Fidesz? A jogállamiságot? Az erkölcsöt? A gyilkolást? Azt átvenni még lehet, de saját képre formálni? Az is lehet, hogy az "átvett" és a "saját képére formált" nem ugyanarra vonatkozik, ám ebben az esetben a kombinációk száma már elég magas. Ne találgassunk tehát. Jótanács: az igét előbb ragozni kell megtanulni, csak aztán hirdetni!

Cycmen 2018.08.12. 08:28:42

@math0: a gender tudomány pontosan azért fontos, hogy az ilyen idióta, előítéletes, férfisoviniszta faszoknak, mint ti, kicsit oszlassák a sötétséget a fejében.

A magánügyetek hogy hogyan basszátok meg egymást, vagy egy baromfit, illetve hogy önmagát megbaszó pedofil kentaurnak képzelitek magatokat. De nem fogtok semmi normális embert a hülyeségetekkel basztatni, mindebből nem fogtok közpénzen doktorálni állami egyetemen és nem jártok szarni genderklotyóra sem, kivéve ha építetek magatoknak!
És ami a legfontosabb, hogy mindezt felvilágosításképpen nem fogjátok gyerekek között terjeszteni, mert azt tényleg komolyan vesszük és a beletek ki lesz taposva! Érted felvilágosult értelmiségi elméleti barmom?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:29:00

@Alex Lavour: a zsidók sem akarják betiltani a sertéshúst feldolgozó üzemeket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:29:43

@retkeslaci: fingod nincs a gender studiesről. valami nem lesz attól áltudomány, hogy egy olyan idióta, mint te, annak mondja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:30:32

@DoctorMorreau: "És tudsz mondani olyan eszmerendszert, amire ne lenne joga (erkölcsi és tényleges) bármelyik kormánynak, hogy ne utasítsa el??"

amikor kormányok betiltanak eszmerendszereket, azt diktatúrának nevezik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:31:56

@DoctorMorreau: ti vagytk azok, akik állandóan tévképzetekkel rendelkeztek a gender studiesről.

a gender studies a nemekkel foglalkozik pszichológiai, szociológiai és biológiai szempontból. ezek mind tudományok, a nemek létező jelenségek.

mi a faszod nem tudományos ebben, te baromállat?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:34:16

@midnightcoder2: Franciaországban inkább baloldali elnököt választottak. Németországban bal-jobb-közép kormány van.

az, hogy a magyar kormány 2,8 millió ostobára hivatkozva rombol az országban, az nem társadalmi igény, pláne nem Európában.

Európában a többség már nem keresztény. nem a bevándorlás miatt, hanem az európai folyamat az, hogy az emberek rájöttek, a kereszténység baromság.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.12. 08:34:36

@Cycmen: Nahát, nahát Neked rögtön homokozás ugrik be. Miért is? :-)) Nem elégített ki a birca?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:35:47

@midnightcoder2: " ha sok olyan ember jön ide Európába olyan országokból, ahol nemigen célszerű európai polgárként a nyílt utcán mászkálnod, akkor előbb-utóbb itt is hasonló lesz a helyzet. "

értem, tehát 1956-ban a magyar menekültek elterjesztették a kommunizmust nyugaton, hiszen kommunista diktatúrából menekültek.

a nem, már megint csak demonstráltad, hogy milyen ostoba vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:36:23

@Papucsban a Teraszon: jelenleg ez a helyzet, csak te hülye utána se néztél, csak vakon tolod a baromságot bele az internetbe

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:37:19

@Petra033: minden embernek van neme. nem minden ember gyerek. a gender szak minden embernek releváns.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:38:24

@Az Ellenálló: "Valóban kérdéses, hogy a gender szakon végzettek hol tudnának elhelyezkedni, mennyire lesz releváns 10 év múlva az, amit tanítottak nekik."

biztos ér annyit, mint a filozófia szak, és biztos van annyira időtálló, mint az informatika, amelyben az ismereted pár év múlva elavul.

$pi$ 2018.08.12. 08:39:02

@math0: "a gender studies a nemek jelenségével foglalkozik szociológiai, pszichológia, biológiai szempontból. pontosan annyi jelentősége van, mint a pszichológiának, "

Hogy lehetne pontosan annyijelentősége? A pszichológia az emberrel, annak minden aspektusával foglalkozik. A férfiakkal, a nőkkel, a gondolkodásukkal, a képességeikkel, a gyerekekkel, az egészségesekkel, a betegekkel...A pszichológia sokkal szélesebb körben vizsgálódik és így sokkal nagyobb a jelentősége.

Olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a manikűrös jelentősége pont annyi, mint az orvostudományé. Nem, manikűrös a körmöddel foglalkozik, azorvostudomány meg az egész testeddel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:39:12

@nts: a kereszténységet kifejezetten mesterségesen találták ki, valószínűleg homokos gondolkodók.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:40:03

@Az Ellenálló: szerinted a keresztény (pl. teológia) szakoknak mennyi hasznuk van egyáltalán, különösen a mai világban?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:41:58

@$pi$:

"A pszichológia sokkal szélesebb körben vizsgálódik és így sokkal nagyobb a jelentősége."

Nem szélesebb kör, minden embernek van neme.

$pi$ 2018.08.12. 08:43:05

@math0: "a gender studies a nemekkel foglalkozik pszichológiai, szociológiai és biológiai szempontból. ezek mind tudományok"

A pszichológia és a szociológia nem tudományok. Ne tévesszen meg az, hogy magyarul "társadalomtudomány" a nevük, az csak magyarul van így.

A gender studies meg nem foglalkozik "biológiai szempontból" a nemekkel, a gender studies-ban annyi a biológiatudomány mint mackósajtban a brummogás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:44:24

@Cycmen: 1) a gender studies nem erről szól
2) a gender studies olyan előítéletek megcáfolásáról szól, amire itt az igazolt példa, erre válaszoltál.

3) a gender studies önköltséges szak.

de te, a homofób kis köcsög még ahhoz is hülye vagy, hogy ennek utána nézz, csak hányod ki ész nélkül a hülyeséget az asztal közepére

tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek

$pi$ 2018.08.12. 08:44:29

@math0: "Nem szélesebb kör, minden embernek van neme."

De igen, mert a pszichológia nem csak a nemekkel kapcsolatos dolgokkal foglalkozik.

$pi$ 2018.08.12. 08:45:34

@math0: "Nem szélesebb kör, minden embernek van neme."

Jut eszembe, akkor a kvantummechanika lefedi a gender szakokat, mert minden embernek vannak atomjai? :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:45:48

@$pi$: tehát nincs érved, egyetlen áltudományos módszertani elemet sem tudtál mondani

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:50:04

@$pi$: master of arts:

"érved" szerint a történelem nem tudomány. de a politikatudomány sem.

en.wikipedia.org/wiki/Master_of_Arts

be kéne már tiltani ezt az Orbánt!:)

pofán szartad magad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:53:41

@Cycmen:

"Mit tanulmányozol tudományosan a nemeken te agyhalott? Van két nem, minden egyéb változat a pszichiátria témakörébe tartozik."

hát például neked már csak azért se ártana többet tanulnod, mert már bilógiailag sem úgy van, hogy "van két nem".

en.wikipedia.org/wiki/Sex_chromosome_disorders

az a helyzet, hogy te, akinek fingod nincs semmiről, te okoskodsz tudományról. a 4 elemiddel akarod megmondani a tudósoknak a frankót.

$pi$ 2018.08.12. 08:54:05

@math0: "tehát nincs érved, egyetlen áltudományos módszertani elemet sem tudtál mondani"

Nincs olyan, hogy "áltudományos módszertani elem". Triviális dolgokat nem szívesen magyarázok el olyanoknak, akik csak trollkodni meg gyalázkodni járnak ide,mert feleslegesen nem gépelek, de veled most az egyszer kivételt teszek.

Egy módszertan van, ami ebben a kérdésben mérvedó, úgy hívják, hogy "tudományos módszertan", "scientific method" meg van még pár másik neve.

Áltudománynak azt hívjuk, amikor valahol úgy tesznek, mintha tudományt csinálnának, szakkifejezéseket használnak, titulust adnak egymásnak, felületes szemlélő számára tudományosnak tűnő érveket hoznak, de nem tartják kötelező érvényűnek magukra a tudományos módszertant.

Nem az az áltudomány, ha áltudományos módszereket használnak, ilyen nincs, az az áltudáány, ha nem hasznáják a tudományos módszertant ÉS úgy tesznek, mintha tudományos eredményeik lennének.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:56:36

@$pi$: egyezzünk ki azzal, hogy ha egy tudomány olyan kérdéssel foglalkozik, ami minden embert érint, és azt se mondhatod, hogy az embereknek nem fontos a nemük, akkor az kurva fontos tudomány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 08:59:36

@$pi$:

"Egy módszertan van, ami ebben a kérdésben mérvedó, úgy hívják, hogy "tudományos módszertan", "scientific method" meg van még pár másik neve."

Enne a gender studies megfelel. Én meg tudományfilozófus vagyok, kicsi csíra, ne akarj a nagyobbakkal kikezdeni!

A tudományos módszer egyik alapeleme meg az, hogy ha állítasz valamit valamiről, akkor igazolod. Esetünkben idézetekkel és hivatkozásokkal!

Ennek hiányában te egy áltudományos kis faszfej vagy.

$pi$ 2018.08.12. 08:59:52

@math0: ""érved" szerint a történelem nem tudomány. de a politikatudomány sem."

A történelem és a politikatudomány természetesen nem tudományok.

"be kéne már tiltani ezt az Orbánt!:)"

Soha egyetlen egy mondattal sem mondtam, hogy bármit is be kellene tiltani vagy, hogy egyetértek azzal, hogy a kormány mondja meg mit lehet tanítani. Miért kellenemindentkizavarni az egyetemről, ami nem tudomány, miért lenne jó, ha csak a természettudományi kar maradna?

Csak ne mondjuk rájuk, hogy "tudomány", mert nem azok. Kizárólag a magyar nyelvben hívjuk annak őket, nyilván valami nyelvújítás korabeli ötlet alapján.

$pi$ 2018.08.12. 09:05:25

@math0: "Én meg tudományfilozófus vagyok, kicsi csíra,"

A nyelvezeted alapjánjó ha középiskolai végzettséged van. :D De igen, a filozófia sem tudomány, jól látod, kezded érteni.

"Enne a gender studies megfelel."

Nem, nem felel meg, nagyon nem. A gender studies egy interdiszciplináris tanulmányág. Tudod, "studies", azaz "tanulmányok" és nem "gender science" azaz tudomány.

$pi$ 2018.08.12. 09:08:17

@math0: "A tudományos módszer egyik alapeleme meg az, hogy ha állítasz valamit valamiről, akkor igazolod."

Ahogy elmondtam, ilyenkis trollokat mint te nem szoktam ingyen tanítani. És nem, a "tudományos módszertannak" nincsen olyan eleme, hogy ha "állítasz valamit, akkor igazolod". B+, tudományfilozófus vagy, mi? :D :D

"scientific method
a method of procedure that has characterized natural science since the 17th century, consisting in systematic observation, measurement, and experiment, and the formulation, testing, and modification of hypotheses."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:08:41

@$pi$: "Nincs olyan, hogy "áltudományos módszertani elem". "

Egyébként vannak tipikus áltudományos módszertani elemek. Ilyenek például a tekintélyre hivatkozás (argumentum ad verecundiam), a közvélekedésre való hivatkozás ("argumentum ad populum"), a személy elleni érvelés (argumentum ad hominem), a hagyományra való hivatkozás (argumentum ad antiquitatem)...

De hát az olyan hülye náci fasz, mint te, ezeket honnan is ismerné névről?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:14:37

@$pi$: "a "tudományos módszertannak" nincsen olyan eleme, hogy ha "állítasz valamit, akkor igazolod"."

de bizony. ez az egyik legfontosabb eleme, te áltudományos faszfej!

"scientific method
a method of procedure that has characterized natural science since the 17th century, consisting in systematic observation, measurement, and experiment, and the formulation, testing, and modification of hypotheses."

Na most, ha a te hipotézised a gender studiesről szól, akkor a megfigyeléseid gender studies cikkekből és előadásokból kell, hogy származzon, és ha ezekel akarod tesztelni a hipotézedet, akkor elő kell, hogy vezesd eme dokumentált megfigyeléseidet azaz tudnod kell idézned és hivatkoznod ezeket a cikkeket (előadásokat):

Ha nem, akkor egy áltudományos kis köcsög vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:19:00

@$pi$:

igazolás arra, hogy tudományfilozófus vagyok:

M. Brendel: "Finomhangolt és szimulált univerzumok, valószínűségi és metafizikai spekulációk a filozófiában és a tudományban, presentation, Theoretical Philosophy Forum, ELTE BTK, 2014.04.09., PDF

M. Brendel : "Fides et ratio", Magyar Tudomány, 2011/10, p. 1252. HTM

M. Brendel : "A nagy trónfosztás", Magyar Tudomány, 2012/03, p. 349. HTM

M. Brendel : "Hit és tudomány", Magyar Tudomány, 2011/11, p. 1380. HTM

M. Brendel : "A relativizmus határai: vajon létezik-e demarkáció a relativizmuson belül?", Magyar Tudomány, 2011/05, p. 590. HTM

M. Brendel : "Az analitikus és egzisztencialista filozófia, valamint az élet értelme", Világosság, 2010/nyár, pp. 129-142. PDF

M. Brendel: „Bifuráció” Magyar Filozófiai Szemle, 2008/1-2, p. 201. PDF

M. Brendel: "'Tetten ért szavak': Carnap versus Heidegger", Világosság, 2008/9-10, PDF

M. Brendel: "'Et tu mi fili, Thomas?!' – avagy Carnap újraértékelése", előadás, 2008.10.13. Theoretical Philosophy Forum, ELTE Filozófiai Intézet, PDF

M. Brendel: "A hiányzó keretrendszer", Magyar Filozófiai Szemle, 2007/3-4., 313.-340. PDF

M. Brendel: "'Et tu mi fili, Thomas?!' – avagy bevett nézet a bevett nézetről", Világosság, vol 10. 2007, PDF.

M. Brendel: „Carnap and the Rationality of Theory Choice”, HOPOS, 2006. , presentation: PDF, handout: PDF

M. Brendel: „Carnap, Popper, Gödel: Vajon az univerzalitás cáfolható-e a nem-teljességgel” (Carnap, Popper, Gödel: Can Universality be refuted by Incompleteness?”) Magyar Filozófiai Szemle, 2005/4, 657-681. PDF

úgyhogy a helyzet az, hogy én tanítok ingyen egy kis mitugrálsz seggdugaszt, téged.

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 09:23:08

A Master of Arts az Art szó eredeti (mű, művelni) szélesebb körű jelentéséből jön (ógörög techné a megfelelője). Imerős lehet még a state-of-art kifejezésből is, "Those admitted to the degree typically study linguistics, history, communication studies, diplomacy, public administration, political science, or other subjects within the scope of the humanities and social sciences; however, different universities have different conventions and may also offer the degree for fields typically considered within the natural sciences and mathematics. The degree can be conferred in respect of completing courses and passing examinations, research, or a combination of the two." Nem csak legszűkebb értelemben vett természettudományok tudományok, ilyen értelemben már a logika, nyelvészet, stb. se lenne az, a programozási nyelvek meg a blog.hu is elég nehezen létezhetne ezek nélkül, vagy egyáltalán az digitális információs társadalmunk :) A fenti idézet forrása: en.wikipedia.org/wiki/Master_of_Arts érdemes elolvasni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.12. 09:24:38

Baszod, galambom, ez aztán a kemény cenzúra, lófasz a seggedbe.

Cycmen 2018.08.12. 09:30:27

@math0: Gondoltam hogy a kromoszóma rendellenességgel fogsz jönni. Az nem másik nem, hanem mutáció te állat! Anyádat okoskodsz mindenbe bele!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:31:17

@Cycmen: tehát akkor az XXY kromoszómájú ember férfi vagy nő, te húgyagyú, homofób kis patkány?!

Cycmen 2018.08.12. 09:33:06

@math0: igazolás arra, hogy tudományfilozófus vagyok:

Ez kellet is, mert eddig csak az ideg és elmebetegségednek adtad tanújelét.

különvélemény 2018.08.12. 09:33:53

A norvégok forgattak a témáról egy többrészes dokumentumfilmet, "Agymosás" néven, ami után Norvélgiában letiltották az állami támogatását a genderfasisztáknak:
(persze a Nordic Gender Institute tagadja, hogy emiatt záratta be a kormány)

www.youtube.com/watch?v=cVaTc15plVs&list=PLaJtMuDnR5KLwrt4z1O8tKmHWmUm3nObV

Tehát felesleges magyarázni, miért tudomány, amikor a gyakorlat bebizonyította, hogy tudományos köntösbe bújtatott áltudományról van szó.

Ménár Atya 2018.08.12. 09:36:27

A szokásos libsi félrevezetés:
A kormány épp betiltani készül.................
Hát nem, nem ad pénzt, magánban lehet tanulni nyugodtan, saját pénzből.
Ennyi és nem több.
Persze gy jobban hangzik, hogy a gonosz kormány betiltotta.........
De ez nem igaz.
A szokásos hazugsággyár próbál feszültséget kelteni.
Ezért kap ki minimum 2/3-dal mindig :)

Cycmen 2018.08.12. 09:41:24

@math0: tehát akkor az XXY kromoszómájú ember férfi vagy nő, te húgyagyú, homofób kis patkány?!

