Kimondjuk!

Éljen Eduárd!

Éljen Eduárd!

Bármilyen képzést betilthatunk, ha úgy tartja kedvünk

2018. augusztus 10. - Helvegen

Balliberális körökben általános felháborodást okozott, hogy határozottan kiállunk a gender szakról alkotott magyar álláspont mellett, vagyis hogy aki férfinek születik, az férfi, aki pedig nőnek, az szüljön unokákat. Ennek köztudottan megvan a maga biológiai tudományos szakirodalma. Ellenben, mint azt Rétvári Bence államtitkár úr is kifejtette, „a gender - a marxizmus-leninizmushoz, hasonlóan - inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall.”

Miniszterelnök úrnak ezért javasoltam, hogy szeptemberig vizsgáljunk meg más áltudományos alapokon nyugvó képzéseket is, és fontoljuk meg a megszüntetésüket. Összegyűjtöttem néhány ilyet.

handmaid.jpg

Kriminológia. A bűn, mint pszichológiai és társadalmi jelenség vizsgálatával foglalkozó tudomány. Tudomány? Ugyan már. Vizsgálja például, hogy miért követtünk el valamit, az deviáns magatartásnak számít-e a környezetünkben, mennyiben befolyásolt az elkövetésben a családi és társadalmi hátterünk, milyen hasonló esetek vannak a közösségünkben, milyen az állam magatartása a hasonló bűnökkel szemben, milyen esélyei vannak a visszaesésnek… fárasztó. Hát nem elég, hogy aki bűnös, azt meg kell büntetni? És milyen szak az, amely szerint a bűnös meghatározása végtelenül komplikált, holott mindnyájan tudjuk, hogy ennyire egyszerű: „a Fidesz-KDNP ellenzéke meg a migránsok”.

Politikatudomány. A politikai folyamatok mögötti ok-okozati összefüggéseket vizsgálja. Mit kell azon vizsgálni? Vannak politikusok és nem-politikusok; a nem-politikusok dolga a szavazás, a politikusok dolga nevetni Orbán Viktor poénjain. A fideszes politikusok jók és megvédenek mindentől, az ellenzékiek viszont lopnak, csalnak, hazudnak. Ez alapján mindenki eldöntheti, hogy kire szavaz. Minek erre külön szak?

Irodalomtudomány. Az irodalom és az irodalmi szövegek működésének feltárásával foglalkozik. Ez csak valami vicc lehet. Először is: tudomány az, aminek társadalmilag hasznosítható eredményei vannak. Talán az irodalom segítségével felépül bármelyik miniszterünk feszített víztükrű medencés háza? Lesz tőle újabb jachtja a magyar gázszerelőknek? Ugye, hogy nem. Az irodalom tehát nem tudomány. Az irodalom egy tevékenység, amit jobboldali keresztény írók űznek. Másodszor: egy író vagy tehetséges, mint Wass Albert, Nyirő József és Tormay Cécile, vagy pedig gondozni kell a tehetségét a Kárpát-medencében akadémiailag. Ebből az erőforrásból jön majd létre az új jobboldali kánon, amely elsöpri végre a szélsőbalbilaterális kánon által sztárolt szerzőcskék gyalázkodó fércműveit.

Filozófia. Kell ehhez hozzáfűzni bármit is? Ingyenélő SZDSZ-csökevények. Beszántani az egészet!

Pszichológia. Az emberben zajló folyamatok megértésével, az emberi gondolkodással és viselkedéssel foglalkoznak. Igen veszélyes bagázs. Képesek mindenféle áltudományos képtelenségeket állítani a miniszterelnök úr kisvonat-szeretetéről, fociimádatáról és nyakkendőigazítási szokásairól. Elsősorban tehát fröcsögő nemzetellenességük miatt értek meg a pusztulásra.

Finnugrisztika. Nevetséges, hogy ma, amikor világosan bizonyítható, hogy Szent István királyunk genetikailag nem volt finn és nem szeretett ugorni, ilyesmire még pénzt költünk. Ehelyett létrehozhatnánk az ős-turáni magyar-szkíta-pártus lovasíjászakadémiát táltos-képzéssel és Kutykuruttymáj-fesztiválokkal. Sőt, összeolvaszthatnánk a Magyar Tudományos Akadémiával, pontosabban az MTA lehetne a lovásíjászakadémia egyik intézete.

Orvostudomány. Ilyen ma még létezik? Elvégre elég betartani a Tízparancsolatot, és meggyógyulunk.

Teológia. A vallás – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető elméletnek, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. Mivel az Újszövetség a szeretetet hirdeti, a szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall.

(Miniszterelnök úrtól elnézést kell kérnem, az utolsó bekezdés egy balliberális troll műve volt, akit már eltávolítottunk szerkesztőségünkből.)

Természetesen nyitottak vagyunk új javaslatokra is, hiszen bármilyen képzést betilthatunk, ha úgy tartja kedvünk. Bármit meg tudunk indokolni rezzenéstelen arccal, és annak az ellenkezőjét is. Isten áldását kérem a miniszterelnök úrra! Hajrá, magyarok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eljeneduard.blog.hu/api/trackback/id/tr3514173339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.10. 13:40:50

Gumicsontot kaptunk augusztus közepére. Még a "saját kutyák" is ráharaptak, értsünk most egyet Bencsikkel, egyébként meg nagyon nem érdemes egy szak miatt aggódni, lehet ezeket a témákat eztán más keretek közt kezelni a szociológia berkein belül. Nem igényel külön szakot feltétlenül.
"Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van." — Bencsik Gábor.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.08.10. 14:57:41

Ha igaz, amit Bencsik Gábor ír, akkor itt alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis amennyiben annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban, annyiban önállóan nem értelmezhető, csupán a szociológia és pszichológia részfejezeteként. Ellenben ha önálló szaktudományként tekintünk rá, akkor már igenis társadalmi destrukció: feminista túlkapás, a nemi identitás megzavarása, a család szétverése, tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása.

kisa 2018.08.10. 17:34:54

Idegennyelv szakok, különös tekintettel az angolra: nehogy már szót tudjunk váltani más népekkel - horribile dictu holmi migráncsokkal! Vagy külföldi filmeket nézzünk, külföldi sajtótermékeket olvassunk.

Ildiko Vadkerti 2018.08.12. 00:01:30

A szociális munka szakot is meg lehetne szüntetni, végülis a Tízparancsolat ilyen bajok ellen is hatásos lehet. Vagy mégse?

Tangooo 2018.08.12. 09:06:10

A gender szak is azt jelenti, hogy az elburjánzó deviancia a szimbolikus térben is egyeduralomra tör. Ezeket a témákat be lehet illeszteni a szociológia kérdései közé, de az akkor nem kap akkora súlyt.
Így volt ez a homoszexualitással is: régen tiltották, aztán tűrték, ma támogatják, holnap KÖTELEZŐVÉ TESZIK.
Idióta világban élünk!

Pelican 2018.08.14. 09:23:44

@Tangooo: Te tényleg idióta vagy, az nem kérdés.

Tangooo 2018.08.14. 12:52:23

@Pelican: remélem megnyugodtál.
süti beállítások módosítása