Ne terelj tetű, mert a genderbuzéria nem a kromoszómarendellenességeken alapul, egészen mással magyarázza az agyhalott baromságait.
És ismétlem, szarba sem venném, csak köpnék rá egyet ha nem lépnének fel erőszakosan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:44:27

@különvélemény:

1) nem bezárták, hanem átalakították.
2) nem a Gender Institute, hanem a kormányszervezet állítja, hogy nincs köze a filmhez

en.wikipedia.org/wiki/Nordic_Gender_Institute

Az oslói egyetemen azóta is VAN gender szak:

www.uio.no/english/studies/programmes/genderstudies-master/index.html

ennyit tudnak a kis homofób buzik. hülyék és hazudnak.

itt a 2018-as képzésre kiadott kézikönyv:

www.uio.no/english/studies/programmes/genderstudies-master/2018-masterkommhaa.docx

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:47:36

@Cycmen: homofób köcsögkém, te ezt állítottad:

"Van két nem, minden egyéb változat a pszichiátria témakörébe tartozik."

na most az XXY kromoszómájó emberről vagy azt állítod, hogy:
0) hogy nincs ilyen. az a fejednek elég durva homokba dugása lenne.
1) egyértelműen férfi
2) egyértelműen nő
3) vagy azt, hogy egyéb, és az XXY kromoszóma pszichológia kérdése

vagy elismered, hogy nincs igazad.

válassz, kis homofób köcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:48:16

@Cycmen: erőszakosan most is a diktatúra ép fel, nem a gender studies.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 09:48:23

@lékek és ellensúlyok: Jobb ha tudod, h az is Genderelmélet, h a nöknek a konyhában a helye.
Akinek BÁRMILYEN véleménye van a nők (vagy a férfiak) társadalmi szerepéről, genderelméletet fogalmaz meg.
Egyébként meg:
"Szijjártó Péter kül- és futsallügyi miniszter bejelentette, hogy addig idegesítette Indiana állam kormányzóját, amíg az alá nem írt egy Indiana állam számára teljesen értékelhetetlen megállapodást arról, hogy képzést indít a Notre Dame egyetem Budapesten (és talán Piliscsabán is).
Konzervatív, keresztény felsőoktatási intézmény, nem olyan, mint a CEU. Például a CEU-n nincs külön káplánja a meleg diákoknak, nem tudom a CEU támogatta-e a Nemzeti Coming-Out Day-t.
A konzervatív, keresztény Notre Dame egyetemen VAN Gender Studies tanszék. Olyan kurzusokat kínálnak, illetve kínáltak mint:
Feminist and Multi-Cultural Theologies, LGBT in the 20-th Century U.S., Queer Media Studies és még több tucat egyéb kurzus."
orulunkvincent.blog.hu/2018/07/26/feljelenti-e_a_figyelo_a_notre_dame_egyetemet_heheposzt

erkölcsi hulla 2018.08.12. 09:49:10

Áltudomány, nem ejtek érte könnyeket.

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 09:49:41

amúgy, én úgy látom: vannak, akiket nem zavar, hogy egy kormány egy üzleti érvvel ("nem kifizetődő") szűkíti az egyetemi autonómiát és betilt az egyetem számára pénzt hozó szakokat, van, akit meg zavar.

De: kedves honfitársaim, kérhetlek Titeket szépen arra, hogy tisztességes magyar emberhez méltóan és egyéb alapvető méltó és etikai megfontolásból tudományhoz és gyermekkorúakhoz és méltó színvonalon vitázzatok egymással a fenti kérdésről? Előre is megköszönöm mindannyiunk nevében, ha így tesztek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:50:39

@Cycmen: "Van két nem, minden egyéb változat a pszichiátria témakörébe tartozik."

btw ez is egy gender "elmélet", csak ez egy olyan hülye "elmélet", amelyik a te ostobaságodon alapul, meg a pszichopata kis félelmeiden.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 09:56:28

@math0: A társadalmi nem fogalmát ajánlom tanulmányozásra, vagy világíts rá, hogy mi nem igaz és miért nem. Ha ez nem megy, csak szimpla dühös személyeskedést látok részedről valódi érvek nélkül. De fröcsöghetsz is, ha neked az jobban fekszik. :)

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 09:57:05

@chrisred: Ha nem igaz, akkor áruld el nekem, mit jelent a "társadalmi nem" fogalma? :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 09:57:29

@Ménár Atya: Hazudsz fideszpatkány, de hát nem tehetsz mást mi lényeged.
Az akkreditációját szüntetnék meg, tehát nem lehetne belőle diplomát kiadni:
"1 § Hatályát veszti a felsőoktatási szakképzések, az alap és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30) EMMI rendelet módosításáról szóló 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet 4. melléklet III. társadalomtudományi képzési terület fejezet 16. társadalmi nemek tanulmánya mesterképzési szak alcím.
A kacifántos szövegezés lényege, hogy az Emmi 2013-as rendeletének a 2016-os rendeletmódosítását egy újabb módosítással törölve megszüntetné a társadalmi nemek tanulmányának hazai akkreditációját. A tavalyelőtti módosítást épp azért hozták, hogy a diszciplína mesterkurzusként való oktatása megindulhasson egy hazai közintézményben, az ELTE-n."
qubit.hu/2018/08/10/nemcsak-a-genderszakokat-a-szabad-oktatashoz-valo-alkotmanyos-jogot-is-veszelyezteti-a-magyar-kormany-terve

különvélemény 2018.08.12. 09:57:34

@math0:
Minden ateistaklubos retardált?
Hányszor mondjam, hogy ne reagáljatok a kommentjeimre.

De ha már reagáltál, vajon miért kell tagadni, a bezárás, és a dokumentumfilm közötti ok-okozati összefüggést, mer bezárták, ha az "átalakítás" (csak a kedvedért) nem lett volna negatív irányú?
Egyszerű logikai feladvány, bár lehet, meghaladja a képességeidet.

A dokumentumfilm volt a kommentem lényege, azt valahogy kihagyta a troll agyad, nyilván a kognitív disszonancia veszélye miatt.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 10:03:44

@febiha: A meggyilkolt erkölcsű jogállamot vette át csont nélkül és utána a saját képére formálta. Nem olyan nehéz ez febiha. :) De mindegy is, hiszen itt csupán egy kis rosszindulatú kötekedésről van szó részedről. A népi bölcsesség jelzőt pedig megköszönöm, bármilyen célból is használtad, ha sértegetni akarsz, jobb jelzőt kell találnod. :)

Cycmen 2018.08.12. 10:13:39

@math0: "na most az XXY kromoszómájó emberről vagy azt állítod, hogy:
0) hogy nincs ilyen. az a fejednek elég durva homokba dugása lenne.
1) egyértelműen férfi
2) egyértelműen nő
3) vagy azt, hogy egyéb, és az XXY kromoszóma pszichológia kérdése"

Már belemenekültél a kromoszómázásba, meg a homofóbozásba, mert buktad a gendervitát!
A gender a szexualitással foglalkozik, a kromoszómaproblémák meg ugyebár nem képezik ennek a részét, csak gyorsan belekeverted, mert szorult a kapca.
Még valamire rámutatnék, hogy mennyire okoskodó nímand vagy aki összehord hetet havat, hogy a pszichopata kis félelmeimről írsz. A pszichopatákra nem jellemző a félelem és a szorongás a betegségük természeténél fogva! Ennyit rólad!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 10:17:48

@math0: Hát ebbe sajnos tévedsz, a "tudományos módszertannak" tényleg nincsen olyan eleme, hogy ha "állítasz valamit, akkor igazolod".
Pl. Elfogadott tudományos tény, h a fénynél nincs gyorsabb részecske. Ezt csak úgy lehetne igazolni, hogy a világegyetem összes részecskéjét megvizsgálják, és nem találnak a fénynél gyorsabb részecskét. Ez még nem történt meg, mégis tudományosan elfogadott ténynek számít, bár nem igazolt. Az a lényeg ugyanis, h megcáfolva ne legyen. (Ezt ennél kissé jobban elmagyarázza Orosz László egyik youtube-on lévő egyetemi előadásában)
www.youtube.com/watch?v=bgiyijjDNzY#t=33m20s

conchita wurst 2018.08.12. 10:27:51

Qrvára 1st wörd ország vagyunk ha van állami genderdoktorátus, nem?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 10:30:45

@Cycmen: Nem azért, de a gender egyáltalán nem foglalkozik a szexualitással (vagyis a fizikai nemmel), hanem a társadalmi nemmel foglalkozik, tehát, hha elkezdesz mosogatni és porszívózni, akkor a hagyományos társadalmi nemi szerepfelfogás alapján te társadalmilag nővé változol akkor is, hha fütyid van, vagyis a fizikai nemed (ez a sex) férfi.
A természettudományok jelen állása szerint, azt hogy milyen társdalmi nemi szerepet kívánsz betölteni, leginkább a férfi és nemi hormonok aránya szabja, ami nagyban függ a kromoszómáktól, viszont nem függ feltétlenül a fizikai nemtől (ilyenkor általában rejtett kétneműségről van szó).
www.ma.hu/tart/rcikk/j/0/169390/1

$pi$ 2018.08.12. 10:33:15

@satie: "Nem csak legszűkebb értelemben vett természettudományok tudományok, ilyen értelemben már a logika, nyelvészet, stb. se lenne az"

A logika a matematika részterülete és mint ilyen egyértelműen nem tudomány. Nem vizsgálja a valóságot.

Az, meg, hogy mennyire "szűk" értelemben használtam a tudomány szót elég egyértelmű: ahol kötelező érvénnyel használják a tudományos módszertant, az tudomány, ahol nem, az nem tudomány. Ez elég logikus, nem, elég ésszerű azt mondani, hogy a tudomány attól tudomány, hogy egy bizonyosmódszert, a tudományos módszert használja a valóság megismerésére.

Azt mondod, hogy a többi is tudomány, mert te nem ilyen "szűk" értelemben használod a szót. Jó, akkor milyen értelemben? Hogyan határozod meg a tudományt "tágabb" értelemben, hogy a gender szak beleférjen, a psichológia beleférjen, a matematika is beleférjen (mert látom azt szeretnéd), de mondjuk a költésszet vagy a festészet ne férjen bele.

Mert látod ez a baj, ha szerinted egy szó nem azt jelenti, amit a másik mond, akkor meg kell adnod egy alternatív meghatázást. Nem, nem példákat, hogy "hát például amatemaika és a gender szak", hanem be kell mutatnod, hogy mi a közös a gender tanulmányok, a fizika, a kémia, a satöbbi tanulmányokban ami ELÉG fontos ahhoz, hogy egy külön szót alkossunk rá.

Van egy fontos dolog, a tudományos módszer. Nagyon sikeres, nagyon-nagyon-nagyon fontos, megváltoztatta az életünket, meg minden, ezért én azokra a területekre, ahol kötelezően használják külön szoktam utalni. Mondhatnám úgy, hogy "azok a kutatási, oktatási, tanulmányozási területek, ahol a tudományos módszertan használható, igen eredményes és így kizárólagos módszerként elterjedt" de én b+ röviden csak azt mondom, hogy a TUDOMÁNY.

szepipiktor 2018.08.12. 10:35:24

Döbbenetes, ahogy a két torz oldal egymásnak esik!
Mint a középkorban, az inkvizíció idején. Nem tetszik valami a hatalomnak, hát el akarja pusztítani azt. Erőből, törvényekkel, mintha a gondolatot el lehetne pusztítani. Az csak félelmet és ellenreakciót vált ki.
A mai halaom úgy korlátozza a kutatásokat, hogy valójában nem is tudja, miről van szó. Ezzel pedig nemzetünk jövőjét károsítja, sok más tevékenységével (a vállakozói szféra, az ipari kutatások, fejlesztések kipusztításával is, az oktatás korlátozásával is) a jövőnket juttatja zsákutcába.
Ezek akár a csillagászatot is betilthatnák, mert nem illeszkedik a pillanatnyi elmezavarukhoz.
.
De legyünk már észnél! Ami ma a világ meghatárózó, de nem többségi részében zajlik, a neobolsevik alapú evolúciótorzítás, az a jövőnkre ugyanúgy veszélyes, hiszen a feministák férfiellenessége, a kvótalapú pozícióharca sem a fejlődés útja. Ahogy a melegek sem a optimális családmodell szimbólumai.
Jó lenne ha sokan megnéznék a lengyel Szexmisszió filmet, ott pontosan megjósolták a mai trendeket. Csakhoz nincs időgép, nincs még tömeges férfinélküli szaporodás sem, pedig a mai aktivista vonal ezt akarja elhitetni, EZT tartja üdvözítőnek, hogy ne bilológiai alapokon működjünk, hanem a nekik - egy mikroközösség hobbija - megfelelően.
,
A genderkutatások tehát ezért fontosak, hiszen azt nem tudjuk, meddig tart ez a rémálom, de egy darabig még fejlődni, terjedni fog, így fontos, hogy a társadalmak előrelátva készülhessenek fel arra a korszakra!
.
A hatalom azt állítja, hogy ezek a szakok KÉPZIK a genderhalmazt, pedig egyáltalán nem, ezek csupán olyan kutatások, mint az ebola, az HIV, a baromfivészek vagy a globális felmelegedések kutatásai.
Csak felkészülés a jövőre.

Ménár Atya 2018.08.12. 10:40:39

@satie: Mutasd már meg azt a törvényt, ahol "Betiltotta a kormány" a gendert.......
Nem tiltott be semmit, utoljára a szoci miniszter tiltott be valamit, de az is a petárda volt...........
A jelenlegi kormány nem ad pénzt rá tovább, ennyi, ha akarják finanszríozzák maguknak.
A betiltás, szimpla hazugság,és feszültség generálás, de nem igaz.

$pi$ 2018.08.12. 10:41:46

@Cycmen: "Már belemenekültél a kromoszómázásba, meg a homofóbozásba, mert buktad a gendervitát!"

Eleve értelmetlenvolt előhoznia, a Klinefelter szindrómások férfiak. Mindenki emlős férfi/hím, akinek vannak Y kromoszómái.

$pi$ 2018.08.12. 10:45:05

@szepipiktor: "Mint a középkorban, az inkvizíció idején. Nem tetszik valami a hatalomnak, hát el akarja pusztítani azt. Erőből, törvényekkel, mintha a gondolatot el lehetne pusztítani. Az csak félelmet és ellenreakciót vált ki."

A gonolatmeneted változtatás nélkül igaz az ittas vezetésre, a holkauszttagadásra, a kannabiszra, a koainra és egy csomó másra is. Mindazonáltal egyetértek azzal, hogy nem lenne szabad betiltani a gendertanulmányokat, de nem azért, mert a hatalom nem tilthat bedolgokat, nem azért, mert ellenreakciót vált ki, nem azért, mert félelmet kelt.

Azért nem kellene betiltani, mert a társadalomra való veszélyessége jelentéktelen, vitatható, kisebb mint magának a betiltásnak.

midnightcoder2 2018.08.12. 10:46:36

@MolnarErik: Ami azért érdekes, mert azért ma már egyre több háztartásban van mosogatógép és robotporszívó.

conchita wurst 2018.08.12. 10:47:01

@MolnarErik: ha elkezdek porszívózni, akkor tisztaság lesz, nem változom nővé

azaz erre ne kölltsék a pézemet, lippsimentesítő kurzusra viszont lehet 10nél többen is jelentkeznének

$pi$ 2018.08.12. 10:47:37

@szepipiktor: "A hatalom azt állítja, hogy ezek a szakok KÉPZIK a genderhalmazt, pedig egyáltalán nem, ezek csupán olyan kutatások,"

A "szakok" képzést folytatnak. Ha nem, akkor azonnal meg kell szüntetni őket. Az egyetemi szakok másik neve egyébként "egyetemi képzés", nehéz lenne röhögés nélkül azon élcelődni, hogy "nem képzik".

midnightcoder2 2018.08.12. 10:47:55

@Ménár Atya: Mondjuk ez is igaz, ezt már én is akartam mondani.

szepipiktor 2018.08.12. 10:48:07

Szóval már az egész értelmezése is beteg, nem a lényegről beszélünk, hanem a szokásos indulat-alapú szardobálás zajlik!
1) fel kell készülnie az oktatásnak arra, hogyha a feminizmus elvei győznek, akkor nem iskolázottság lesz az alap, hanem a nem, azaz feleslegessé válhatnak alapok, mert nem az eredmények alapján kapnak munkát az emberek, hanem a nemük alapján
2) fel kell készülnie a iparnak, a vállalkozásoknak arra, hogyha ez a mai rémálom elterjed, akkor ők nem megfelelő szakemberekhez jutnak, hanem statisztika alapján lesz kötelező a foglalkoztatás (és ez vonatkozik más területekre is, például életkor, betegségek stb.), tehát a vállalkozások hatékonysága is más lesz.
3) a vállakozások eredményessége hatással ven egy nemzet össztermelésére is, a GDP-re, azaz a jelenünk mellett a jövőnkre is, hiszen így nem a hatékonyság lesz az alap, hanem ismét statisztika.
4) a szociális oldalnak is kihívás lesz az új módi, hiszen még inkább csökkenni fog a szaporulat, lehet kamuzni, de az egynemű párok még nem tudnak hozzájárulni a szaporodáshoz és előbb-utóbb lefogynak a örökbefogadható gyerekek is. Azaz demográfiai zuganás lehetséges, ami további negatív hatással lehet az előző pontokra.
.
Beszélhetünk még a katonai, rendfentartó vonalról is, ami globális biztonsági kockázatokat jelenthet. A hippik virággal hirdetett békemozgalma nem vezetett sehova, a bölcsészalaú nemek nélküli világ sem fog, hiszen gendermozgalmak azért csak a világunk egy részén működnek, tehát borulhat a egyensúly. És közvetlen hatással lehet a népvándorlás alapú folyamatokra is.
.
Szóval a genderszakok ezekre a jövőnket befolyásoló folyamatokra kutatják a válaszokat, hogy ha X dolog következik be, mi várható, az miben módosítja a világunkat, a kereskedelmet, a szociálpolitikát és a többit.

szepipiktor 2018.08.12. 10:50:56

@$pi$:
A képzést arra értettem, hogy a mérnök szakon mérnököket képeznek, az orvosoknál orvosokat, de a genderszakon nem melegeket, leszbikusokat, feministákat, xyz neműeket!
Hanem a folyamatokat kutató szakembereket.
A hatalom hiszi úgy, hogy ha nem képeznek állatorvosokat, akkor nem lesznek kóborkutyák sem.
Ebben az esetben azt hiszik, hogyha nem kutatják a területet, akkor nem lesznek nekik nem tetsző emberek.

midnightcoder2 2018.08.12. 10:53:46

@szepipiktor: "A genderkutatások tehát ezért fontosak, hiszen azt nem tudjuk, meddig tart ez a rémálom"
Itt Európában még max. úgy 30 évig. Ez idő alatt a fogyó, öregedő európai népességet szépen leváltják az antifeminista, illiberális teokráciákból érkező migrik akiknél ugyan az asszony helye a családban kb. a kecske és a teve között van, viszont csinálnak fejenként úgy 5 gyereket. Akik viszont, lévén nem túl képzettek, nem igazán tudják továbbvinni a technikai civilizációt, ergo a feminizmus anyagi háttere is megszűnik.

szepipiktor 2018.08.12. 10:53:52

@$pi$: A betiltás ügyében teljesen egyetértek!
Az értelmetlen tiltás minden korszakban felerősíti a "földalatti" ellenállásokat, ami így már nem is kontrollálható.
A tiltás az élet egyetlen területén sem vezet sehova, és ha a betiltott dolognak van társadalmi támogatottsága, akkor az ellenrekciók később akár még károsabbak lehetnek.
Gondoljunk a bolsevizmusra és az "eredményeire".

conchita wurst 2018.08.12. 10:54:20

@szepipiktor: "Nem tetszik valami a hatalomnak, hát el akarja pusztítani azt. Erőből, törvényekkel, mintha a gondolatot el lehetne pusztítani."

hazucc hiszen nem erről van szó, ráadásul eddig se ment senki az elte állami genderzakára pedig ott vót...akkó minek

$pi$ 2018.08.12. 10:54:47

@szepipiktor: "de az egynemű párok még nem tudnak hozzájárulni a szaporodáshoz és előbb-utóbb lefogynak a örökbefogadható gyerekek is"

Mi a fenéért ne tudnának hozzájárulni? Miért fogynának el az örökbefogadható gyerekek?

conchita wurst 2018.08.12. 10:55:16

@szepipiktor: szzó sincs tiltásról

kezditek a szakmány hazudozást, mint anno a CEU rektor

$pi$ 2018.08.12. 10:57:17

@szepipiktor: "A tiltás az élet egyetlen területén sem vezet sehova"

Dehogynem, egy csomó dolgot tilos és ezért igencsak ritka. Tökéletesen nem lehet tiltással megszüntetni valamit, de igencsak vissza lehet szorítani. Mondjuk például a rabszolgakereskedelem magyaroszágon. Nyilván létezik, de azért az ókori rómához képest elég jól visszaszorítottuk, nem? :)

Ménár Atya 2018.08.12. 10:58:33

@szepipiktor: Mutasd már meg piktor, hol van leírva, hogy holnaptól betiltottuk a gendert........
Ha találsz ilyet, akkor lesz alapja az ajvékolásnak, ha nem akkor szimplán hazudozik aki ezt álltja.

2018.08.12. 11:00:10

@Cycmen: cicafiú!
Tudjuk, hogy gondjaid vannak az identitásoddal, de hogy azt se tudd felfogni, hogy a gender nem homokost jelent, nem gondoltam volna.

Tehát ha egy tudomány, tanulmány, cikk arról értekezik, hogy milyen különbségek vannak a férfi és női agy működésében, és ezt nem szikével teszi, akkor az bizony....na, mi?

Az, hogy te kevered a transgenderrel, már szegénységi bizonyítvány.
Sajna a látens homoszexualitásod komolyabb kezelést igényel, oda már pszichológus kell...

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:00:58

Bármely tudományos szervezet szerint viszont a tudományok közé tartoznak az alábbiak:
Formal
Physical
Life
Social
Applied
Interdisciplinary
Philosophy - History

Sean MacTíre 2018.08.12. 11:01:27

A genderszakot az ELTE-n a Fidesz kormanyzasa idejen inditottak el, ha jol tudom. Balogh urat kene kerdezni.

$pi$ 2018.08.12. 11:02:13

@szepipiktor: "A képzést arra értettem, hogy a mérnök szakon mérnököket képeznek, az orvosoknál orvosokat, de a genderszakon nem melegeket, leszbikusokat, feministákat, xyz neműeket!"

A mérnök szakokon nem épületeket meg gépeket képeznek, az orvosi szakokon nem betegeket és a gender szakon sem melegeket. Vagyis... nos, igen, melegeket is képeznek, de azt, hogy valaki attól lesz meleg, hogy gender szakra jár igen nehéz lenne elképzelnem. :D

Tényleg, kiket képeznek gender szakon? Genderológusokat? :D

Sean MacTíre 2018.08.12. 11:03:19

@conchita wurst: az teny hogy ott volt a CEU ami a vilagban ertekesebb diplomat ad tarsadalomtudomanyokbol mint az ELTE. De ketlem hogy az ELTE-re nem ment volna senki, szoval hazudsz.

2018.08.12. 11:03:29

@conchita wurst: bizony nincs. A rendelet nem jött még ki, holnapig véleményezhetik az egyetemek. A rendelet pedig nem tiltás, csak nem engedélyezi ....

$pi$ 2018.08.12. 11:05:41

@satie: "Bármely tudományos szervezet szerint viszont a tudományok közé tartoznak az alábbiak:"

Ezek a különféle tudományterületek lehetséges felosztásai. Attól, hogy beszélünk olyanról, hogy "alkalmazott tudomány", Jóska, az alkalmazottam még nem lesz tudomány, ha érted mire gondolok.

2018.08.12. 11:08:35

@midnightcoder2: hogy Európában 30 év múlva hogy veszik át a hatalmat a migrik, az téged nem kell, hogy érdekeljen. Hisz addigra Magyarországon cigányok fognak élni többségben. Legalábbis pár éve még erről habzott a szátok.
Inkább ezen a problémán kéne gondolkodni.

conchita wurst 2018.08.12. 11:08:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tedd hozzá, nem engedélyezi, állami egyetemen...

S mi gond ezzel, szerzett a fidesz néhány új szavazót

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:12:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: A nem engedélyezés és a tiltás UGYANAZ.
Rákérdezéssel egy hozzád hasonló hülye fideszpatkány is eldöntheti:
Ha nem engedélyezett a biciklizés, akkor most szabad bicikliznem vagy tilos bicikliznem?

conchita wurst 2018.08.12. 11:12:18

@Sean MacTíre: 10en jelentkeztek a genderszakra az eltén

ha lölö indít egy legyenönismilliomos kurzust, vagy akár győzike, akkor arra sokkal többen jelentkeznének

azaz ez álhiszti, megszüntetnek egy nem létező szakot az eltén...bizonyos értelmiségieknek ez sérti az értelmiségét, de semmi gond: vegyenek maguknak /ti. genderszakot/

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:13:45

Csak jelzem, hogy Európában, Görögországtól, Albánián át Skandináviáig most is kunok, és más bevándorlók gyakorolják a hatalmat :) Sőt a Föld szinte minden pontján Afrika 1-2 apró részét leszámítva.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:15:21

@conchita wurst: Sehol nem engedélyezi, ugyanis az akreditációt vagyis a diploma adást tiltja, a fizetős magánegyetekem is (mint ugyebár a CEU).
Majd ha érted jönnek, egyből fogod tudni mi a gond, csak akkor már késő lesz.

Ménár Atya 2018.08.12. 11:16:44

@MolnarErik: Kicsit továbbvinném a gondolatod akkor:
Ha nem engedélyezett a plázában a biciklizés, akkor most mindenhol tilos, vagy csak a plázában?
Mert itt azt írják, hogy az általam fentartott intézményben nem engedélyezem, ill még ezt sem, nem finanszírozzák az új képzést.
De hát egy ilyen libsi patkány ezt hogy is érthetné., csak az ajvékolás meg a gonosz kormány mi? :D

2018.08.12. 11:17:28

@MolnarErik: nem ment át a szarkazmus. Bocs. Talán ha elolvasnád a Koncsitakolbász hozzászólását, amire ez volt a válasz.

conchita wurst 2018.08.12. 11:19:24

@MolnarErik: az eddig végzett eltés genderszakosok hol szorgoskodnak éppen a hazáért?

senki se tuggya, így nem kell nekik akkreditáció, ha a CEUn van ilyen szak, jó, ha azt elfogadják belépőjegyként a berlini prájdon mondjuk, az is süti

de az én pénzembő itt ne roncsák a levegőt

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:19:53

Egyébként, hogy a Társadalmi nemek Magister szak alatt 2 éve mit gondolt a kormány, azt nagyon ajánlom mindenkinek elolvasni, mielőtt ésszerűen hozzá akar szólni a vitához, 16. pont:
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1600018.EMM&txtreferer=00000001.TXT7&pagenum=3

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:20:53

@conchita wurst: Szóval szerinted csak pornhubra faszverős meg Fortnite szakot lenne szabad indítani a magyar egyetemeken, mert arra jelentkeznének a legtöbben, márpedig ez az IGAZI TUDOMÁNY egyetlen ismertető jele.

conchita wurst 2018.08.12. 11:21:28

@satie: "Csak jelzem, hogy Európában, Görögországtól, Albánián át Skandináviáig most is kunok, és más bevándorlók gyakorolják a hatalmat :) "

ehhez képest a lippsik következetesen integrációról hazudoznak

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:22:45

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1600018.EMM&txtreferer=00000001.TXT7&pagenum=3

1. A mesterképzési szak megnevezése: társadalmi nemek tanulmánya (Gender Studies)

2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése

végzettségi szint: mester- (magister, master; rövidítve: MA-) fokozat

szakképzettség: okleveles társadalmi nemek tanulmányának kutatója

szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Gender Studies Expert

a szak keretén belül elvégezhető specializációk: kutatási; szakértői; nők és társadalmi nemek története; nők és társadalmi nemek tanulmánya

Képzési terület: társadalomtudomány

4. A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok

4.1. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a bölcsészettudomány, a társadalomtudomány, gazdaságtudományok, a jogi képzési terület alapképzési szakjai és az államtudományi képzési területről az igazgatásszervező a közigazgatás szervező, a nemzetközi igazgatási alapképzési szak.

4.2. A 9.4. pontban meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

5. A képzési idő félévekben: 4 félév

6. A mesterfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

a szak orientációja: elméletorientált (60-70 százalék)

a diplomamunka készítéséhez rendelt kreditérték: 20 kredit

intézményen kívüli összefüggő gyakorlati képzés minimális kreditértéke: 20 kredit

a szabadon választható tantárgyakhoz rendelhető minimális kreditérték: 40 kredit

7. A szakképzettség képzési területek egységes osztályozási rendszere szerinti tanulmányi területi besorolása: 312

8. A mesterképzési szak képzési célja és a szakmai kompetenciák

A képzés célja magas szintű műveltséggel rendelkező, a társadalmi nemek tanulmányában alaposan és széles körűen képzett szakemberek képzése, akik elméleti és módszertani ismereteik birtokában képesek önálló, kreatív gondolkodásra, a társadalmi, illetve bölcsészettudományok körébe tartozó, társadalmi nemek szempontú kutatás végzésére, elsősorban az akadémiai, állami és a civil szférába. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

conchita wurst 2018.08.12. 11:23:29

@MolnarErik: ne sarkítsunk, a mocsár ilyetén lecsapolása igen népszerü a kispénzü magyar adózók körében, s komoly lépés a magyar oktatás fejlesztésében is

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:26:17

@conchita wurst: Ha te úgy véled, h a porszívózástól nem változol társadalmilag nővé, akkor máris transznemű libernyák-buzernyák vagy.

conchita wurst 2018.08.12. 11:27:48

@MolnarErik: Ezen lehet vitatkozni a kocsmában, nem kell hozzá phd a pénzembő.

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:27:56

@conchita wurst: lásd, mikor a muszlim kunok segítettek védekezni a tatárok ellen. Abban az időben amúgy még csak a főnemesek szólhattak hozzá a politikai kérdésekhez, ez még a felvilágosodás előtt volt, ma már mindenki szabadon kifejtheti a véleményét (ezt jelenti a szabadelvűség, lásd a reformáció és Magyarország I. világháborúba lépése közti időszakot, különösen a reformkori íróktól a szabadelvű fejlesztésekig a millenium idején).

szepipiktor 2018.08.12. 11:29:35

@$pi$: Ok, csavarhatjuk...
Hogy kit képeznek?
Az Akadémián a folyamatokat kutatják (az is tiltott lett), ők nem képeznek senkit.
Az ELTÉn nem tudom, de az ELTE önmagában is zavaros, de ehhez meg én, aki az 1+1=2-ben hiszek, a műszaaki, termelő, értékeket létrehozóként, a kompetenciában és nem a kvótákban hívőként alapból nem értek.
A CEU-n meg eleve azokat, akik pártolják a folyamatokat, ott az ő tisztjeiket.
De a tiltás ugye nem erre vonatkozik, hanem minden olyanra, ami ezzel a folyamattal kapcsolatba hozható.
Írod a mérnököket, igen olyan szakemberek, akik majd hidakat terveznek például.
De ha nagyon erősen fogalmazok, akkor a most betiltottak nem olyan "mérnököket" hoznak létre, akik mondjuk a a papoknak adnak tanácsot a pedofíliához, vagy segítik a gyerekeket a saját nemük felé. Ha mégis ez van - ezt azért bizonyítani kell -, akkor meg nem a tiltás a jó, hanem a btk. betartatása.
De nem hiszem, hogy a papjékakinga féle szélsőségesek egy genderszak miatt fognak ezerszámra közénkzúdulni...
(A CEU meg alapból kérdéses, hien ott nem nekünk zajlik alapképzés, hanem a "világnak", tahát ha itt betiltjuk, akkor az még működni fog pár száz kilométerrel arrább, akkor megint kell vasfüggöny, az internet korlátozása stb. is)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:30:50

@Ménár Atya: "Mert itt azt írják, hogy az általam fentartott intézményben nem engedélyezem, ill még ezt sem, nem finanszírozzák az új képzést."
Semmi ilyesmit nem írnak, amit itt hazudozol, hanem ezt írják:
""1 § Hatályát veszti a felsőoktatási szakképzések, az alap és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30) EMMI rendelet módosításáról szóló 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet 4. melléklet III. társadalomtudományi képzési terület fejezet 16. társadalmi nemek tanulmánya mesterképzési szak alcím."
Megkérhetnélek, h ne hazudozz itt tovább, dehát nem tehetsz mást mi lényeged.

nu pagagyí 2018.08.12. 11:33:27

A gender szak tényleg nem lesz kifizetődő. Azt hiszem átjelentkezek egy emberek manipulációját, korrupciós illemtant és embertelenséget oktató szakra. Nem tudja valaki, hol indul ilyen?

conchita wurst 2018.08.12. 11:33:45

@satie: teljesen rendben van hogy mindenki kifejtheti szabadon a véleményét

ennek azonban nincs köze ahhoz hogy szükségtelen v. népszerütlen szakokat kéne a végtelenségig eltartani /illetve évtizedes probléma a társadalomtudományi túlképzés - még a közgáz, jogi karoknál is, de főleg a kommunikáció, politológia és más büfészakokon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:35:54

@corto maltese: A társadalmi nem fogalmát ajánlom tanulmányozásra! Fingod nincs róla.

Ménár Atya 2018.08.12. 11:36:36

@MolnarErik:
Tehát nem tiltották be.
Az általam fenntartott intézményben nem engedélyezem...............
Tehát máshol tanulhatod ugye?
Na látod hogy funkcionális analfabéta, vagy/és fideszfóbiás vagy?
Saját magad cáfolod Erik, vedd már észre.

nu pagagyí 2018.08.12. 11:36:38

@Ménár Atya: Hát az államtitkár úr, mintha másképp értelmezte volna a dolgot, mint te. Neki összglobalice baja van a szakkal és hát ő a maga a hatalom, nem pedig egy pláza igazgató.

Ménár Atya 2018.08.12. 11:37:48

@math0: Matyikám, neked sincs, de mindegy :D:D
DK-ban hogy vannak a nyugger férfiak,nők,egyéb neműek? :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:38:36

@corto maltese: "áruld el nekem, mit jelent a "társadalmi nem" fogalma? :) "

"A társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a genderelmélet, más néven a társadalmi nem elmélete, mely a tanult (nem biológiai) nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet,"

hu.m.wikipedia.org/wiki/Genderelm%C3%A9let

Senki nem állítja, hogy a társadalmi nem mellett nincs biológiai nem, és azt sem, hogy a társadalmi nem mindig felül írja, vagy felül tudja írni a biológiai nemet.

A genderelemélet semmiféle olyan szélsőséget nem állít, amit ti hisztek róla, mert ostobák és tudatlanok vagytok.

nu pagagyí 2018.08.12. 11:39:09

@conchita wurst: Úgy látom, téged sem sikerült integrálni, azt hiszem vissza kell zsuppolni oda, ahonnan jöttél.

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 11:39:35

@conchita wurst: örülök, mert az azt jelenti, hogy Kölcseyhez, Petőfihez és másokhoz hasonlóan elismered, hogy van jelentősége azon elvnek, hogy a polgári szabadságjogokra épülnek a kötelezettségek és a nemzet kiteljesedése, ez ugyanis a liberalizmus, ami létrehozott egy mai szemünkkel nézve elfogadható társadalmat. A jelen témában pedig hangsúlyozom ÖNKÖLTSÉGES képzésről van szó, ami az egyetemnek gazdaságilag még jó is. Nehéz mérni, hogy például az költő hogy hasznosul gazdaságilag, de a magyar gazdaság problémákat nem ez okozza, hanem a máig rossz szerkezet, hoy nem abban nyomulunk, amiben erősek vagyunk, valamit igénytelen és alacsony még mindig a magyar termelékenység, legyen szó az első, második vagy harmadik gazdaságról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:39:48

@különvélemény: igazoltam, hogy nem bezárták, és nincs okozati kapcsolat.

az, hogy te hasból tagadsz valamit, amit én hivatkozással igazoltam, az nem értelmes vita részedről, hanem színtiszta ostobaság

Ménár Atya 2018.08.12. 11:41:10

@nu pagagyí: Magánemberként azzal van baja amivel akar, hatáskörileg megtette amit megtehetett, de aki betiltásról papol az hazudik.
Nekem az ajvékolással van bajom, amit itt előadnak,és próbálnak ferdíteni.
Más kérdés, hogy személy szerint nekem nem tetszik amit tudok róla, de ez itt most nem erről szól.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:41:39

@conchita wurst: Hát nyugodj, abból már senki se fog PHD-t szerezni (még akkor se, hha a genderszak elvégzése minden más egyetemi képzés alapfeltétele lesz a nemváltoztató műtéttel együtt), h te itt bevallotttad, h transznemű buzernyák-libernyák vagy, aki nem tiszteli a hagyományos társadalmi nemi szerepeket. és mivel az vagy, a te pénzed valójában a Soros pénze.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:42:29

@Cycmen:

"A gender a szexualitással foglalkozik, a kromoszómaproblémák meg ugyebár nem képezik ennek a részét"

Az elmegyógyintézetben neked ezt tanították?! Azt is mondták, hogy sajtból van a Hold?:) Mi a faszodnak képezik a szexkromoszómák a részét, ha nem a szexualitásnak, te dilinyós?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:44:42

@MolnarErik:

"Elfogadott tudományos tény, h a fénynél nincs gyorsabb részecske. Ezt csak úgy lehetne igazolni, hogy a világegyetem összes részecskéjét megvizsgálják, és nem találnak a fénynél gyorsabb részecskét."

Igazolást írtam, nem bizonyítást. Igazolni ezt úgy lehet, hogy megmérnek N db részecskét, és nem mennek gyorsabban a fényél. Ez igazolás. Nem bizonyítás, de teljesen tudatosan nem írtam bizonyítást.

Ne akarj nálad okosabbat és tanultabbat kioktatni, haver!

nyünyüge 2018.08.12. 11:45:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: péntektöl hétföig a nyár delén véleményezhetik. Mi ez, ha nem autonómia meg a kormány és a kormányzottak kiegyensúlyozott kapcsolata.

káposzta 2018.08.12. 11:45:24

Lassan menjünk inkább ebédelni, utána kihirdetjük a legnagyobb fidesztroll díj győztesét. Jelenleg Ménár Atya vezet, conchita wurst ott liheg a seggében, Cycmen jócskán lemaradva, szegény kis birca meg szipog a sarokban, mert már nem tud az élre kerülni... Pedig mekkora tehetség volt...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:46:42

@$pi$: Mélyen hallgatsz arról, hogy "érved" szerint a történelemtudomány nem tudomány. Kínos, hogy pofára estél.

conchita wurst 2018.08.12. 11:47:25

@satie: te azt mondod, az egyetemnek gazdaságilag jó, az egyetem fenntartója meg azt mondja hogy rossz

utóbbinak hiszek

ha gazdaságilag jó, holnaptól piaci rés nyílik, nyiss egyet, nehogy ez a biznisz is lölöé legyen!

Ménár Atya 2018.08.12. 11:47:28

@math0: Mindenki ostoba,és tudatlan, de matyibá, jó hogy itt vagy te a sotét folt nickeddel, és világosságot adsz :D
Ha holnap orbán megnégyszerezné a nyugdíjad, és ingyenessé tenné a rezsidet,és a tescóban havi 1 millióért ingyen vásárolhatnál, azért is tiltakoznál, mert nem gyurcsány találta ki :D:D
Szerencsére a magadfajta géniuszok háttérbe kerültek, azóta működik a gazdaság, az adók alacsonyak ,és elérhető megint a napi megélhetés, nem úgy mint a cuclisták alatt :)

conchita wurst 2018.08.12. 11:49:59

@MolnarErik: mocsár lecsapolva phase1

ennél nagyobb dolgok is jönnek majd az oktatásban, most csak leméri a fidesz mennyi új, fiatal szavazót nyer ezzel a húzással

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:50:47

@$pi$: "Hogyan határozod meg a tudományt "tágabb" értelemben, hogy a gender szak beleférjen, a psichológia beleférjen, a matematika is beleférjen (mert látom azt szeretnéd), de mondjuk a költésszet vagy a festészet ne férjen bele."

Ugyanúgy, mint te: a tudomány az olyan diszciplína, amely ahol a tudományos módszer az irányadó. A gender studies ilyen, a pszichológia ilyen, a történelem ilyen, a fizika ilyen.

Te akkor hazudsz, amikor azt mondod, hogy a gender studies nem ilyen.

És még egy dolog, amit te, tökkelütött, műveletlen faszfej nem tudsz: az angol "science" szónak viszont tényleg van egy kettős értelmezse, tágan értelmezve ugyanaz a tudomány, mint a mi "tudomány" fogalmunk, de szűken értelmezve sokszor használják "természettudomány" értelemben. ennek megfelelően van olyan, hogy a társadalomtudományokat "arts" néven emlegetik. Te ebbe kapaszkodtál bele, de ha minden társadalomtudományi szakot megszüntet a csuti geci, akkor abból katasztrófa lesz!

alöksz róz 2018.08.12. 11:50:49

@$pi$: na és ki mondja, hogy áltudomány?
az a gyógyszeripar, amelyre az általad felsoroltak (az áltudomány kivételével) mind igazak.

káposzta 2018.08.12. 11:52:20

@MolnarErik: Hát nemtom, azért belátható elég könnyen, hogy tömeggel rendelkező részecske nem haladhat gyorsabban a fénynél, hiszen ahogy a sebessége konvergál c-hez, az ehhez szükséges energiamennyiség is konvergál a végtelenhez, szóval felesleges akár egy részecskét is nézegetni a bizonyításhoz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:52:59

@szepipiktor: "a melegek sem a optimális családmodell szimbólumai."

a szinglik, és az unokájukat nevelő nagyszülők sem, mégis elfogadjuk, hogy ilyen is van. és jobb megoldások, mint az állami gondozás, ami sokkal alatta van ezeknek a családmodelleknek

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:53:45

@Ménár Atya: "A jelenlegi kormány nem ad pénzt rá tovább, ennyi, ha akarják finanszríozzák maguknak."

ezek ma is önköltséges szakok. hazug vagy és ostoba.

káposzta 2018.08.12. 11:54:21

@conchita wurst: nem lehetne nyitni, ha az akkreditációja megszűnik, pont ez a lényeg kis transgender trollom :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 11:54:56

@Ménár Atya: Ebben a szövegben
""1 § Hatályát veszti a felsőoktatási szakképzések, az alap és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30) EMMI rendelet módosításáról szóló 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet 4. melléklet III. társadalomtudományi képzési terület fejezet 16. társadalmi nemek tanulmánya mesterképzési szak alcím."
Sehol nincs szó arról, hogy milyen fenntartású intézményekben, hanem MINDBEN, h te is megértsd kiemelve a lényeget: HATÁLYÁT VESZTI A TÁRSADALMI NEMEK TANULMÁNYA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Neked nem az értő olvasás nem megy, hanem a nem hazudás. Dehát nem tehetsz más mi lényeged.

conchita wurst 2018.08.12. 11:56:18

@káposzta: a ceu-n is van genderszak, azaz mit nem lehetne nyitni?

nu pagagyí 2018.08.12. 11:56:55

@Ménár Atya: Szép szó ez az "ajvékolás". Te nyilván nem ezt fogod tenni, ha belegyalogol majd a hatalom a személyes életedbe. Nincs joga a mindenki pénzét költő államnak ideológiai alapon beavatkozni az autonómiákba, az emberek választásába. És hát van jelentkező erre a szakra, különben nem működne. És amire igény van, azt állambácsinak ki kellene szolgálni ideológiamentesen, ha az legális. Egyébként cseppet sem érdekel az ideológiátok, mivel a magadfajtát sem érdekli (loptok, félrebasztok stb.). Pont ezért, ne kényszerítsétek rá a társadalomra a baromságaitokat, mert nincs hozzá jogotok, csak törvényeitek vannak, amivel jogokat vesztek el.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:58:14

@$pi$:

"About 10% of XXY males have gynecomastia noticeable enough that they may choose to have cosmetic surgery.[17]"

en.wikipedia.org/wiki/Klinefelter_syndrome#Signs_and_symptoms

magyarul az XXY-kromoszómások kb 10%-a kapásból van annyira transz-szexuális, mint amennyire egy mellplasztikát végrehajtó férfi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:59:47

@$pi$: az egyetemek oktatnak ÉS kutatnak. ostoba vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:01:15

@szepipiktor: a te érvelési hibádat szélmahlomharcnak nevezik. te egy eltúlzott nézetet kritizálsz, és azt hiszed, hogy ez érv.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:02:44

@$pi$: arról is mélyen hallgatsz, kicsi patkánynáci, hogy semmiféle igazolást nem tudtál arra hozni, hogy a gender studiesben mi az áltudományos. te ezt csak kinyilatkoztattad, amivel a legáltudományosabb, illetve tudománytalanabb ostoba vallások szintjére süllyedtél.

káposzta 2018.08.12. 12:03:31

@conchita wurst: Ja, nem tudtam, hogy nem akkreditált tárgyat lehet oktatni egyetemen :)

conchita wurst 2018.08.12. 12:03:54

Óriási büszkeség feszíti keblemet, hogy a Breitbart mai címoldalán is a legtöbbet kommentelt hír a gender-lecsapolás

www.breitbart.com/london/2018/08/10/hungary-discontinues-gender-studies-programs-ideology-not-science/

A világ végre megismerheti a magyar virtust!

"You know, I have always kept a list of the top 3 countries I would move to should a totalitarian leftist regime ever take the US without a fight. Looks like Hungary has moved ahead of Australia to #1."

conchita wurst 2018.08.12. 12:04:45

@káposzta: az ELTÉn nem lehet, de hol a probléma? ez a fenntartó dolga

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:05:21

@káposzta: Az csak egy példa volt, hallgasd meg a linkelt videót, Orosznak van annyi esze, h nem mond konkrét példát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:05:39

@MolnarErik: "Ha nem engedélyezett a biciklizés, akkor most szabad bicikliznem vagy tilos bicikliznem? "

ha Fideszes vagy, akkor szabad, Pol Pot majd elintézi!:)

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 12:06:06

@math0: Tehát a korábbi 2 nem helyett az 51 (határ a csillagos ég) nem kérdéskörének semmi köze a gender ideológiához? Az ebből fakadó tévképzetek, pl. hogy valaki férfi létére nőnek gondolja magát és ezért átoperáltatja magát, biológiáját megváltoztatja, ezekhez semmi köze nincs a gender ideológiához?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:06:38

@conchita wurst: "ha lölö indít egy legyenönismilliomos kurzust, vagy akár győzike, akkor arra sokkal többen jelentkeznének"

annak a fő kurzusa az Orbán seggnyalás,a mire te biztos jelentkezel. nem mintha nem tudnád magadtól is, de hát annyira élvezed!

nu pagagyí 2018.08.12. 12:07:28

@conchita wurst: A Völkischer Beobachterből is tudnál idézni valamit?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:08:25

@conchita wurst:

"az eddig végzett eltés genderszakosok hol szorgoskodnak éppen a hazáért?"

a Londonban dolgozó teológus pizzafutárok főnökei.:)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:09:22

@conchita wurst: Olyan hülye vagy a fasz, amit le akarsz operáltatni magadról: az, h nincs akkreditációja az azt jelenti, h nem lehet (mert tilos) egyetemi képzés keretében oktatni mindenhol, még magánegyetemeken is. Ha még nem vágattad le a farkadat, akkor legközelebb kérdezd meg, mert lehet, h ő okosabb nálad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:09:26

@conchita wurst: "
ehhez képest a lippsik következetesen integrációról hazudoznak"

ja, pedig még ezek a nomád magyarok se integrálódtak.

2018.08.12. 12:09:36

@alöksz róz:

Lássuk az indoklást.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:11:07

@math0: Szóval Gazsi majd tanulhat genderszakon (a bécsi Soros-egyetemen) :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:11:36

@nu pagagyí: Felcsúton. van ott valami akadémia.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:13:05

@Ménár Atya: betiltották, igazolta, idézettel. te egy szöveget értelmezni nem tudó PISA-teszt selejtes Fideszes barom vagy. akárcsak a többi.

conchita wurst 2018.08.12. 12:13:34

@MolnarErik: hogy lenne tilos, amikor a ceu-n 2 genderszak van?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:13:59

@Ménár Atya: "DK-ban hogy vannak a nyugger férfiak,nők,egyéb neműek? "

menj be, nézd meg! Én soha nem járok arra.

conchita wurst 2018.08.12. 12:14:29

Óriási büszkeség feszíti keblemet, hogy a Breitbart mai címoldalán is a legtöbbet kommentelt hír a gender-lecsapolás

www.breitbart.com/london/2018/08/10/hungary-discontinues-gender-studies-programs-ideology-not-science/

A világ végre megismerheti a magyar virtust!

"You know, I have always kept a list of the top 3 countries I would move to should a totalitarian leftist regime ever take the US without a fight. Looks like Hungary has moved ahead of Australia to #1."

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:15:34

@conchita wurst: Le merném fogadni, hha az összes Fideszest s.ggbe b.szatnák egy lóval, az még többet kommentelt hír lenne a Breitbarton. Szal érdemes lenne kipróbálni, csak hogy még óriásibb büszkeség feszítse a frissen feloperált mellyedet, meg h még jobban megismerje a világ a magyar virtust.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 12:15:42

@math0: Jól van, tehát kikerülöd a választ. Ahogy érzed, de nem tudom miért gondolod hogy a stílusoddal másikat járatsz le és nem magadat. További szép napot!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:17:15

@Ménár Atya: maradja témánál, érvelj, és ne a rémálmaidról regélj, te húgyagyú, szenilis barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:21:38

@conchita wurst: ez majdnem akkora világhír, mint amit a cigány-gyilkosokkal ért el Magyarország.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:23:10

@corto maltese: "Tehát a korábbi 2 nem helyett az 51 (határ a csillagos ég) nem kérdéskörének semmi köze a gender ideológiához? Az ebből fakadó tévképzetek, pl. hogy valaki férfi létére nőnek gondolja magát és ezért átoperáltatja magát, biológiáját megváltoztatja, ezekhez semmi köze nincs a gender ideológiához? "

Mindkettő tárgya lehet a tudománynak, de mit akarsz ebből kihozni, te faszfej?!

nyünyüge 2018.08.12. 12:23:31

@conchita wurst: a CEU-n sem indulhat új csoport, az ELTE-n sem, másutt sem. A jelenleg képzésben levők befejezhetik a tanulmányaikat. Mit nem lehet ezen megérteni?
Az egyetemi képzés indítása akkreditációhoz kötött, minden magyar egyetem, fenntartótól függetlenül. A szak akkreditációját vonták(vonják) vissza, nem visszamenőleges hatállyal (egyelőre).

nu pagagyí 2018.08.12. 12:23:34

@Ménár Atya: Tévúton jársz, neked magyarázzam? Azt, hogyan kell értelmezni a gender szakot, Rétvári elvtárs megvilágította. A törvény csak a lista miatt kell, ahogy a külföldi pénzzel támogatott alapítványok esetében. Neked, mint a NER kegyéből vezetőpozícióba helyezett illetőnek (állami, önkormányzati, egyházi, állami cég, vagy közpénzből kitartott álpiaci cég alkalmazottja/tisztviselője), arra kell figyelned, ha jelentkezik valaki munkára és gender szakot végzett, akkor nem kell felvenni, megbízást nem kaphat, ingatlant nem vehet bérbe, stb...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:23:45

@conchita wurst: Látom számodra gondot okoz a jelen idő és a jövő idő megkülönböztetése is. Szóval ez az a sötétségi szint, amitől valaki Fidesz szavazó lesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:24:58

@MolnarErik: fel fogják venni szóvivőnek is akár a Fideszhez, mert a Fidesz kommunistái, buzijai, migránsai, CEU-sai jó kommunisták, buzik, migránsok, gender szakosok. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:25:30

@MolnarErik: sőt, a Fidesz Soros-ügynöke jó miniszterelnök.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:26:43

@corto maltese: "Jól van, tehát kikerülöd a választ."

Nem kérdeztél semmit.

conchita wurst 2018.08.12. 12:27:14

@nyünyüge: Ez lehet hogy igaz, de mivel nem hallom Ignáciuszt vernyogni az Index címlapon, valószínüleg mégsem igaz.

De ha mégis, akkor se fog tőle bezuhanni a GDP.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:27:53

@conchita wurst: Vegyél elő egy értelmező kéziszótárt (vagy inkább kérjél el attól akinek van, mert neked biztos nincs, de talán ismersz egy olyat), és nézd meg, h mi a különbség a hiszti és a konstruktív javaslat között.

Ménár Atya 2018.08.12. 12:28:05

@math0: Mutasd már meg az idézetet te Pisa zseni , ahol betiltotta :)
Az általa felügyeltben nem finanszírozza, te a saját egyetemeden a marx suliban, ha még van nyugodtan csinálhatod tovább.
Tehát, hogy szavaiddal éljek: faszfejkém, analfabéta DK-s pöcs vagy :D
Amúgy nem szeretem ezt a stílust, de ha te a bunkót szereted, mert ott szocializálódtál, én megértelek, mehet így is :)

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 12:28:08

@math0: Szívesen elmondanám, de vélhetőleg, veled nem lehet vitatkozni, neked valami fröcsögési kényszered van. Mitől vagyok faszfej? Hogy másként vélekedek a gender ideológiáról mint te? Nem látom, hogy téged mi különböztet meg az ugyanilyen agresszíven viselkedő fideszes trolloktól. A stílusod biztosan nem. A hozzáállásod is nagyon hasonlít, csak a ló túloldaláról kiabálsz. Miért érzel mégis kényszer hogy párbeszédekbe bocsátkozz másokkal? Stresszlevezetés és unaloműzés? Ha sértegetni akarsz megteheted, de értelmes párbeszédet ezek alapján biztosan nem akarsz.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 12:29:05

@math0: Úgy látom azt se tudod már követni kinek mit írogatsz...

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 12:30:51

Rétv. elvtárs barátunk azt magyarázta el, hogy azért tiltják be, mert "ellenkezik a kormány felfogásával". Tiszta beszéd az Alaptörvény X. paragrafusával szemben, meg egyébként is.

alöksz róz 2018.08.12. 12:31:36

@MikeBoy: körkörös érvelés... abból is a gagyibb fajta.
állítás: nincs, mert hülyeség. indoklás: ha nem lenne hülyeség, akkor lenne.
:D

Ménár Atya 2018.08.12. 12:32:21

@nu pagagyí: Kár, hogy nem így van, de addig győzködsz, hogy a végén még egyet is értenék vele :D
Ilyenkor szeretem, hogy független vagyok, bár tudom hogy fideSS birka.
Így a munkámban sosem korlátozott semmilyen politika.
Igaz nem is tudna, megkerülhetetlen vagyok,akár narancs,akár szekfü,akár szivárványos hatalom volt,van,lesz :D

nyünyüge 2018.08.12. 12:36:31

Úgy látom, Kövér et. is felvette a harcot a gendersárkány ellen:
"... Kövér szerint az elmúlt évtized Kurultájai azt is üzenik: magyarok milliói elvárják, hogy az állam és a tudományosság adófizetők pénzéből működő intézményei ne gátolják, hanem segítsék a 21. századi magyar kulturális önrendelkezést..."
magyarnarancs.hu/belpol/kover-laszlo-a-magyar-kulturalis-onrendelkezesi-igeny-kinyilvanitasanak-legnepesebb-forumanak-nevezte-a-kurultajon-megrendezett-magyar-torzsi-gyulest-112932

Ménár Atya 2018.08.12. 12:37:36

@satie: Bocsáss meg, de linkeld már be azt a törvényt ide, ahol a "Betiltom" szerepel.
Mert ha ilyen nincs, akkor vagy szándékosan félrevezeted a jónépet, vagy nem a valóságnak megfelelő tényt állítasz , ezzel viszont ismét az egyes verzió lép életbe.
Én úgy értelmezem, hogy állami egyetemen nem indítanak,nem finanszíroznak ilyen képzést, sehol nem olvastam viszont, hogy máshol meg is tiltották volna.
Ha igen akkor jelezd, várom.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:38:15

@Ménár Atya: Itt az idézet (maga a tervezet) negyedszerre is
""1 § Hatályát veszti a felsőoktatási szakképzések, az alap és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30) EMMI rendelet módosításáról szóló 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet 4. melléklet III. társadalomtudományi képzési terület fejezet 16. társadalmi nemek tanulmánya mesterképzési szak alcím."
Se finanszírozóról se fenntartóról nem esik benne egy árva szó sem. (felügyeltről sem esik szó, de Magyarországon az ÖSSZES egyetem az állam felügyelete alá tartozik, még a CEU is).
Nem unod még, h állandóan beégsz a szánalmas hazudozásoddal?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:38:59

@conchita wurst: Valóban nem zuhan be a GDP.
És ez mire érv?
A móri mészárlástól se zuhant be.

conchita wurst 2018.08.12. 12:40:39

@MolnarErik: Ez a CEU bezárás álhírhez hasonlatos hisztéria, amiben, ma úgy tünik, a lippsik hazudtak.

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 12:41:48

Teljesen egyetértek Kövér elvtárssal, pontosan az önrendelkezésről, a művelődés autonómiájáról van szó, nem szeretném, ha betiltanák József Attilát, Bartókot, Ligetit, vagy úgy általában a rendszerváltás utáni magyar kultúra bármely részét.

conchita wurst 2018.08.12. 12:42:33

@MolnarErik: A világ fejlődik, az oktatás is változik.

Ma úgy tünik a kormánynak, hogy a fejlődés köv. lépcsője a vadhajtások lenyesegetése. Erre kapták a választói felhatalmazást, hogy fejlesszék az oktatást, az országot.

Ménár Atya 2018.08.12. 12:43:49

@MolnarErik: Tök jó hogy leírtad, még mindig nem látom a Betiltom" szót ebben. :)
De ha ennyire tetszik, menj hollandiába tanulni, ott asszem lehet :)
Na bumm, idén 11 ember majd más szakot választ :D

conchita wurst 2018.08.12. 12:43:58

@satie: úgy tiltják be mint a CEUt?

nu pagagyí 2018.08.12. 12:46:48

@Ménár Atya: Elég, ha közlöd, kinek a kegyéből vagy megkerülhetetlen? Mert egyébként nincs megkerülhetetlen ember, csak megkerülhetetlen posztok vannak, lásd Simicska esetét.

2018.08.12. 12:48:06

@alöksz róz:

Most magadon röhögsz? Mi az, hogy körkörös érvelés?
Lehetne oktatni a homeopátiát?
IGEN!
Oktatják?
NEM!
És vajon miért nem? Hát miért nem?
Csak nem azért, mert nincs értelme oktatni.

Ezt azzal tudnád megcáfolni, kicsit segítek, hogy más alternatívát állítasz, hogy miért nem oktatják a homeopátiát.
Mert azért azt ne vitassuk már el, hogy az elég természetes ok, hogy egyszerűen nincs értelme oktatni. Ha pedig van vagy lenne értelme oktatni, akkor más oka vabn annak, hogy nem oktatják.
Na mondj egyet!

Ménár Atya 2018.08.12. 12:52:44

@nu pagagyí: A magam kegyéből :)
Tanultam, és szükség van a unkámra, neked is másnak is.
Politikától függetlenül.
Az hogy itt elbohóckodok, egy dolog, az életben más a helyzet, nem érdekel, fiú-lány,esetleg harmadik nem, vagy ratyi, vagy akármi vagy, a lényeg, hogy fizess a munkámért.
És fizetsz is :)

satie · http://321.hu/sas 2018.08.12. 12:53:08

úgy, mint a tankönyvpiac szabadságát, de a mondandóm lényege az volt, hogy teljesen egyetértek Kövér elvtárssal

2018.08.12. 12:57:21

@Ménár Atya:

"Tök jó hogy leírtad, még mindig nem látom a Betiltom" szót ebben. :)"

Nem is fogsz soha.
Láthatólag a törvények szövegezése, annak értelmezése és megfogalmazásának miértje meghaladja a szellemi képességeidet.
De azért logikailag még megmenekülhetsz mondjuk segítséggel.
Tehát: ha valamit nem tiltasz közvetlenül, attól még közvetett módon tilthatod, hogy a te szavaidat használjam.
Vagyis, ha holnaptól törvénybe foglalja valaki, hogy nem lehet forgalmazni semmilyen módon palackozott vizet, akkor hiába nem tiltottad meg annak a gyártását, onnantól senki nem fog gyártani, mert értelmét veszti.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 12:58:25

@Ménár Atya: Valóban, mert a megszűnik szó szerepel benne.
és bár nagyon vered rá magad, de szemmel láthatóan nem megy a szövegértés, tehát segítek: Megszüntetik azt a törvényi helyet, ami lehetővé tette a szak indítását, tehát nem lehet elindítani a szakot, tehát tilos lesz.
De látom a ez eddig általad oly fennhangon mantrázott finanszírozóról (mármint, h sehol sincs róla szó) sikerült nagyvonalúan megfeledkezned.

conchita wurst 2018.08.12. 12:58:39

@satie: a tankönyvpiac nem szabad, illetve a magán intézményekben az

ez véleményem szerint így helyes, ha valakinek más véleménye van rendben, kampányoljon ezzel, hátha nyer

conchita wurst 2018.08.12. 13:00:28

@MikeBoy: könnyü eldönteni

a lippsik ajvékoltak hogy a kormány betiltja az egyetemi szabaccságot meg a CEUt, azt még mindig nincs betiltva

de gondolom most igazat mondanak a betiltásról /ti. a lippsik/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:03:50

@Ménár Atya: "Tök jó hogy leírtad, még mindig nem látom a Betiltom" szót ebben. :)"

íme az átlag Fideszes gyogyós, aki egy szövegben nem tudja felismerni a betiltással azonos értelmű körülírást. pedig elmagyarázták neki. neked hasonló okokból lett negatív az IQ-teszted.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:04:37

@conchita wurst: "a kormánynak, hogy a fejlődés köv. lépcsője a vadhajtások lenyesegetése. Erre kapták a választói felhatalmazást, hogy fejlesszék az oktatást, az országot. "

nemsokára utol is érjük Észak-Koreát. ebben is, meg másban is.:)

vajdasagi 2018.08.12. 13:04:52

@lékek és ellensúlyok: Ember ! Hogy mondhatsz ilyen baromságot a NER korában? Hát nem látod, hogy a teljes kontroll a TV felett elveszi az emberek többségének a józan ítélőképességét? A többség nem az internetről tájékozódik, hanem nézi a foci VB-t és a szünet első percében megkapja a kötelező migránsozást egypercben, majd jön egy kis reklám, egy kis értékelés, és megint egy perc migráncsozás. Utána jöhet a második félidő. Ez kb. olyan helyzet, mint Milosevics Szerbiájában volt 25 éve.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:06:08

@corto maltese: Úgy látom azt se tudod már követni kinek mit írogatsz...

conchita wurst 2018.08.12. 13:06:19

@math0: a lipsik helyzete sanyarú, valóban, de hogy jön ez az ország sorskérdéseihez?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:11:18

@corto maltese:

"Mitől vagyok faszfej? Hogy másként vélekedek a gender ideológiáról mint te?"

Például attól vagy faszfej, hogy a "gender studies" tudományágat összekevered a "gender ideológiával". Nyilván van olyan ideológus, aki a nemi kérdésekről mindenféle ideológiát képvisel, de ennek annyi köze van a "gender studies"-hez, ls az ELTE szakhoz, mint a csillagászatnak a horoszkóphoz.

Neked a gender studies tudományágról és az ELTE szakon indított képzésről fingod nincs, és nem is veszed a fáradságot, hogy tájékozódj, csak fröcsögsz.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 13:12:15

@conchita wurst: Na előjött az ultima ratio:
"Még nincs betiltva, mit ajvékoltok."
"Már be van tiltva, most már késő miatta tiltakozni."
Valóban nyeritek a választásokat, Rákosi is nyerte, még nagyobb fölénnyel is mint ti, Bethlen is nyerte, Tisza is nyerte, aztán mégis hogy jártak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:12:16

@Ménár Atya: "Mutasd már meg az idézetet te Pisa zseni , ahol betiltotta :)"

már megmutatták, el is magyarázták neked. Te hülye vagy ahhoz, hogy felfogd egy mondat értelmét. Tipikus Fideszes vagy.

conchita wurst 2018.08.12. 13:15:10

@MolnarErik: betiltást hazudtatok a CEU ügyben is ma mindenki láthatja, hogy kamu volt

Ménár Atya 2018.08.12. 13:16:24

@math0: Matyibácsi te mindig megnevettetsz .Főleg a sok butaságoddal :D
Az a szép, hogy az általad felvázolt diktatúra nem létezik, nem mosta el a forradalom a kormányt, és hiába erőlködsz az emberek többsége jobban él.
Statisztikailag és a valóságban is.
Gondolod nem értem a gender körüli ajvékolást:)
A kormány okosan megszüntette, szerintem helyesen, látom ugrik a sok okoska hogy BETILTOTTÁK, nem , csak más nevet adtak a gyereknek.
Szóval ez még a közelében sincs annak a világvégének amit immár 8 éve vizionál a balos értelmiség.
Az idő a fidesz politikáját igazolja,, itthon is, és lassan a határon túl is.
A libsik sorra buknak, vajon miért? :)
Amúgy értékelem a kitartást, de széllel szemben pisiltek :)

conchita wurst 2018.08.12. 13:16:52

@MolnarErik: s nyerni is fogjuk.

A gender/ceu, soros/-betámadást pont azért csináljuk, hogy előbujjatok a romkocsmából egy kis rettegésre, s a polgárok lássák, kik az ellenség

nu pagagyí 2018.08.12. 13:17:34

@conchita wurst: Akkreditálták végre a CEU-t? Nem is tudtam.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 13:21:47

@math0: Ettől még nem lesz senki faszfej, maximum csak a primitív prosztó bunkók világában.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 13:22:33

@math0: Amit csinálsz, az óvodás szint. Tényleg nem érzed gáznak? :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:22:34

@corto maltese: de ettől faszfej vagy, legfeljebb a primitív prosztóknál megy el az ilyen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:23:03

@corto maltese: Amit csinálsz, az óvodás szint. Tényleg nem érzed gáznak?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 13:24:44

@conchita wurst: Meggyőztél, OV uralma nyilván az idők végezetéig fent fog állni, de ha neaggyisten mégse, akkor hidd csak el nekem, h jobban járna a történelmi emlékezet szempontjából, hha úgy végzi mint Bethlen meg Tisza, mintha úgy mint Salazar.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 13:24:46

@math0: Micsoda szellemi fölény, egy igazi kultúrlény vagy. :D Most már értem a nullát a nevedben. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:24:59

@Ménár Atya: a hozzászólásod csak homályos álmodozásból áll, meg azon, hogy megmagyarázod, hogy a "megszüntetés" nem "betiltás". Ezzel a produkcióval a diliházba nyertél beutalót.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:26:16

@corto maltese: Nem veszed észre, hogy amíg csak hasból hazudozol, addig én megismétlem és visszafordíthatom rád? Pont annyira érv ellened, mint amennyire érv volt neked.

Ezért vagy óvodás. Hasból hazudozol itt egész nap baromságokat.

nu pagagyí 2018.08.12. 13:27:06

@Ménár Atya: Csak nem a versenypiacon működsz? Mert szerintem, csak az minősíti objektíven egy ember hasznosságát, az összes többi mérce sajnos szubjektív. Na, lebbentsd fel a fátylat, miért gondolod, hogy mindenki más ostoba?

A gender szakról talán annyit, hogy az EU-ban (és hát tagok vagyunk, meg a zseton is onnan jön) elég fontos intézmények foglalkoznak a társadalmi, köztük a nemek közti egyenlőség kérdésével. A magyar állam nyilván falusi asszonyverő parasztokat kíván a jövőben küldeni ezekbe az intézményekbe. Legalább is ilyen "üzenete" van a dolognak.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 13:27:16

@Ménár Atya: "A kormány okosan megszüntette, szerintem helyesen, látom ugrik a sok okoska hogy BETILTOTTÁK, nem , csak más nevet adtak a gyereknek."
Ja, mint az ukrajnai magyar nyelv oktatásnak.
Bár azt elhiszem, h a hozzátok hasonló sötét bunkóknak ez tényleg okosságnak számít.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 13:28:15

@math0: Nem veszed észre, hogy egyszer se neveztelek faszfejnek?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:28:26

@conchita wurst: "hogy jön ez az ország sorskérdéseihez? "

így van, például, hogy a kedves vezetőnek melyik zöld nyakkendője megy a legjobban a pocakjához, és a szájnyalogatós-mellénygombolós műsorához. ez ám az igazi sorskérdés!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:28:55

@corto maltese: Amin nem csodálkozok, mert nem adtam rá okot. Te adtál. Mit nem sikerült ebből felfognod?!

conchita wurst 2018.08.12. 13:29:54

@MolnarErik: ez van, nincs most piaca a hülyeségnek

Ahogy felszívódtok lassanként, úgy lesz egyre nyugisabb a közélet. 1-2 évtized max.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:30:41

@corto maltese: neked megvan a gender studiesről a véleményed, igaz, hogy fingod nincs róla, nekem meg megvan rólad az a véleményem, hogy faszfej vagy, és a különbség az, hogy én láttam a produkciódat, tehát ténylegesen azt ítéltem meg, amilyen vagy.

conchita wurst 2018.08.12. 13:31:39

@math0:" így van, például, hogy a kedves vezetőnek melyik zöld nyakkendője megy a legjobban a pocakjához, és a szájnyalogatós-mellénygombolós műsorához. ez ám az igazi sorskérdés!:)"

ez is a ti témátok, nem a klasszikus kereszténydemokrata polgári közönségé...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:37:59

@corto maltese: neked az okoz örömet, hogy szidsz egy tudományágat, amelyet nem ismersz. Részt veszel tudósok elleni heccelésben. Egy patkány fasz vagy.

nu pagagyí 2018.08.12. 13:38:29

@Ménár Atya: "Az idő a fidesz politikáját igazolja,, itthon is, és lassan a határon túl is."
A rövidlátás magasiskolája. Egy szolidaritáson és jóindulaton alapuló szövetséget nem nehéz szétverni, de ami helyette lesz, az nem biztos hogy jó lesz annak, aki szétverte. Azt hiszem, Magyarország ez ügyben rendelkezik némi keserű tapasztalattal, nem lesz jó utolsó csatlósként küzdeni valamelyik agresszív hatalom seggében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:38:52

@conchita wurst: dehogynem, a ti bohócotokról van szó. neki bizony fontos kérdés a nyakkendő, állandóan tapogatja a kis pszichopata.

Ménár Atya 2018.08.12. 13:39:17

@nu pagagyí: Ellentétben a fajtáddal ,én nem ostobáztam, valóban nem állami szektorban dolgozok, nagyon ügyesen rájöttél.
Tehát ha az euban foglalkoznak a genderrel,áldásom rá, mi meg nem foglalkozunk vvele, az a 11 ember majd kimegy az euba.
Mi a gond ezzel?

Ménár Atya 2018.08.12. 13:44:01

@MolnarErik:
Kedves Erik!
A stílus maga az ember.
Márpedig, Elnézést a kifejezésért, de neked tényleg bunkó paraszt agresszív a stílusod.
Remélem az életben egy bűbájos nyugdíjas vagy, nem az a faszfej akit itt előadsz.
Amúgy téged milyen hátrány ért eddig az orbán kormány alatt?
Mert látom, hogy nagyon frusztrált vagy.
Beszéljünk róla.
Elvesztetted az állásod, kevesebb a pénzed miatta?
Elhagyott a férjed,feleséged , vagy meleg társad?

Ménár Atya 2018.08.12. 13:47:09

@nu pagagyí:
Egy szolidaritáson és jóindulaton alapuló szövetséget nem nehéz szétverni, de ami helyette lesz, az nem biztos hogy jó lesz annak, aki....................
Én nem nagyon láttam jóindulatot, te hol élsz svájcban?
Azt hallottad már, hogy a pokol útjai jóindulattal vannak kikövezve?
Jóindulatból mondom, vagy azt teszed amit mondok, vagy seggbe rúglak.......
Na kb ez volt.
Aztán Viktor ezt lexarta,és ez nem tetszik.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 13:47:50

@math0: Ismerem. Elég jól. Az oktatókat is ismerem. Van akiket személyesen is, vizsgáztam is náluk... A jegyeimet nem is mondom, mert dicsekvésnek vennéd. :D De még ha még ha tévednék is: ez nem ment fel a viselkedésed alól. A mocskolódásod lepereg rólam, viszont a viselkedésed árulkodik arról, hogy egy frusztrált, életével elégedetlen ember vagy. A kommunikációd pontosan olyan mint a fideszes bértrolloké: kulturálatlan. Én maximum csak tévedek, te viszont, még ha igazad is lenne, akkor is bunkó maradsz. Keserű győzelem lenne ez neked. De még igazad sincs, mint ahogy a kérdésemre adott korábbi válaszban már el is ismerted félig, a faszfejezéssel meg teljes egészében... :D

nu pagagyí 2018.08.12. 13:50:38

@Ménár Atya: Nem téged ostobáztalak le, olvasd újra! Gondoltam, mint paragrafus-szakértő megérted a szöveget. Na akkor, mi is az a megkerülhetetlen versenypiaci pozíció? Kifúrja az oldalam.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 13:51:53

@Ménár Atya: "Ellentétben a fajtáddal ,én nem ostobáztam"
Hát nem, hanem fajtázol, meg még:
"faszfejkém, analfabéta DK-s pöcs vagy"
"szerintem te vagy betépve, nem a pásztorok........
A gender egy marhaság, helyes, hogy nem költünk ilyen büfészakos ökörségre."
"A szokásos hazugsággyár"
"egy ilyen libsi patkány ezt hogy is érthetné"

Cycmen 2018.08.12. 13:52:23

@MolnarErik: Ja, mint az ukrajnai magyar nyelv oktatásnak.

Mert egy szinten van a kettő ugye? Ennyit az értékrendetekről. Az anyanyelv használata vs gender. Itt a kulcs egyébként a fontosság mértéke. Amíg vannak a normális embereknek problémái, addig a szellemi korcsok nyűglődése leszarni való!

nu pagagyí 2018.08.12. 13:56:27

@Cycmen: A "szuverén" ukrán kormány leszarja a külföldi beavatkozást a belügyeibe. Úgy látszik ők is tanultak Orbántól, a zsenitől.

nu pagagyí 2018.08.12. 14:03:51

@Ménár Atya: Nem halottam, hogy Orbán visszautalta volna a felzárkózáshoz küldött lóvét (a gazdagabb EU-s országok polgárainak adóforintjait), de azt valóban tapasztalhatjuk, hogy nem tud elszámolni vele az EU ellenőreinek. Talán, ezért a műfelháborodás és az EU elleni uszítás.

DFK 2018.08.12. 14:12:27

@math0: igen van, biológiai neme. Ami nem a gender. A gender az a különböző perverziókra kitalált fogalomrendszer. Egy ideológiai harc eszköze. Mint nem bölcsész tudományos emberről azt gondoltam volna rólad, hogy átlátod a genderológia áltudományságát.

Ménár Atya 2018.08.12. 14:17:03

@nu pagagyí: Ha így lenne, már az egész brüsszeli csapat itt verné az ajtót....... :)
Na megyek, jó hétvégét, gender nélkül is felkel a nap holnap :D

nu pagagyí 2018.08.12. 14:17:14

@DFK: A gender szót szerintem csak az félművelt fajtád használja perverizó értelemben. El sem merem képzelni, vajon mit gondolhattok a fekete lyukról.
Azt hiszem a tudomány ellenesség akkor indult, mikor a balneológiát tévesen bálnatudománynak képzeltétek és azt is meg akartátok szüntetni, aztán kiderült, hogy nem az.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:18:04

Írtam egy postot a fő érvemről,a mire egyetlen ostoba fidesznyikes birka sem tudott válaszolni:

Miért nem inkább a teológia képzést szüntetik meg a gender studies helyett?!

ateistaklub.blog.hu/2018/08/12/miert_nem_szuntetik_meg_a_teologia_kepzest

nu pagagyí 2018.08.12. 14:18:33

@Ménár Atya: Nem válaszoltál a kérdésemre. Találgatok: trafikos? Versenypiacinak tűnő és megkerülhetetlen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:18:55

@Ménár Atya:

Írtam egy postot a fő érvemről,a mire egyetlen ostoba fidesznyikes birka sem tudott válaszolni:

Miért nem inkább a teológia képzést szüntetik meg a gender studies helyett?!

ateistaklub.blog.hu/2018/08/12/miert_nem_szuntetik_meg_a_teologia_kepzest

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:19:41

@nu pagagyí: az a Pokorni volt, a Fideszesek közül a legnormálisabb. ma már sehol sincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:21:09

@DFK: a "gender" konkrétan azt jelenti, hogy "nem". tehát a vitathatatlanul ide tartozika "férfi" és "nő". neked ezekkel van bajod. sötét vagy, mint a bányató.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:22:21

@Cycmen: minden magyarnak van neme. nem mindegyik magyar beszél magyarul. a nem mégiscsak fontosabb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:24:57

@corto maltese: A viselkedésed árulkodik arról, hogy egy frusztrált, életével elégedetlen ember vagy. A kommunikációd pontosan olyan mint a fideszes bértrolloké: kulturálatlan. Én maximum csak tévedek, te viszont, még ha igazad is lenne, akkor is bunkó maradsz.

Akárhogy is erőlködsz, ha te egy tudományágat ekézel, ráadásul tévesen, úgy, hogy fingod nincs róla, akkor te egy bunkó faszfej vagy. Ezeket a jelzőket kifejezetten megérdemled. Téged kulturált dolog faszfejezni, mert ez az adekvát jelző a viselkedésedre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:25:45

@Ménár Atya: A stílus maga az ember.
Márpedig, Elnézést a kifejezésért, de neked tényleg bunkó paraszt agresszív a stílusod.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 14:25:51

@Cycmen: Igen, valóban, én egységes mércével mérek. Te ezek szerint vállaltan kettős mércével. Én eddig úgy voltam tájékoztatva, h ez a libernyákok sajátja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:26:26

@Ménár Atya: "Amúgy téged milyen hátrány ért eddig az orbán kormány alatt?"

Csak az első, ami eszembe jut: ellopta a magán-nyugdíj megtakarításaimat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:27:22

@Ménár Atya: miért nem a 2,8 millió hülye megy ki Észak-Koreába? mégiscsak jobban járna vele Magyarország!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.08.12. 14:28:44

@Ménár Atya: Tehát a tartalomra már nem tudsz reagálni.
Örülök, h tisztáztuk, h akkor kettőnk közül ki is a hazug.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:31:43

@Ménár Atya: "Az idő a fidesz politikáját igazolja,, itthon is, és lassan a határon túl is."

Nem. vegyünk példának csak egy pár dolgot:

1) Az olyan hurráoptimizmussal támogatott Trump sose fogadta Orbánt.
2) Az olyan hurráoptimizmussal támogatott Kurz fogadta Orbánt, de a találkozó rövid, hideg volt, és arról szólt, hogy megvonnák a családtámogatást a magyaroktól.
3) Az olyan hurráoptimizmussal támogatott Seehovernél Orbán sokszor járt, de az egyetlen dolgot, amit Magyarország kapott tőle, az migránsok vissza-toloncolsával való fenyegetőzés.
4) Az olyan hurráoptimizmussal támogatott Salvini a kvótát akarja erőltetni Magyarországra.

A nácizmus lehet, hogy több helyen előretört, de mindjárt az az elején kiderült az is, hogy a különböző országok nácijai a legnagyobb gecik egymással szemben, és mindenki rosszul jár velük.

Erdogan meg puszipajtás, de hát a kampány része volt az iszlamofóbia, tehát ez elég önellentmondásos dolog.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 14:36:38

@math0: Nehéz elhinni, hogy te tényleg elhiszed amit mondasz. :D A faszfejezés sosem kulturáltság, hanem annak hiánya, bárhogy is ferdíted. Ebből jól nem jössz már ki jól, de szerintem ezt te is sejted, beakadt az állkapcsod harapás közben. A gender szakosok is simán elhatáródnak az ilyen viselkedéstől, mint amit te "képviselsz". Ők sem faszfejezték a kormányt érdekes módon. Tudod miért? Mert képesek voltak kulturáltan reagálni. Neked ez valamiért nem megy. Ez tiszta sor, csak az nem érthető, hogy miért próbálod monomániásan (látva hogy másokkal is ugyanezeket a köröket futod) bizonygatni...

alöksz róz 2018.08.12. 14:42:04

@MikeBoy: nem, én rajtad röhögök meg a körkörös érveléseden, amit újra előadtál, ahelyett h megnézted volna mit jelent és csendben maradtál volna...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.12. 14:44:20

@math0: "lusta és hülye vagy te ahhoz, hogy megismerkedj a tudománnyal, és ez a te hibád."

Látom, hogy nem érted, amit mondtam. Én, ha akarok, utána tudok olvasni. De az indulati ellenállás tömeges, és a tömeg nem fog kutatni utána. Ha a gender-tudományok művelőinek valóban fáj az, hogy politikai okból rossz hírüket keltették, hogy maga a tudomány látja kárát ennek, hogy a rossz hírét széles körben leküzdve elfogadtassa magát, tömeges támogatást, akár a politikai hangulatkeltés meggyengülését remélve, akkor nem hozzám kell eljutniuk, hanem a tömeghez. Ez most az ő feladatuk, és igazán nincs olyan nehéz dolguk, ismeretterjesztő cikkecskékkel, hírekkel, bulvárpottyantásokkal lassan meg lehet értetni, hogy a tárgykör a szociológiához hasonlítható, és nem a harmadik, negyedik stb. nem elfogadtatását erőltetik ők is, hanem vizsgálni akarják az egész tárgykört, a hozzá tartozó jelenségeket, viselkedésmódot, társadalmi reflexiót, mindent. Hiszen a probléma itt van közöttünk, feszültségeket kelt már mindenkiben, igazán megérdemli a téma, hogy alaposabban a mélyére ássanak, most már tudományosabb igényességgel.

Ha netán mégis csak arról szól az egész, hogy szeressük a melegeket, akkor bocs, ez most tényleg nem fog sikerülni, talán később. Ezt tudomásul kell venni, és felhagyni a visszaütő erőltetést.

"és hajdan a heliocentrikus világkép is olyan tudományos elmélet volt, amit a katolikus egyház jól lejáratott, bepiszkolt, de nem adták fel."

Úgy van, a csillagászokat kellett szakmai érvekkel, adatokkal meggyőzni, és amikor az már sikerült, az egyház ellenállása is megtört. De nem egyik pillanatról a másikra, Kopernikusz, Galilei, Kepler, Herschel kellett a végső győzelemhez, és kétszáz év, mert az ellenállás világméretű volt. Az új, de ellenállásra találó eszmék terjesztőinek türelemre és taktikára van szükségük. Neked sem ártana.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 14:44:45

@math0: Még valami. Az a vita"kultúra" amit te legitimnek próbálsz beállítani, tudod kinek az érdekét szolgálja? Tudod kinek az érdekét szolgálja, hogy nincsenek indulatoktól mentes párbeszédek, mert az egyik elkezd fröcsögni és faszfejezni? Na, ha kitalálod, akkor elhiszem, hogy talán vagy annyira értelmes mint amilyennek sikertelenül próbálod magad beállítani.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:49:08

@corto maltese: nézd, figyusz, hülyegyerek!

1) erkölcsi kérdésekben akarsz nekem itt okoskodni, és megmondani, hogy mikor szabad faszfejezni, és mikor nem. a fejedre is állhatsz, akkor is azt fogom mondani, hogy amit te csináltál az a kulturálatlan, paraszt dolog, és a faszfejezést megérdemelted, és ebben az esetben ez nem kulturálatlanság.

a gender szakosok nem tudod, hogy mikor kit faszfejeznek.

a hivatalos kommunikációban az ELTE persze, hogy nem faszfejezik, mert nekik nem lett volna előnyös. és is tudom, hogy mikor nem érdemes faszfejezni. ettől még az ELTE faszfejnek gondolhatja Orbánt, vagy az EMMI-t.

teneked most tényleg el kell magyarázni, hogy attól, hogy valaki bizonyos hivatalos körülmények között valahogy viselkedik, attól még máshol simán viselkedhet máshogy?! ez neked magas?! te ennyit nem tudsz az életről?! te tényleg ilyen hülye vagy?!

viszont örülök, hogy így megsértődtél a faszfejezésen , mert legalább megérezted az, milyen az másnak, amit te csinálsz, az ugyanis ennél rosszabb, mert neked nem volt igazad, nem volt alapod te tényleg faszfej voltál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:51:49

@corto maltese: neked tényleg el kell magyarázni, hogy az ELTE tanárai az egyetemen vagy a kocsmában simán lefaszfejezhették azóta már tucatszor Káslert, meg egyéb jelzőket is illeszthettek rá?!

te tényleg egy ilyen kis naiv pöcs vagy, akinek ezt magyarázni kell?!

DFK 2018.08.12. 14:52:25

@math0: de nem biológiai nemet jelent. Márpedig ami ezen túl van az csak kreálmány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:55:05

@Androsz:

" ismeretterjesztő cikkecskékkel, hírekkel, bulvárpottyantásokkal lassan meg lehet értetni, hogy a tárgykör a szociológiához hasonlítható"

és te honnan a jó édes kurva anyádból veszed azt, hogy nem ezt teszik?!

"Úgy van, a csillagászokat kellett szakmai érvekkel, adatokkal meggyőzni, és amikor az már sikerült, az egyház ellenállása is megtört. De nem egyik pillanatról a másikra, Kopernikusz, Galilei, Kepler, Herschel kellett a végső győzelemhez, és kétszáz év, mert az ellenállás világméretű volt. Az új, de ellenállásra találó eszmék terjesztőinek türelemre és taktikára van szükségük. Neked sem ártana. "

pontosan ugyanennek a folyamatnak a részei vagyunk most mi.

okoskodás helyett várjál kétszáz évet, és rájössz, hogy nicsak, pont jól csináltuk a dolgot, és kurvára feleslegesen okoskodtál!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:56:58

@DFK:

"de nem biológiai nemet jelent. Márpedig ami ezen túl van az csak kreálmány. "

1) a gender hangsúlyosan nem biológiai nemet jelent, de alkalmazható arra is.

2) tehát szerinted a különböző nemek eltérő viselkedése és szerepe a társadalomban kitaláció?

például az Orbán kormányban valójában ugyanannyi női miniszter van, mint férfi, mi hazudunk, ha azt mondjuk, hogy nem ugyanannyi?!

2018.08.12. 15:00:17

@alöksz róz:

Te figyu! Ez itt nem körkörös érvelés.
"olyan informális érvelési hiba, amelyben a beszélő a következtetést a feltett bizonyítandó állítás igaznak feltételezésével igazolja"
Mondd meg, mi a bizonyítandó állítás, amit igaznak feltételezek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 15:01:11

@Androsz: itt van például egy bulvárpottyantás:

444.hu/2017/02/23/tenyleg-mi-szukseg-lehet-egy-gender-szakra-magyarorszagon

tehát csinálnak a gender studies kutatói marketinget? csinálnak. megváltoztatja ez a hülye Fideszes parasztok véleményét? aligha, mert azok ehhez túl sötétek, nem is olvasnak 444-et, ha olvassák, eleve ellenszenvvel olvassák.

igazad volt tehát? volt a faszt igazad. nem arról van szó, hogy a gender studies kutatói lusták, és nem magyarázzák el a dolgokat, hanem arról, hogy a hülye parasztok, azok tényleg genuin parasztok, és sok idő kell ahhoz, mire megváltoznak a dolgok. és sajnos még olyan is van, hogy egy egész ország elkezd átmenetileg retardálódni, mint Orbanisztán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 15:02:32

@corto maltese: a tiedét, mert ahelyett, hogy belátnád, hogy nincs igazad, már fél napja azon hisztizel, hogy a bácsi csúnyát mondott. de amilyen retardált vagy, akkor sem fognád fel, ha nem mondtam volna csúnyát, szóval mindegy.

alöksz róz 2018.08.12. 15:02:58

@MikeBoy: az, hogy faszság a homeopátia egyetemi oktatása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 15:03:22

@corto maltese: az én érdekeimet is szolgálja egyébként. odaszartál az asztal közepére. belenyomtam az orrod. most ugyan hisztizel, hogy durva voltam, de legalább tovább megmarad benned.

alöksz róz 2018.08.12. 15:05:11

@MikeBoy: pontosítok: az, hogy azért nem oktatják, mert faszság

alöksz róz 2018.08.12. 15:07:13

@MikeBoy: és ezt azzal igazoltad, hogy: ha nem lenne faszság, akkor oktatnák.

ez így pont egy fasza kis körkörös érvelés

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 15:11:37

@math0: Egyrészt elismerted, hogy szadista hajlamaid vannak, amiket itt élsz ki. Ez már eddig is nyilvánvaló volt. Ezen felül prosztó bunkóknak állítod be az ELTE oktatóit. Gratulálok, de ezt határozottan visszautasítom: nem faszfejeztek és nem faszfejeznének senkit. Mert kultúrlények. Ha te mást gondolsz, őket alacsonyítod le. Kérlek ne tedd, ez már nem csak nekünk, de őket nézve is kínos lenne. Persze, azt már látom, hogy neked mindegy kit alázgatsz, csak taposol és taposol. Idáig jutottunk: nekem kell megvédenem őket tőled.

Másrészt pedig, ha valami sérhetetlen tabunak állítod be a gendert, amit kritizálni se szabad, akár tévedésekkel tarkítva is, akár nem, akkor azzal az ellenkező hatást fogod kiváltani. Nem lesz se a gender szimpatikusabb, se te, mint annak állítólagos képviselője. Ezt neked miért célod? Szolgáld tovább a jelenlegi kormány érdekeit, és szabotáld, az értelmes, indulatoktól mentes, kulturált párbeszédeket. Erre valóban alkalmas vagy. Sajnálom. Remélem egyszer meggyógyulsz, és kiegyensúlyozott, boldog ember leszel.

2018.08.12. 15:25:26

@alöksz róz:

Te nem nagyon érted ezt a körkörös érvelés dolgot, ugye?
"hogy azért nem oktatják, mert faszság "
"és ezt azzal igazoltad, hogy: ha nem lenne faszság, akkor oktatnák."
Ez itt nem körkörös érvelés.
Ez ez u.n. szükséges és elégséges feltétel esete:
Vagyis:
1. Ha valamit nincs értelme oktatni, nem oktatnak! Remélem ez még számodra is tiszta!
De:
2. Ha valamit van értelme oktatni, nem biztos hogy oktatnak.
Mert:
3. Ha valamit van értelme oktatni, akkor az még nem jelenti, hogy oktatják, mert ez ugyan szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy oktassák. Pl. azért nem oktatják, mert túl drága, nincs tanár stb. Vagyis más elégséges feltételek nem teljesülnek

És akkor térjünk vissza a legelejére, ha már lezártuk ezt a körkörös érvelésedet, amit nem is kellett volna idehoznod.
Én azt állítottam, hogy:
"Indíthatna (senki nem mondta azt, hogy nem indíthat), de sosem fog.
Ugyanis, ha lenne értelme, már indított volna. "
És ezzel mire is utaltam logikusan? Hogy a homeopátia szakot nem azért nem indítják sehol, mert lenne értelme, de valami más feltétel nem teljesül, hanem azért mert értelme sincs már önmagában sem annak, hogy ilyet indítsanak.

Na most ha akarod, megpróbálod ezt megcáfolni.
De ehhez keress már nekem egy olyan elégséges feltételét, ami nem teljesül, mert arra igazán kíváncsi leszek.

2018.08.12. 16:03:24

@corto maltese:

Ő menthetetlen.

Viszont te sem állsz a kérdéshez hozzá jól szvsz.
"Ugyanis a társadalmi nem azt feltételezi, hogy nem biológiai a nemi identitás, hanem abszolút konstruált."
Ha felmész wikire ezt találod és ez nem azt jelenti, amit te írtál:
"A genderelmélet alapkoncepciója
A genderelmélet szerint a női és férfi sztereotípiák nem alapozhatók meg a biológiával, ahogyan a nemi szerepekre való determináció sem igazolható a testi felépítés által: ha empirikusan, azaz a tapasztalat szintjén adott esetben beigazolódik közülük néhány, annak hátterében nem biológiai meghatározottság, hanem a nemiséggel kapcsolatos normák elsajátítása, internalizálása áll. Eszerint tehát a társadalmi nem (gender) a társadalom által elvárt szereprepertoár. Ezt a szereprepertoárt a nevelődés során sajátítjuk el. (Jó példa erre az, amikor a kisgyermekekre születésük után nemük szerint rózsaszín vagy világoskék szalagocskákat kötnek, vagy amikor gyermekként a lányoknak babát, a fiúknak pedig játékkatonákat ajándékoznak, vagy a szülői, rokoni figyelmeztetések, melyek a lányokat kedvességre, a fiúkat határozott érdekérvényesítésre intik.) Ezek a jelenségek mind azt szolgálják, hogy a gyerekek beletanuljanak az életük végéig játszandó nemi szerepekbe, s világosan utalnak a nemi szerep tartalmára és egymáshoz való viszonyukra. Természetesen a társadalmi nemhez kapcsolódó szereprepertoár erőteljes különbözéseket mutat a különféle társadalmakban, valamint ugyanazon társadalmon belül is sokat változhat a gazdasági, történelmi vagy politikai folyamatok következtében. "

Egy dologban viszont biztosan igazad van.
A szcientológia tényleg álvallás. :)

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 16:57:20

@MikeBoy:

Ha a nemi identitást a mondatomban, kicserélem a nemi szerepre, akkor már nem tévedek akkorát, nem? Nemi szerepet konstruáljuk, de a biológiával mi a helyzet? Nem az adja az alapot bármiféle konstruáláshoz? Miért nincs biológiai tantárgy a gender studies szakokon? :) De tényleg!

Egyébként a legdurvább, hogy a legjobb, leglegitimebb érveket Bencsik szállítja... :D De ő is beleszalad ebbe-abba...

Pl. ezt is mondta: "Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban"

Igen, ez is tök jól hangzik, és lényegében tényleg erről szólhatna, de közben meg mégis arról szól amivel vádolják a "fasiszták". Ha kikérnék a dolgozatokat, tanulmányokat, disszertációkat, stb. akkor jellemzően erről olvashatunk főleg, nem pedig a biológiai nemekről. Ezek a témák lennének fókuszban: transz, elnyomott nők, stb... Pl. amerikai vagy kanadai, de akár német egyetemeken biztos, most az ELTE-n ez nem biztos, de meglepne, ha ott se így lenne, de még ha nem is: csak idő kérdése, a természetéből adódik, nincs benne gátja az objektivitás megtartásának, simán ideologikus lesz, mert az alapjai is azok, ha burkoltan is. Nézzük meg kik hozták létre, milyen nézeteket vallottak és terjesztették el. A biológiai nemek megjelenését a társadalomban lehet és kell is vizsgálni, de a jelenlegi "tudományos irányzat" ami ezt csinálja, nem alkalmas rá tudományként.

De! Örülök, hogy legalább egy valamiben egyetértünk. :)

DFK 2018.08.12. 17:20:18

@math0: a gond csak annyi, hogy nem a biológiai nemek (nő és férfi) szerepét, hanem kitalált nemek (semleges, transz, homo, magát állatnak érző, stb [kb 80 kitalált nemi identitás]) nemek szerepét vizsgálják.

conchita wurst 2018.08.12. 17:53:21

Azér orbán megsüvegelendő, hogy ma ilyen first word problémáink vannak mint a genderstudies állami támogatáa, nem az már a téma hog mikor lakoltat ki az IMF!

Hajrá magyarok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 20:46:02

@conchita wurst: sok száz embernek van olyan problémája, hogy télen halálra fagynak. Orbán tényleg megsüveegelendő ezért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 20:46:47

@DFK: a nők és férfiak nemi szerepét is vizsgálják. mondom, fingod nincs, mi a gender studies, csak utálod, mert ostoba fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 20:48:29

@corto maltese: "Ezek a témák lennének fókuszban: transz, elnyomott nők, stb... "

aha, tehát téged zavar, ha az elnyomott nőkről írnak, mert te szeretnéd még elnyomni a nőket háborítás nélkül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 20:51:58

@corto maltese:

"Egyrészt elismerted, hogy szadista hajlamaid vannak, amiket itt élsz ki."

Dehogyis. Te viszont elismerted, hogy mazochista vagy, amit itt élsz ki.

" Ez már eddig is nyilvánvaló volt. Ezen felül prosztó bunkóknak állítod be az ELTE oktatóit."

Ilyet se tettem.

"Másrészt pedig, ha valami sérhetetlen tabunak állítod be a gendert, amit kritizálni se szabad"

ilyet se tettem.

szóval háromszor hazudtál rólam. a jó édes kurva anyádat ezért, te tapló köcsög!

alöksz róz 2018.08.12. 21:06:56

@MikeBoy: újfent szépen elmagyaráztad a körkörös érvelésedet.
állítás: nem indítják, mert nincs értelme.
bizonyítás: ha lenne értelme, indítanák.
bravúros...

"1. Ha valamit nincs értelme oktatni, nem oktatnak!" - ez az állításod nincs bizonyítva.

2018.08.12. 22:32:30

@DFK: kicsit kéne csak utána nézned.
"társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a genderelmélet, más néven a társadalmi nem elmélete, mely a tanult (nem biológiai) nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet, valamint a szociológia tárgykörébe tartozó olyan tudományterület, mely mindazon társadalmi tényezővel foglalkozik, amelyekben a nők és a férfiak közötti társadalmi különbségek megmutatkoznak, kifejeződnek."

Tényleg fideszes vagy?

2018.08.12. 22:36:57

@Cycmen: cicafiú, a gender igenis fontos dolog. Különben sose tudnád meg, hogy vannak férfiak is. Hogy azok hogyan viselkednek. Hogy te hová tartozol.

alöksz róz 2018.08.13. 00:32:11

@DFK: ezek nagy része diszfunkció.
(biológiai és társadalmi értelemben is.)
helyükön kezelve nem lenne értelmetlen foglalkozni velük, akár egyetemi oktatás keretében is.

alöksz róz 2018.08.13. 00:34:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: tévedés.
lásd a mára túlhaladott öröklés vs nevelés vitát

alöksz róz 2018.08.13. 00:53:24

@MikeBoy: aki ezt így elhiszi, mindössze csak évtizedekkel van lemaradva (és beleragadva környezet/nevelés kizárólagosságába vetett hitébe)

alöksz róz 2018.08.13. 00:55:03

@math0: az ateista blogodat reklámozod és pont úgy viselkedsz, mint egy vallási fanatikus...
szép.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 01:06:28

@alöksz róz: úgy viselkedsz, mint egy vallási fanatikus...
szép.

alöksz róz 2018.08.13. 01:36:09

gyerekeknek nem is lenne szabad ilyen tartalmakat megtekinteni, nemhogy kommentelni...
hol a moderátor?

blöff 2018.08.13. 07:32:22

@MikeBoy: ahogy a gender is. Tudománynak hívott hiedelem. Pont erre céloztam.

blöff 2018.08.13. 07:35:23

@math0: ez az egyetlen érvetek, hogy nem értünk hozzá. Bazmeg, olvass utána a neten. Kurvára kell ám ehhez érteni! Elég elolvasni egy szösszenetben a társadalmi nemek koncepcióját. Az úgy ahogy van baromság. Vagy mit kellene még érteni, utána leintegrálják és más metafizikai értelmet nyer?! Nem. Ez a védekező duma nagyon gáz és az érvnélküliséget jelenti.

alöksz róz 2018.08.13. 10:30:46

@MikeBoy: "Szerinted egy egyetemen oktatnak olyan dolgot, amit maga az egyetem úgy gondolja, hogy nincs értelme oktatni?"
1. megnéztem, hát nem pont ez volt az állítás. maradj az eredetinél
2. ez nem evidencia...
(ha valamit állítasz, alá is kellene támasztanod. nem "szerinted"-ezni kell... ez egy újabb hiba, a bizonyítás kényszerének áthárítása)
3. ettől még az érvelésed körkörös érvelés

alöksz róz 2018.08.13. 10:32:47

@blöff: "ez az egyetlen érvetek, hogy nem értünk hozzá." - és ráadásul ez nem is érv :D

alöksz róz 2018.08.13. 12:28:29

@MikeBoy: 1. a "nincs értelme" és "az egyetem szerint nincs értelme" nem ugyanaz.

2. nem is olyan könnyű bebizonyítani, mi? :D de legalább megpróbáltad, nagyon helyes.
ez az állítás nem feltétlenül igaz. ugyanis tudok olyan példát hozni, amikor nem igaz. a vallás ellenkezik a józan ésszel? igen. mégis oktatják.

3. már bebizonyítottam.
azt, hogy nincs értelme, ezért nem indítják, azzal igazolod, hogy nem indítják, ezért nincs értelme.
kell ennél jobban bizonyítani? :D

Frederick 2018.08.13. 15:42:12

@Konok Péter:

"Hahó, te annyira hülye vagy, hogy meghagylak itt illusztrációnak, köszi!"

Ezt a tekintélyelvű leteremtést Bayer Zsolttól és Aristo-tól tanultad el? Valószínű, Látod, azért lehet valamit tanulni a NER-től is. Mondjuk stílust. Lekezelő és megvető stílust.

zriff 2018.08.13. 16:42:58

A gender csak egy tudománytalan baromság. Alan Sokal sokat írt ezekről:
en.wikipedia.org/wiki/Alan_Sokal

blöff 2018.08.13. 21:30:25

@alöksz róz: igaz, ez csak egy olyan végső kapálózás, amit akkor mond az ember, ha semmi értelmeset nem tud felhozni a maga álláspontja védelmére.

alöksz róz 2018.08.13. 23:45:03

@MikeBoy: 1. "Miért mi a tökömet gondoltál, ki szerint nem lehet értelme, ha arról van szó, hogy az egyetem indítson szakot vagy sem?" - például a kormány szerint. lásd gender-szak

2. helyes. vélemény. mint a tied. na és hogy bizonyítasz egy olyan dolgot, ami a véleményen múlik? sehogy. még ha tudod is, hogy igazad van, nem fogod tudni bizonyítani.
egyszerűen nem kell belemenni.

alöksz róz 2018.08.13. 23:47:20

@blöff: az egész ballib vitakultúra egy ilyen kapálózás

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:58:44

@blöff: mindig csak hülyeségeket modntok a gender studiesről. te is, most is. nem "a neten" kell utánaolvasni, hanem olyan tudományos cikkekben, amely tényleg a gender studies tudományos munkássága. ja, hogy ti ahhoz hülyék vagytok, hogy tudományos cikket olvassatok?!

mutasd már meg, hogy egyszer megerőltetted magad, vegyél már elő egy cikket, olvasd el, és írd meg, hogy mi a hülyeség, idézettel, fordítással, hivatkozással, te fasz!

ha ezt nem tudod, akkor te nem értesz a tudományos érveléshez. te egy 4 elemis mezei paraszt vagy, aki kontárkodik, és "a neten" olvas. "a neten" úgy általában egy csomó hülyeség van, te faszfej!

blöff 2018.08.14. 18:16:17

@math0: persze, én a gender studiest csak onnan ismerem, hogy most, mivel aktuális és ezzel van tematizálva a köznép, neten 2 percben utánaolvastam vmi jobber blogon.
Ja. Évek óta foglalok ideológiai állást a gender ellen (már amikor a téma egyáltalán előjön). Számos cikket és "tanulmányt" olvastam ezzel kapcsolatban, de egyébként néha elég már a címet, a témafelvetést megnézni, valójában kár volt minden betűért.
De nem könnyítem meg a dolgod, mert gondolj amit akarsz. Viszont ha tényleg ezzel szeretnél megfogni, kérlek linkelj be ide 3 általad választott tanulmányt és ígérem, az egyiket kiválasztom és leírom tételesen, mi a hülyeség. Nemcsak, hogy hülyeség, a hazugság és félremagyarázás jobb meghatározás a genderre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 18:26:26

@blöff: "neten 2 percben utánaolvastam vmi jobber blogon."

kb ennyi hozz'áértésről (se) tettél tanúbizonyságot.

blöff 2018.08.14. 21:44:33

@math0: húgyagyú? Akkor a kritikám egyszerű. Elmész te a picsába. Lehet így is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 23:28:52

@blöff: faszfejkém. volt egy hozzászólás, amelyben ezeket írtam neked:

"4 elemis mezei paraszt vagy, aki kontárkodik, és "a neten" olvas. "a neten" úgy általában egy csomó hülyeség van, te faszfej!"

ezek után ajánlottad fel, hogy megfoghatlak, ha küldök 3 cikket. küldtem, megfogtalak.

vakogni sem tudsz a cikkekről, ezért most abba menekültél, hogy felkapod a vizet a "húgyagyú" jelzőn, korábban a "faszfej" sem zavart, mert azt hitted nyeregben vagy, de kiderült, hogy a trágyában henteregsz.

alöksz róz 2018.08.15. 01:26:09

@math0: mi baj van, babuci? anyuék nem engedtek el valahova és most haragszol az egész világra?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 01:33:56

@alöksz róz: mi baj van, babuci? anyuék nem engedtek el valahova és most haragszol az egész világra?

alöksz róz 2018.08.15. 01:38:05

@math0: én már felnőtt vagyok, kicsi, nekem nem kell kérnem, hogy mehessek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 02:00:28

@alöksz róz: jaja, kis babuci, hisztizel, hogy te már nagy vagy...:)

alöksz róz 2018.08.15. 02:04:35

@math0: :D megy ez.
csak sajnos már elkéstél vele.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 10:02:04

@alöksz róz: jaja, kis babuci, tovább hisztizel...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 10:03:28

@alöksz róz:

1) www.researchgate.net/publication/231998254/download

2) journals.openedition.org/cedref/602

3) www.bundespruefstelle.de/RedaktionBMFSFJ/Broschuerenstelle/Pdf-Anlagen/Zwangsverheiratung-_20Forschungsreihe-Band_201,property=pdf,bereich=bmfsfj,sprache=de,rwb=true.pdf#page=99

a három cikk, amelyekre köpni-nyelni nem tudtál, mert a Fideszes, férfisoviniszta, retardált marhák már csak ilyenek a 4 elemijükkel. de gyűlölködni, köpdösni azt, aminek a felfogásához hülyék, az megy nekik!

alöksz róz 2018.08.15. 10:17:04

@math0: már mindegy, a b1 blogon sikeresen bebizonyítottad magadról, hogy gyerek vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 10:42:25

@alöksz róz:
1) www.researchgate.net/publication/231998254/download

2) journals.openedition.org/cedref/602

3) www.bundespruefstelle.de/RedaktionBMFSFJ/Broschuerenstelle/Pdf-Anlagen/Zwangsverheiratung-_20Forschungsreihe-Band_201,property=pdf,bereich=bmfsfj,sprache=de,rwb=true.pdf#page=99

a három cikk, amelyekre köpni-nyelni nem tudtál, mert a Fideszes, férfisoviniszta, retardált marhák már csak ilyenek a 4 elemijükkel. de gyűlölködni, köpdösni azt, aminek a felfogásához hülyék vagytok, az megy nektek!

alöksz róz 2018.08.15. 13:34:26

@math0: erről a témáról nem velem vitáztál, kisgyerek, ne rajtam kérd számon

a gendernek már eleve a definíciója is hibás szerintem, úgyhogy pont annyira nem érdekel mint mondjuk a teológia. faszság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 14:14:19

@alöksz róz:

1) abba a vitába pofáztál bele
2) köpni-nyelni nem tudtál

3) "gender" ez egy angol szó, azt jelenti, hogy "(a) nem". Szóval te azzal jössz, hogy meg akarod mondani az angoloknak, hogy hibás a szavuk jelentése. Nem semmi hülye vagy te, húgyagyúkám!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 14:15:58

@blöff: 1) www.researchgate.net/publication/231998254/download

2) journals.openedition.org/cedref/602

3) www.bundespruefstelle.de/RedaktionBMFSFJ/Broschuerenstelle/Pdf-Anlagen/Zwangsverheiratung-_20Forschungsreihe-Band_201,property=pdf,bereich=bmfsfj,sprache=de,rwb=true.pdf#page=99

a három cikk, amelyekre köpni-nyelni nem tudtál, mert a Fideszes, férfisoviniszta, retardált marhák már csak ilyenek a 4 elemijükkel. de gyűlölködni, köpdösni azt, aminek a felfogásához hülyék vagytok, az megy nektek!

alöksz róz 2018.08.15. 18:19:45

@math0:
1. hazugság. vissza lehet olvasni
2. hazugság. vissza lehet olvasni

3. két lehetőség van:
a) direkt hazudsz
b) rosszul tudod, és se a gender definíciójával, se a kifejezés eredetével nem vagy tisztában.
akkor meg mire osztod itt az észt, kicsi?

(először érettségizz le, aztán végezz el egy egyetemet, majd utána visszajöhetsz vitázni a nagyok közé.)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 20:28:33

@alöksz róz:

1) te hazudsz, köcsög: " alöksz róz 2018.08.15. 01:26:09" meg lehet nézni, hogy a blöffel folytatott vitába pofáztál bele.

2) hazugság, vissza lehet nézni, hogy a cikkekhez knem tudtál hozzászólni

tehát ostoba, faszfej, hazudós, idióta köcsög vagy. és igen, VISSZA LEHET NÉZNI, HOGY HAZUDSZ.

ez benne a pláne, hogy úgy hazudsz, hogy vissza lehet nézni, és még te hivatkozol erre. nálad pofátlanabb hazudozós geci nincs.

Ph.D.-m van, akadémiai kutató vagyok. majd ha nem buksz vissza negyedikbe, gyere vissza, te elmebeteg idióta!

alöksz róz 2018.08.15. 20:52:49

@math0: "te hazudsz, köcsög: " alöksz róz 2018.08.15. 01:26:09" meg lehet nézni, hogy a blöffel folytatott vitába pofáztál bele.
2) hazugság, vissza lehet nézni, hogy a cikkekhez knem tudtál hozzászólni" - vissza lehet nézni. nem folytam bele a vitátokba, szóval hazudsz.

"Ph.D.-m van, akadémiai kutató vagyok." - muhaha.
kizárt dolog. érettségid sincs.
és a minap még mást hazudtál: hogy egy kereskedelmi cégnél dolgozol milliós fizetésért...
muhaha.

nem vagy tisztában se a gender definíciójával, se a kifejezés eredetével, úgy próbálod az észt osztani, kicsi...
kapálózol itt nagy feleslegesen a közönség figyelméért, közben röhög rajtad mindenki

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 20:58:20

az nem érv, nem értelmes vita, hogy

1) hazudsz arról, amit vissza lehet nézni, hogy hazugság. vissza is hivatkoztam
2) hazudsz arról, amit nyilvánvalóan nem is tudhatsz, tehát a hülye is tudja, hogy hazudsz
3) hazudsz arról, aminek semmi alapja, semmi igazolást nem adtál

az, hogy sorozatban hazudsz, az egy olyan ostoba, idióta, Fideszes (esetleg Jobbikos) köcsögre jellemző, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:04:59

@alöksz róz:

"Ph.D.-m van, akadémiai kutató vagyok." - muhaha.
kizárt dolog. érettségid sincs.
és a minap még mást hazudtál: hogy egy kereskedelmi cégnél dolgozol milliós fizetésért."

a kettő nincs ellentmondásban. az "akadémiai kutató vagyok" kijelentés igaz akkor is, ha valaki per pillanatban már nem az akadémián dolgozik. ez egy általános jelen idő, pozíciót jelent, amit elnyert valaki, ha már kutatott az akadémián. mint ahogy mondhatja valaki, hogy filozófus, akkor is, ha egy éve nem a filozófiai intézetben dolgozik, vagy, hogy zenész, akkor is, ha fél éve nem a zeneakadémián dolgozik.

érted, kis butus?! honnan is értenéd a 4 elemiddel, ugye?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:06:28

@alöksz róz: egyébként azért sincs ellentmondásban, mert két munkahelyem is lehetne.

alöksz róz 2018.08.15. 21:13:07

@math0: "egyébként azért sincs ellentmondásban, mert két munkahelyem is lehetne." - de egy sincs :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:16:12

@alöksz róz: már megint olyan dolgokról hazudozol, amiről a hülye is tudja, hogy nem tudhatod. ennyit tud egy Fidióta.

alöksz róz 2018.08.15. 21:22:48

@math0: mert úgy érzed, részedről ez egy értelmes vita? :D

"3) hazudsz arról, aminek semmi alapja, semmi igazolást nem adtál" - te magad adtad az igazolást, amikor leírtad, mennyire lövésed nincs se a gender definíciójáról, se a kifejezés eredetéről...

ezt írtad: "gender" ez egy angol szó, azt jelenti, hogy "(a) nem". Szóval te azzal jössz, hogy meg akarod mondani az angoloknak, hogy hibás a szavuk jelentése

kicsi, alázzalak meg még jobban azzal, hogy bemásolom ide, amit bárki 3 kattintással kideríthet, vagy inkább utánanézel magad, és csendben elsunnyogsz?

mondtam, először érettségizz le, majd szerezz egy diplomát, aztán gyere a nagyokhoz vitázni

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:39:53

@alöksz róz:

"ezt írtad: "gender" ez egy angol szó, azt jelenti, hogy "(a) nem". Szóval te azzal jössz, hogy meg akarod mondani az angoloknak, hogy hibás a szavuk jelentése"

hazudsz, semmi ilyet nem tettem, sőt, egy lexikonra támaszkodtam.

blöff 2018.08.15. 21:46:24

@math0: buzika, látom annyira meg vagy veszekedve, hogy többünknek becsatolod a gondosan kiválogatott cikkecskéidet. A franciát vidd a picsába, az nem érdekel, a másik kettő esetén látszik, hogy direkt olyat kerestél, ami ugye egyben van a migrációval és a harmadik világ nőproblémáit feszegeti (kényszerházasságok, közel-keleti kapcsolatok feltárása stb.) és persze elegánsan kerülted azt a számos cikket, ami az európai férfinek tulajdonít kollektív bűnöket.
Na de pechedre nem tudsz olyan genderes cikket találni, ami ne hivatkozna legalább olyan gender alapelvekre, amelyek sehogy sem állják meg a helyüket, önmagukban, de együttvéve sem.
Így például a 4. női világkonferencián megfogalmazottakra adott utalás a kényszerházasságos böffenetben:
"In allen Gesellschaften sind Frauen und Mädchen in unterschiedlichem Ausmaß und unabhängig von Einkommen, Gesellschaftsschicht oder Kultur der physischen, sexuellen und psychischen Mißhandlung ausgesetzt."

Ez egy ordenáré hazugság, ráadásul két hazugság kapcsolódik össze egy mondatban. És ha ezen kikötések, mint alapelvek mentén megy bármilyen kutatás, akkor onnan minden hazugság.
Minden társadalomban? Ne bassz, Magyarországon, Németországban konkrétan nem, számos gyakorlati példával cáfolom. Persze lehet mást mondani, de akkor arra, hogy ház, azt mondod, hogy pohár.
Társadalmi osztálytól, kultúrától függetlenül? Na ne már! Hazugság 2.

A genderben az a jó, hogy az alapvetései hazugak, fölösleges elolvasni 600 oldalt, ha az már 2-3 hazug alapvetésből indul ki. Olyan, mintha onnan vezetnék le differenciál egyenleteket, hogy 2*2 = 5. Ki a faszt érdekel a további onnantól?

Elsőre ennyi, amúgy nyilván ha 50 oldalt bemásolsz, másra sincs időm, mint azt mind elolvasni, de látod, hogy kis átfutással rögtön kilóg a lóláb. De aki azzal ráadásul kérkedik, hogy ateista, kedves Mátyáska, annak a hite akkora antihitté formálódik össze, hogy a sötétségben a hit fényesen megvilágítja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:55:08

@blöff:

tehát 3 cikk közül egynél egy mondatot tudtál összekaparni, hogy akkor te ezt most megkritizálod. az a mondat egy elég hosszú összetett mondat, ha szerinted nem igaz, akkor nem mondtad meg, hogy melyik része nem igaz. és utána kilátásba helyezted, hogy te tudod gyakorlati példákkal cáfolni, ami kb olyan, mintha azzal jönnél, hogy te hallottál meséket arról, hogy a Pi víz gyógyítja a rákot, a szomszéd faluban is attól gyógyult meg a Marika.

fingod nincs neked arról, mi a tudomány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 21:57:31

@blöff: ja, és ha azt hiszed, hogy egy tudomány attól összedől, hogy te, a mezei paraszt, a 4 elemiddel a sok cikk közül egyből, egy mondatot kritizálsz Mariska nénis mesék kilátásba helyezésével, akkor te szánalmasan idióta elmebeteg vagy.

blöff 2018.08.15. 22:15:51

@math0: akármit írhatnék neked kis buzi kakamatyi. Nyilván optimalizálom a ráfordított időt, elvégre rólad van szó, ami nem intellektuális kihívás, de ha az lenne is kevés ahhoz, hogy erre pazaroljam az időmet. Az idő pénz.

Nem bizonyítottam? Leírtam, a két hazugságot.
1. minden társadalomban... itt mit vársz, mit bizonyítsunk? Szerinted ma Magyarországra, vagy akár Németországra ez igaz? Úgy gondolod? Sosem volt a főnököd nő?
2. Társadalmi osztálytól, kultúrától függetlenül? Ez még akkor is hazugság, ha az előző igaz lenne, mert az egyes szubkultúrákban és társadalmi osztályokban meglehetősen különböző a nők megítélése és kitettsége az erőszaknak. Európában biztosan, de a harmadik világban is eltérő.

Van amire nem "tudományos ", vagy "áltudományos" cikkek garmadával kell hivatkozni, mert messziről bűzlik. A fenti kettő állítás szerinted ma igaz vagy Magyarországra és/vagy pl. Németországra, Hollandiára és Svájcra?

alöksz róz 2018.08.15. 22:31:37

@math0: nem tetted? hát ott van pár hsz-szel feljebb :D
lexikonra támaszkodtál? hát akkor kár volt beérni az első bekezdéssel...
tipikus félművelt vagy, elolvasol egy fél bekezdést (persze megérteni nem tudod), oszt azt hiszed, okosabb leszel tőle mindenkitől :D

PhD... muhaha.

alöksz róz 2018.08.15. 22:38:40

@math0: 1. gender definíciójával és a kifejezés eredetével nem vagy tisztában.
2. az általad hozott cikkeket nem olvastad.
3. szerintem még a definíció szó jelentését se ismered.
4. anyádék nem adtak pénzt hogy elmehess a sziget fesztiválra és most haragszol az egész világra.

alöksz róz 2018.08.15. 22:40:24

@math0: de ne legyél rájuk mérges, felesleges... úgyse csajoztál volna be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 23:20:09

@blöff: "Szerinted ma Magyarországra, vagy akár Németországra ez igaz?"

igaz. igazolt tény, hogy Magyarországon és Németországon még mindig nagyon sok nőt molesztálnak

www.focus.de/politik/videos/statistik-check-grosse-aengste-bei-frauen-so-hat-sich-die-zahl-der-verbrechen-wirklich-entwickelt_id_6468154.html

www.sueddeutsche.de/panorama/vergewaltigung-die-wichtigsten-fakten-zu-sexueller-gewalt-1.2937498

index.hu/belfold/2017/02/22/bunugyi_statisztika_nok_elleni_eroszak/

" Társadalmi osztálytól, kultúrától függetlenül? Ez még akkor is hazugság, ha az előző igaz lenne, mert az egyes szubkultúrákban és társadalmi osztályokban meglehetősen különböző a nők megítélése és kitettsége az erőszaknak. Európában biztosan, de a harmadik világban is eltérő."

a "függetlenül" itt magyarul is, és németül is azt jelenti, hogy mind gazdagok, mind szegények áldozatául esnek ennek, és nem azt, hogy a statisztika nem függ a társadalmi osztálytól. Ez egy kifejezés németül és magyarul is. De te vagy olyan idióta, hogy nem érted, és aztán azt hiszed, hogy a cikk téved, miközben csak te vagy az idióta elmebeteg.

Nem a gender studiest kéne megszüntetni, hanem téged gyogyóba zárni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 23:23:30

@blöff: nagyobb idióta vagy, mint ahogy az előző hozzászólásban írtam. a német szöveg ugyanis ez:

" in unterschiedlichem Ausmaß und unabhängig von Einkommen, Gesellschaftsschicht oder Kultur "

tehát "különböző mértékben, de bevételtől, társadalmi helyzettől függetlenül". mivel a mondatban szerepel a "különböző mértékben", nem lehet félreérteni, teljesen pontosan azt mondja, hogy a statisztikák függenek a társadalmi helyzettől, de minden társadalmi réteget érintenek.

te ezt nem fogtad fel, mert egy idióta vagy. de te kritizálod a gender studiest? téged kell bezárni, nem a szakot, te elmebeteg, hülye barom! azért utálod a gender studiest, mert idióta vagy, és félsz attól, amit nem értesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 23:24:31

@alöksz róz: 1. gender definíciójával és a kifejezés eredetével nem vagy tisztában.
2. semmilyen cikkeket nem olvastál
3. szerintem még a definíció szó jelentését se ismered.
4. anyádék nem adtak pénzt hogy elmehess a sziget fesztiválra és most haragszol az egész világra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 23:25:33

@alöksz róz: nincs érved, nem hivatkozol, hazudsz. ennyit tudsz, genderfóbiás barom! azért félsz a gender studiestől, mert hülye vagy, hogy felfogd.

alöksz róz 2018.08.15. 23:42:31

@math0: utánozós játékot játszik. a PhD.
muhaha.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.16. 00:10:07

@alöksz róz: nem fogtad fel, hogy a bizonyíték nélküli, hasból vett hazugságaidnál nem kell megerőltetnem magam, visszaidézhetem neked. rád találóbbak a rágalmaid.

alöksz róz 2018.08.16. 02:49:49

@math0: meg lájkokra vadászik a fészbukon. a PhD.
muhaha.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.16. 07:53:51

@alöksz róz: azt se tudom, pontosan mire gondolsz. de ez a legfontosabb dolog, amibe bele tudsz kötni?! szánalmas vagy. Fideszbirka szint.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.16. 08:14:24

@blöff: na, a nagy blöff elhallgatott, miután lebukott a 3 cikkből gondosan kiválogatott egyetlen mondatával, amiről kiderült, hogy nem is érti, mit mond. ennyit tudnak a gender-fóbiások: azért utálják a gender studiest, mert fingjuk nincs arról, mi az, nem fogják el, hogy mi az, utálják, mert félnek tőle, mert hülyék ahhoz, hogy megértsék.
süti beállítások módosítása